Ahoj baby, som po kyrete cca 2mes, na teste mi ukazuje slabu čiarku. Ms má prísť v nedeľu. Ale už cca týždeň ma pobolieva v podbrušku. Ako ste to mali tie, čo ste po kyretáži? Brali ste niečo na podporu? Moja gyn je strašné zasadová, nič nepodporí ☹️ bude čakať na potrat ako posledné dva razy 😭
Mám obavy, že to zas nedopadne dobre ☹️ ani sa o tom bavit nebude
@nellka21 mne hneď po potvrdení tehotenstva moja gyn nasadila Duphaston a brala som ho až do konca 15tt, tiež som bola po MA. Na tom by som trvala - skús sa na to opýtať. Držím palce
@blondie333 ano presne, aj ja som to tak mala, aj v dalsom tehu
@nellka21 mňa bolelo, ako keby som išla dostať veľmi silnu menštruáciu.. no ale prešlo to a som v 33tt 🙂
treba Duphaston alebo Utrogestan na udržanie, asi by som uvažovala nad zmenou lekárky..
@blondie333 ja stále dufam 🥺..psychika je v trubke uz ale 😒
Inak baby bola som zatial len na endokrinologii a tam vsetko ok, ale predpisala mi euthyrox 25 preventívne. Myslíte ze pomoze? Nemám podla výsledkov ziadny problém so štítnou žľazou
@nellka21 moja hned nasadila podporu a aj dalsich dvoch doktorov poznam co zasadne podporia, ja by som ju zmenila sorry
@nellka21 V prvom rade držím palce a v druhom rade - prečo si, po zlých akusenoaroach, nezmenila gyn? Ja som po prvom potrate (MA v 11tt s kyretážou) vymenila gyn a trúfam si tvrdiť, že práve vďaka tomu mám teraz doma krásnu dcérku. Problémy sa totiž opakovali "ako cez kopirák", rozdiel bol len v prístupe bývalého gynekológa a súčasnej gynekologičky.
Každopádne, treba myslieť pozitívne a vyjde to 🙂
U mňa to bola kyretáž v 11tt v 2018, potom samovoľný potrat máj 2019, no to boli úplne začiatky cca 5-6tt, len prišla veľmi silná MS a úspešne tehotenstvo začalo v septembri 2019. U mňa boli potraty spôsobené problémom s krvou.
@nellka21 no je to ťažšie, jasné že som rodila "normálne". Ako bolí to psychicky tak či tak, ale predsa len, ešte aj fyz. bolesti a veci okolo toho. Nestretla som sa s tým že by euthyrox dávali preventívne, progesterón áno. Tak ale možno naozaj nebude treba, veľmi ti to želám.. A neviem, či by som vydržala pri takej doktorke... ja som mala super, keď som druhý raz potratila tak bola normálne naštvaná /nie na mňa, ale bolo vidno že ju to mrzí.../
@andrea_prestastna rada by som zmenila ale pri nej to nie je take jednoduché. Robí problémy a navyse teraz mi kartu urcite neda lebo som si to zmyslela 😒... Ano pôjdem od nej prec hned pri prvej príležitosti
@bagre tak ona tiez navonok šokovaná bola lebo to bolo hned po sebe. Poslala ma sice na vysetrenia ale to zo dna na den nikto nespraví. Ale mrzí ma ze je taka aka je lebo inak ma dostala z chorob rychlo. Ale co sa tehu tyka je hnusná, vykřičí sa a i tak ma posle kade lahsie. Ze mam cakat ci sa rozbehne ms. Chcela som nech mi uzavrie tie potraty a pojdem k inému dr ale tak necakala som ze si najdem čiarku este pred tym než budem mat niečo v ruke.
Teraz trpnem 😒
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Neboj sa dopredu, ja som po kyrete otehotnela a tiez bola slaba ciarka a dietatko som normalne donosila.