Tehotenstvo po MA

25. apr 2021

Ahojte. Tak som opäť tehotná 2 mesiace po MA v 9tt s kyretom. Nedokážem sa z toho ale tešiť. Bojím sa. Este do toho chorobne sledovanie sa kde ma pichlo tam ma boli, neustále kontrola nohavičiek ci náhodou nieco... neviem. Ako by som mohla prist na iné myšlienky? Ani mužovi to nemam chut oznámiť.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzada29
25. apr 2021

velmi dobre to chapem. ja som mala po prvom uspesnom tehotenstve MA s kyretom. dlho sa nam potom nedarilo dalsie babatko a bola som z toho trochu nestastna aj ked som si to nechcela pripustat. a nakoniec som po mesiaci ako som nastupila po materskej do prace zistila ze som tehotna a tehotenstvo bolo uplne bezproblemove. a ked mal maly 4 mesiace sme zistili ze na ceste je dalsie dietatko. Takze aj vam zelam aby toto dopadlo dobre a aj ked je to tazke nemysliet na zle zazitky a skusenosti, treba mysliet pozitivne. vsetko je tak ako ma byt.

jaskolka
25. apr 2021

Chápem ta, presne tak MA v 9 týždni som mala aj ja, a veru ďalšie tehotenstvo som stále trpla, čo a ako bude, kým nepotvrdila doktorka bijuce ❤️, potom vždy na poradni som sa obávala v kútiku duše, aj keď som sa presviedčala, že všetko bude(a je) v poriadku, malý je v zdravý, už ma 7 mesiacov. Až keď som cítila pohyby, už mi odľahlo, to je normálne, po tom co si zažila, vždy sa budeš báť a aj po pôrode už sa budeš báť o dieťa 🙂. Ale ver mi, že momentálne nič nemôžeš ovplyvniť, užívaj vitamíny, kyselinu listovú, a snaž sa nestresovat, myslí pozitívne teš sa, čítaj si, sleduj nejaké veselé relácie, komédie, lusti krížovky, pozeraj si vecičky pre bábätko, predstavuj si, ako zariadite izbičku, pripadne ručne práce malovanky pre dospelých, a podobne. Stres je najhorši pre rastúce bábätko. Držím palce 🙂🙂

any_soj
25. apr 2021

Ahoj. Som teraz 7.mesiac tt po jednom MA pred rokmi a po pôrode mŕtvej dcéry v 38.tt v júli. Je viac vecí, čo mi pomáha. Bolo obdobie, keď som chodila každý týždeň na sono. Kvôli psychike, aby som sa mohla slobodne tešiť, že moje dieťa práve teraz žije (keďže beriem utrogestan, MA by som mohla zistiť s veľmi veľkým oneskorením). Potom som sa veľmi bála, keď začnem cítiť pohyby - keďže Sára sa proste jeden deň prestala hýbať - ako to budem zvládať psychicky. Veľmi mi pomohlo žiť v pokoji a radosti prítomnosť to, že si pohyby zapisujem, aby to nebolo len v mojej pamäti, ale takto to môže kedykoľvek niekto pozrieť a posúdiť objektívnejšie. Nejaký čas po pôrode mi pomohli z alexisporadna.sk (hlavne s tým, ako mi napísali, že to, ako sa cítim, je normálne, a že smútok prichádza vo vlnách a proste také praktické veci o tom, čo čakať od svojej psychiky - aj na začiatku tohto tehotenstva som hovorila s nimi /teda s ňou, komunikovala som s 1 psychologičkou/ o svojom strachu). A teda najviac mi pomáha vedomie, že má zmysel každá chvíľa s naším dieťaťom, že už teraz je s nami. Odkedy mi došlo, že to, že čakáme dieťa, neznamená, že niekedy neskôr príde, ale už je tu a čakáme len, kým ho budeme môcť objať rukami - teraz ho objímam lonom. A vďačnosť za Sáru, ktorú som po pôrode cítila. Som vďačná za toto dieťa už teraz, bez ohľadu na to, ako dlho s nami bude. Prajem ti veľa pokoja a hlbokej radosti zo života, ktorý z vás dvoch vznikol 🙂 https://m.facebook.com/photo.php?fbid=168802527...

lulu0123
25. apr 2021

Snaz sa mysliet pozitivne.Aj ked je to riadne tazke.Ja som sa bala cele tehotenstvo tesit na babo.Rodine sme to povedali az po 20.tt po morfologickom utz.Presne rok po kyrete sa narodila nasa druha dcera.Drzim palce.

daom
25. apr 2021

Prezivam momentalne presne to iste co ty. Prvy MA v 2017, potom sa mi v 2019 narodila dcerka, minuly rok v novembri opat MA a teraz som v 8tt. Viem presne co prezivas, bojim sa, co ak sa to znova zopakuje, kontrolujem sa ci opat nekrvacam, nespinim. Je to naozaj tazke a pochopi to len clovek, co to uz prezil. Drzim ti moc palce❤

domka222
25. apr 2021

Viem, čo prežívaš a že sa na to nedá nemyslieť. Ja som mala dva krát po sebe MA a až tretie tehotenstvo som dotiahla do úspešného konca. To neustále sledovanie, či sa nevytratili opäť tehotenské príznaky bolo na nervy. Musíš veriť, že tvoje druhé dopadne dobre 👣😉

buducamama
25. apr 2021

@any_soj ahoj, prosim co sposobuje ten utrogestan, alebo preco by si zistila MA s oneskorenim?

any_soj
25. apr 2021

@buducamama oddiaľuje krvácanie. Že aj keby už dieťa si nevytváralo samo progesterón, tak umelým dodávaním sa oddiali krvácanie. Čo je super, kým dieťa žije a hrozí krvácanie. Progesterón okrem toho je veľmi dôležitý na rast a výživu dieťaťa (prvá fáza umelého potratu tabletkami je, že sa podá tabletka na zablokovanie progesterónu, čím sa dieťa odpojí od výživy a zomrie).

buducamama
25. apr 2021

@any_soj dakujem pekne za vysvetlenie, tiez mam progesteron na spinenie, dobre vediet. Drzim vsetky palce nech je vsetko v poriadku s babatkom!

any_soj
25. apr 2021

@buducamama ďakujem, aj u vás 🙂

hviera81
26. apr 2021

preto som ja zacala riesit az po pol roku, a ked sa to nakoniec podarilo po vyse roku, tak som bola kludnejsia, aj ked boli vecery ked som sa bala, som aj plakala.... naozaj som sa snazila mysliet pozitivne, zamestnat mysel.
co ta ukludni, musis vediet ty. hlavne sa ukludni, lebo ked sa budes strachovat, to bude len horsie...
muzovi by som to povedala, on je ten kto ta podrzi

kristina0103
14. máj 2021

aj ja to isté, po MA som otehotnela hneď a momentálne som v 5 mesiaci. Dlho som nechcela rodine povedať ( o prvom nevedeli našťastie vôbec ) a ten strach je stále. Muža terorizujem, že nech rukou skontroluje bábo, lebo on ho cíti🙂 ja nie 🙂 ale keby bolo na mne, nechám si to ešte dlho pre seba. O týždeň mám morfológiu, dúfam že bude všetko OK

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre