Ahojte,
Chcem ísť na vás s troška nezvyčajnou otázkou...
Nechcem prosím aby ste mi tu hovorili že som mala mať svoju hlavou alebo že som mala premýšľať pred tým ...
Chcem sa vás opýtať je možné že môžem nejakou cestou ešte otehotnieť? Pred 2 rokmi som rodila cisárskym druhé bábätko , len som porodila o 4 týždne skôr ako som mala lebo mi praskla jazva po minulom pôrode ( nie celá ale skoro 5 CM, keďže som prvý pôrod mala jazvu naprieč celému pod brusku) a doktor v pôrodnici mi povedal že mi odporúča sterilizáciu vraj je to nevyhnutné, bola som v strese tak som povedala že áno , lebo ten stres bol hrozný išla som 2 dní pred pôrodom normálne na poradňu k svojmu gynekológovi a on mi v 35tt povedal že rodíme a mám si rýchlo vybrať kde pôjdem rodiť , keďže som z Cígla tak som išla do Bojnic, kde ma najprv doktorka nechala na pozorovaní kde mala bolesti veľké a večer na vizite mi povedala že mi nič není a aj na sone nič nevideli tak že ráno majú pre mňa prísť, volala som aj manželovi s plačom a v strese že mňa to hrozne boli tak ráno prišiel pred vizitou a doktorom povedal nech ma poriadne vyšetria a tam zistili že maly ma zle ozvy že musia spraviť akútnu sekciu, tak mi pichli do zadku injekciu aby maličkemu dozreli Olívia a o 12 hodín som rodila , a tam zistili že mi praskla ta jazva a doktor sa má spýtal na tú sterilizáciu, tak jasom nemyslela na iné len aby malý bol zdravý a povedala som aj na sterilizáciu že ano, tak som potom išla už po prepustení aj k svojmu gynekológovi a ten mi povedal že prečo som išla na sterilizáciu že by som zvládla kľudne ďalšie tehotenstvo ( gynekológ je bývali pôrodník) tak som ostala s toho úplne v ri*i... Tak otázka je môžem ešte nejaké otehotnieť?? Ďakujem ..
a o sterilizaciu netreba poziadat 30 dni pred zákrokom?
Jedine cez umele oplodnenie, treba vsak ozaj dat pozor v akom stave je ta jazva, aj ja mam tri cisarske za sebou a pri tretom sterilizaciu orave preto ze nechxem prist o maternicu.
@danka2009 čo znamená že ti robili sterilizáciu? podviazanie vaječníkov? odstránenie vaječníkov? odstránenie maternice?treba sa spýtať lekára....ak si so sterilizáciou súhlasila, určite si to aj podpisovala, tak ak ti to bolo zle prezentované , bude to slovo proti slovu....lekár je krytý, keďže má tvoj písomný súhlas.....
@danka2009 mňa sa pýtali pri druhej akútnej sekcii nedávno, pri príjme či chcem sterilizáciu, no nechcela som , ale je to asi bežná prax sa to pýtať pri druhej sekcii, to isté kamoška, ona vzhľadom na vek podstúpila a jej vraveli, že prípadné ďalšie len umelým oplodnením kebyže náhodou
Jediná možnosť je umelé oplodnenie, alebo čakať na zázrak...Lebo spermia sa cez zalepené vajcovody nemá ako dostať k vajíčku. Ale, buď rada, že žiješ ty aj bábätko, prasknutá jazva, či maternica, čo po sekcii stále hrozí, je život ohrozujúci stav. Nad žiadnym ďalším tehotenstvom ani neuvažuj, ak nechceš mať doma vdovca a siroty. Sama vidíš, že tvoje telo s tým nie je OK, keď už raz jazva nevydržala.
@danka2009 lekár a teda nemocnica urobila riadny prešľap. Žena má mať čas na rozmyslenie , nakoľko ide o nezvratný zákrok . Ja mám sterilizáciu , ale ja som bola s počtom detí uzrozumená a ďalšie som nechcela. Musela som to podať 30 dní pred a aj to zaplatiť, robili mi to počas posledného cisárskeho .
Ahoj, ak ti pri druhom tehotenstve praskla jazva, tak každé ďalšie tehotenstvo predstavuje pre teba a aj bábätko veľké riziko. Nechápem, ako ti potom mohol gynekológ povedať, že by si bez problémov zvládla ďalšie tehotenstvo.... Ako môže brat takú istotu po tom čo sa ti stalo. Aj keď netvrdím,že ten čas na rozmyslenie pred sterilizáciou mal byť, väčšinou pri plánovaných cisárskych to robia, keď ma žena čas si to rozmysliet.Kamoska si tak dala pri tretej sekcii rovno spraviť sterilizaciu. Myslím,že u teba lekári riešili hlavne teba, aby si nebola ohrozená pri ďalšom tehu na zivote, chceli to jednoducho spojiť s akútnou sekciou, aby ti nemuseli robiť dva zakroky.Ďalšie tehotenstvo je u teba nepravdepodobné, jedine cez umelé oplodnenie. Verím,že možno tá túžba po bábätku u teba je, ale dôležitá si aj ty a tvoje zdravie,nech majú dve detičky maminku, teš sa že ich máš dve a sú zdrave. Ja by som dalsie neriskovala. Jazva môže opäť prasknúť a budeš ohrozená na živote ty aj bábo.
@danka2009 ahoj, ako lekárka ti poviem, že ste mali šťastie, že ste obaja v poriadku. Ďalšie tehotenstvo by bolo obrovské riziko, pre teba a samozrejme aj pre dieťa. Minule sme mali pani v nemocke ,vo v 14 týždni jej praskla maternica. Ona sa zachránila ale plod a maternica už nie.
@danka2009 asi by som skrz tu jazvu neriskovala dalsie tehotenstvo. Mysli aj na svoje dve deticky, neohroz aj seba. Ale eupieram. Ak silne tuzis po 3.babatku tak zrejme jedine IVF. Treba navstivit CAR a oni vsetko vysvetlia.
@pseudomonas87 och, to je hrozne. Ta pani bola po opakovanej sekcii, alebo preco sa to stalo? A este k tomu v 14.tt, ved to je este plod relativne maly.
@elenita áno, po sekcii a otehotnela príliš skoro, má sa čakať minimálne rok a u nej to bolo myslím do 6 mesiacpv
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@danka2009 mne môj gynekológ vravel že, mal takú pacientku, ktorá podstúpila uviazanie vaječníkov a potom chcela ešte dieťa. Išla na umelé. Hovoril mi to skrz toho, že ma musel informovať o tom keďže mam za sebou dve sekcie.