Tehotenstvo po konizácii

al1001
24. okt 2023

Ahojte. V máji som podstúpila konizaciu, výsledky z histológie boli v poriadku. Teraz čakám na výsledky z kontrolného onkocytosteru. Pýtala som sa gynekológa, ak prídu výsledky zo steru v poriadku, či sa môžme snažiť o bábätko. Dr povedal že krčok mám zahojený, ale radšej by počkal ešte do konca roka. Kedy vám odporučili po konizacii snaženie sa o bábätko?
Ďakujem.

stellarstar
24. okt 2023

Najneskôr po šiestich týždňoch je operačná rana zvyčajne úplne zahojená. Najlepšie je sa vyhnúť plávaniu, tampónom a pohlavnému styku až osem týždňov po zákroku... toto som mala ja v papieroch
Takže keď si zahojená a nemáš žiadne problémy určite sa môžete snažiť. Veď zákrok si mala v máji

al1001
autor
24. okt 2023

@stellarstar tak čo viem tak tehotenstvo sa odporúča po 6.mesiacoch po zákroku. Preto ma zaskočilo že ešte čakať do konca roka.

alison11
24. okt 2023

@al1001 Moja švagriná počkali len 2mes. zhruba a všetko dobre dopadlo ba po pol roka po pôrode otehotnela znovu a všetko je ok.

domiklik
24. okt 2023

@al1001 pol roka

arexka
24. okt 2023

Ja som mala konizaciu februári 2022 pre mňa to bola nočna mora veľa komplikacii po nej som mala ale chvalabohu to dobre dopadlo a zahojilo sa kojila som aj dcerku vtedy teraz už nekojim otehotnela som aprili 2023 skončilo to zamlcanym potratom bohužiaľ som musela na kyretaž a teraz som tehotná v 11 týždni babetko je v poriadku..ale mala som v čase ms aj špiennie a aj sem tam ešte mam berem lieky na udržanie tehotenstva..neviem čomu pripisovať to špiennie pri prvej dcerke som nemala žiadne cele tehotenstvo bolo v poriadku.. možno je to aj tým že som mala tu konizaciu aj keď už je to davno možno ze tou kyretazou ta volá 3 mesiace pred otehotnením..neviem chcem sa na to ešte doktora spýtať na ďalšej kontole co bude v 13 týždni či ked som po tej konizacii či niečo nehrozí bojim sa veľmi sme sa snažili o druhé babetko ale je to v božích rukách všetko

plnenapaprika
24. okt 2023

Pol roka nakazali. Otehotnela az o tusim 8 mes. Ledva donosila do 31tt.

al1001
autor
25. okt 2023

@plnenapaprika kvôli skrátenému krčku?

plnenapaprika
25. okt 2023

@al1001 ano. Ale ci.bola pricinou skracovania konizacia alebo skor neustale tvrdnutie brucha je otazne

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre