Ahojte kocky. Viem ze kazda sme ina ale predsa ma to zaujima 🙂 Prosim vas ake mate skusenosti s tehotenstvom v cca 34 az 35 ťke? Ako ste to zvladali? Mali ste kvoli veku nejake komplikacie? A co vekovy rozdiel 11 rokov? Aky ste mali porod s odstupom 11 rokov? Boli ste ako prvorodicky alebo to bolo v pohode? A vyhody ci nevyhody dietata v takom veku a rozdielu medzi detmi 11 rokov. A neboli ste velmi unavene? Bojim sa ako do toho opat nabehnem po 11 rokoch,to nocne vstavanie a vsetko kolo toho. Predsa si uz clovek od toho odvykol a vela veci zabudol. Ale viem ze my zeny zvladneme vela ;) Dakujem za kazdu odpoved a radu co vam pomohlo to zvladnut aj vo vyssom veku 😘
@emma222 ja som bola tehotná v 40-ke bolo to super až na ten posledný mesiac...ja mám medzi deťmi rozdiel 14 a 10-rokov
ja mam tiez vacsi rozdiel medzi detmi a krasne nam obohatilo dalsie dieta vztah nelutujem toho, zaciatky boli tazsie zvykat si na drobca ale o to vacsia radost z neho a ked uz je starsie je to super aj starsie deti vedeli postrazit pomoct takze bolo a je to super
Mala som ako ty 35, tretie tehotenstvo, rozdiel od prveho 10 rokov. Fyzicky samozrejme hlavne ku koncu nic moc, ale zvladnutelne, dieta za odmenu, najkludnejsie, najspavsie, bratia velmi pomahaju od zaciatku, zboznuju ju. A muz ktory nechcel tretie ani za nic kde pride tam kazdemu odporuca mat tri deti.
@emma222 Prve tehotenstvo v 30-tke, druhe o 7 rokov neskor, druhe bolo lepsie (posledne mesiace prveho som totiz stravila na infuziach, pri druhom nic take). Porody boli obidva rovnake-sekciou a co sa tyka starostlivosti o dieta (nocne vstavanie, kojenie atd.), tak pri druhom sa to este lepsie zvladlo, ale vsetko zavisi od toho, v akej si kondicii. Ja mam 50 a myslim, ze kondicku lepsiu ako mnohe 20-rocne.
Ja budem rodit ako 37r, 3tehu. Starsi bude mat skoro 10r, stredna 3,5r. So starsim nebude problem,ale neviem ako mala, to je taky mamanek. Este som len na zaciatku, strasna unava, ale inak v pohode. Nevidim rozdiel medzi skorsim a neskorsim tehotenstvom. Su aj mlade baby, ktore to zlozi a zas starsie to nakopne. Zalezi od organizmu ako bude reagovat.
@dskjhfdlkdjhl Tak to je super 🙂 Ja mam celkom v pohode kondicku,mam dost pohybu ale niekedy na mna dolahne taka unava ze nevladzem ani upratovat ani sportovat. Proste niekedy sa neviem nakopnut. Inokedy som az hyperaktivna 😁 Teba co tak vie nabit energiou? A cim si udrziavas kondiciu? 😉
Takto..ja prve v 23 a druhe v 39... poviem ti to jednoducho.. nic lepsie sa mi nemohlo stat!
Uplne vazne..vsetko.zvladnes lavou zadnou, vstavanie vobec nebol problem, tiez som sa bala, dokonca som si to cele uuuuplne inak vychutnala po 15 rokoch, taky klud a pohoda,ze som doma s tym drobcekom..vobec sa neboj.
A co ma najviac prekvapilo, oproti prvej sekcii som bola teraz ovela skor fit,ako ked som bola mlada baba..fakt. na 5 den som mohla ist aj tancovat a po prvej som bola dlho slaba ako mucha.
Takze niet sa coho bat. Vsetko zvladnes.
A co sa tyka rozdielu: ja sama mam sestry o 11 a 12r starsie.. pomahali mame, k to lahsie to mali,ked sa same stali mamami... sice sa rychlo vydali a odisli ale vztah mame pekny a odkedy som sa stala dospelou a zalozila rodinu,tak este blizsi. Neries, niekedy si deti nerozumeju aj ked su rok po roku..toto je loteria vzdy.
@emma222 v zime bezky, od jari do jesene turistika, potom bezna udrzba domu a zahrady a este aj cvicim doma a v podstate vsade, kde sa da, chodim pesi a hlavne rychlo.
@emma222 mne sa moje tretie narodilo, ked som mala 37 a tehotenstvo bolo neskutocne unavne, nic som nevladala, poslednych 6 tyzdnov som uz nebola schopna zajst pesi ani do potravin, co su asi 10 minut od nas. Mala som ale aanemiu a enormne velke brucho kvoli prebytku plodovej vody, tak mozno aj kvoli tomu som bola unavenejsia.
@katrin21 jeeee to je kraaaasne 🥰 Dufam ze aj ja si to budem tak uzivat a chvalit ake je to super. Hej syn uz bude moj pomocnik tak snad to bude fajn. Aj ked ono to velmi zavisi aj od toho ake je dieta. Moj bol strasne zaplakany a preto som si prvu matersku moc neuzila a dlho bola presvedcena ze viac deti uz nechcem. No dufam ze druhe bude zlate a za odmenu 😊 Ale vsetko sa da zvladnut,hlavne nech su deticky zdrave ❤
@emma222 Prve v 35, druhe v 37. Uplne v pohode.
Napisem ale moj sukromny pohlad, kedze muz ma o 11 rokov starsieho surodenca a jeho mama rodila nejak v 37 ci 38.. tam uz nejde o surodenecky vztah, ten starsi je skor dalsi rodic alebo to dieta skor nevnima a kasle nanho, kedze sa zacina pomaly puberta.. a vztah v dospelosti..no..stale je brany ako decko, ako maly surodenec.. ten vztah moze byt zly, ako medzi nimi, ale aj dobry, zavisi od roznych okolnosti.. ale to je len jedna skusenost..
Oooovela lepsie ako prve v 27cke.Pokojnejsia,kludnejsia,vyrovnanejsia,uz som vedela do coho idem,babo dlho ocakavane,a na moje velke prekvapenie aj fantasticke zotavenie po porode,nabehnutie na mlieko okamzite...vsetko super.
Ja som teraz v 38 porodila tretie a pohoda. Tesa ja som vsetky 3 mala 30+, takze neviem povedat, ake by to bolo v mladsom veku. Ale teda v pohode vsetko zvladam 😊
@maminkadeticiek Tak super 🙂 a kolko rokov si mala pri druhom porode?
@emma222 35 😉
Ja som mala dcéru v 26r a syna v 39. Druhé tehotenstvo bolo super, žiadne nevoľnosti , veľmi som si ho užívala, žiadny stres , všetko som brala s veľkou rezervou. posledný mesiac som mala veľmi napuchnute nohy a veľa som toho neurobila 😉lebo pri všetkom som sa zadychala, ale potom aby drobec vydržal aspon 2 týždne pred termínom v brušku som vacsinu času ležala na sedacke s vylozenymi nohami a tatko a dcerka mi pomáhali. Syn sa narodil 2 týždne pred termínom po 5 h od prvých “poslickov” pôrod bol Ok aj zotavenie po nom bolo veľmi rýchle. Syn veľmi dobrý, výborne papal aj spinkal- dieta za “ odmenu “ dcerka má bračeka veľmi rada, hra sa s ním, blbne, pomaha, stráži ho keď je raz za cas treba. Užívam si toto krásne “spomalenie” z pracovného zhonu. Užívaj si tiež , buď v klude v tehu- bude aj bábo potom😉
ja v 38 tretie bábo, pre mňa najlepšie. Staršie máme 10 a 7 rokov a od malej sa ani nepohnú🙂Užívam si to oveľa lepšie ako pri starších, už to vidím aj na sebe že som iná , kľudnejšia, spokojnejšia a malá to asi cíti, lebo aj ona je kľudná a vysmiata❤Ale mala som aj negatívne reakcie z okolia, že už mám dosť rokov a budem mať určite komplikácie v tehu, no neboli žiadne, možno viac vyšetrení kvôli veku, ale inak všetko ok.
@emma222 zo začiatku, kým sme si zvykli že menej spánku , treba vstávať k malej , tak to bolo ťažšie ale pravdu povediac pri troch babách ani nemám čas rozmýšľať či mám energiu alebo nie😉Myslím ale ,je že to práveže lepšie ako pri prvej napr. lebo to som bola dosť v šoku z cisárskeho, z toho všetkého okolo bába a teraz pri tretej keď už cca vieš čo všetko to obnáša tak sa psychicky nastavíš a to robí strašne veľa. 🙂
@emma222 ja prvé 27 druhé 29 a tretie 37. Vo všetkých boli komplikácie, ale pri tomto poslednom napriek rizikovému som chodila do posledného dňa do práce. Fyzicky to bolo najhoršie. Bolelo ma všetko a hlavne bedrové kĺby. Bábo bolo nízko tak som si užila. Pôrod najbolestivejší a to zvládnem ako kôň, ale aj najrýchlejší . Zotavovanie extrémne rýchle, len kĺby ma hnevali ešte pár týždňov . Bála som sa toho, ale až teraz si tak naozaj naplno užívam materstvo a som rada, že aj napriek okolnostiam ho mám. Súrodenci ho zbožňujú a veľmi pomáhajú
Prvé 32, druhé 34, tretie neplánovane, 37. Toto tretie je najhoršie, problémové boli sice všetky, ale v prvych dvoch mi bolo trochu zle ráno prvý trimester, aj hematómy na začiatku sa vstrebali a bolo dobre. Teraz som v 5.mesiaci, zle mi je celé dni skoro od začiatku, hematóm s masívnym krvácaním som mala už dvakrát, týždeň v nemocnici, nič nevládzem, brucho mi tvrdne, kondička v háji, keďže mám kludovy režim. A desím sa toho, co bude v 3.trimestri a po 3.sekcii, keďže žiadna kondička a kilá idú rýchlo hore. Cítim sa už strašne stará a vyčerpaná na tehotenstvo.
Ja som rodila prve a zatial jedine dieta v 34..teraz mam 35.. Tehotenstvo bolo od prvého dna az po koniec bezproblémové ukazkove a velmi pekne, mam na to najkrajsie spomienky.. Ziadne specialne kontroly ani na nic podobne ma doktor neposielal kvôli veku.. Vysledky boli zakazdym super.. Citila som sa vyborne a stastne.. Samozrejme ze clovek uz ma posledny mesiac toho dost a nevládze ale to asi v kazdom veku.. Starostlivost o maleho je tiez uplne v poriadku.. Vladala som vstávať v noci aj fungovat cez den.. Kazdy ma strasil ze po 30 to bude cele mega tazke.. Ja taku skusenost nemam.. Samozrejme kazda zena je ina aj kazda ma ine tehotenstvo.. Podla mna na veku moc nezalezi, skor na zdravotnom stave.. A chcem este jedno.. Drzim palce ked sa rozhodnes pre dalsie babo ❤️
Prvé 25, druhé 27 a tretie neplánovane 😊 v 36, tehotenstvo trosku horšie ako prvé ale lepšie ako druhé, ale zotavenie po pôrode prekvapivo najlepšie, presne bála som sa nočného budenia, ale malinký bol zlatucky a cez deň, keď som už bola niekedy ozaj unavená staršia po strážila na pol hodinku bračeka jy dom sozdriemla, nakopla sa energie, toto tretie si užívam najviac, dokonca deti boli teraz dlho doma na distancnom vzdelávaní, boli sme všetci doma, užívam si to, dokonca sme sa rozhodli s mm kvôli kvôli tejto dobe že ostanem doma 3 roky môžem sa venovať všetkým trom a veľmi si to užívam, starší aj veľa pomôžu, sme taky vďačný za tohto maličkého obohatilo nám to aj manželstvo po rokoch toľko sa teraz nasmejeme 🙂 držím palce aby všetko dobre dopadlo
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.