Prosím, napíšte mi tie, ktoré ste otehotneli po skúsenosti s MMT a odobratí vajcovodu. Potrebujem nejaké pozitívne skúsenosti. Kedy a po akom čase sa vám podarilo otehotnieť. ďakujem.
Vo febr.som mala zakrok. Tusim 2-3mes.povinna pauza a v july som zostala tehotna ani neviem ako😍 drzim palce🙏🏼🍀
Minulý rok v auguste som mala vážne mimomaternicové (doktor nič nezistil, skončila som v nemocnici s krvácaním do brucha, zachránili mi život)..
4 mesiace sme si dali pauzu,nech sa všetko ustáli a potom po dvoch som ostala tehotná, akurát končím 37tt 🙂
Takže, hlavne nezúfaj, mysli pozitívne..aj keď viem, že sa to ľahko hovorí, ja som bola dosť psychicky mimo z toho..
A začala som brať kyselinu listovú, tak neviem, možno aj to trochu pomohlo k otehotneniu..
Držím palce! 🙂
Ja som mala dvakrát mmt a pri druhom mi už brali aj vajcovod😣. Už som myslela,ze sa baba nedočkáme. Po druhom mmt som asi necelé dva mesiace ostala tehotná. S jedným vajcovodom sa mám podarili dve detičky... Držím palce... Treba len pozitívne myslieť.
@trinka je to pravda, mne to tiez tak vysvetlil doktor. tiez som po mimomaternicovom. mne sa ale podarilo otehotniet az po roku a pol od operacie
@norikk ja som po mmt otehotnela na prvý raz po desiatich mesiacoch
No, žienky, my s manželom asi toľko šťastia mať nebudeme... Taktiež som po MMT, jeden vajíčkovod mi vzali, a druhý je, podľa slov lekára z väčšej časti nepriechodný... 😭
@nniikkii praveze nie. Iba ak vyberu vajecnik, vtedy sa znizuje o polovicu. Staci jeden vajcovod a ten vie prebrat dozrete vajicko z oboch vajecnikov. Skus to prebrat este s lekarom alebo daco pogoogli. Takto mi to vravel lekar (zijem v zahranici) a to iste vraveli kamoske, ktora tiez mala mmt.
@manzeliajavorski ahoj, vôbec nezúfaj. Toto aj mne povedali, dokonca sme kvôli tomu podstúpili ivf, z ktorého mám 2 ročného synčeka( vraj úplne nepriechodný vajcovod, druhý som nemala po mimomaternicovom) a čuduj sa svete čakám prirodzene bábätko... Prajem veľa síl a čoskoro malý uzlíček šťastia😀
Baby a nepijete niektora alchemilku?
@norikk ahoj môžem sa Ťa opýtať akurát má laparoskopiu vaječníkov a povedali mi že cez jeden vajicovod neprešla kontrastna latka, viac mi nepovedali že môžem prirodzene otehotniet, zatiaľ som u doktorky nebola takze čakám čo povie...
Píšeš že nevadí že mám jeden funkčný vajicovod
@smejulinko Jeden funkčný stačí. Som v 12tt. Otehotnela som 3 mesiace po mmt
@norikk A ako to je mojka ze moze sa kazdy mesiac otehu nie kazdy druhy ako niekto vravi?Kebo uz sa aj snazime a hned radsej po menzese neviem ci nie vtedy som otehu pred ale ovulku mam teraz od 14 a sldduje mi zenska aj teraz idem bo mozno sa zadaroko ak skor no este piatok vravela ze nepraskol ale ze mala take pripady ze povedala nepraskol a boli tehu uz pred tak nechapem
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, na prvy raz 2 mesiace po operacii. Netreba sa vzdavat (lahko sa hovori, viem, tiez som bola dost na dne).
drzim palce!