Ahojte, len ma zaujíma či je to ešte v pohode byť tehotná po 40 .viem že už je to vtedy horšie po všetkých stránkach ake hlavne otázka na tie ktoré rodili po 40 ako to prebiehalo
@tina7729 ahoj. Ja som otehotnela v marci, v auguste som mala 40 a porodila v decembri. Tehotenstvo som mala uzasne, do 6 mesiaca ziadne brucho, potom trochu narastlo, nebyvalo mi zle, nemala som blbe nalady ani chute. Este v novembri som viedla na skuskach psa. Prenasala som tyzden ale porod bol tiez uzasny. Lahucky, rychly, bez poraneni, dve hodiny po som uz stala v sprche, normalne sedela, fungovala ako keby sa nic nestalo. Teraz ma malicka mesiac a pol a je to uzasne dieťa. Bez priciny neplace, v pohode sa aj vyspime. Aj ked momentalne trochu bojujeme s dojcenim, ale to sa urcite upravi. Bolo to moje prve tehotenstvo. Co sa tyka energie, tej mam dost zatial a ked sa pozriem do jej oci viem, ze je to v pohode. Dava mi silu. Ale je mi jasne, ze budu aj slabe chvilky a som na ne pripravena. Ono je to velmi individualne, niektore 20 rocne nemaju taku energiu ako 40.
Mala som syna ako 41r(2dieťa po 20r) tehotenstvo ako z učebnice,pôrod tak isto(až na to,že štartovací balíček mal 4200g🤣) a jediné negatívum sa ukazuje teraz,pretože mládenec vyrastá ako jedináčik a v 4r to začína využívať. Ak nemáš zdravotné problémy,tak smelo do toho!
@tina7729 budes dlho mlada duchom, dieta ta potiahne 🙂
@tina7729 mala som 35 a 41 keď som rodila oba sekcia po druhej to bolo podstatne ľahšie a rýchlejšie už v pôrodnici som na 4den fungovala akoby ma ani nerezali bolo to super... Dieťa tiež v pohode popri malom sa starám ešte o iné detičky súčasne energie mam dosť je to super ak sa na to cítiš smelo do toho!!!
rodila som v 40 tich ale už štvrté-takže to bola pohoda aj tehu aj porod,ale už naposledy😀
Ja som rodila druhé v 41... Všetko ok pôrod aj tehotenstvo.....ale teraz fest nevládzem...nie ako v 20tke😢ale sme ženy všetko zvládneme👌🙏🥰
@tina7729 , Tinka, moja sefka rodila ako 41 a 45 rocna. Ina znama rodila 49 rocna (tretie dieta, samozrejme neplanovane). Obidve maju postavu a kondicku jak fitnessky, tehlicky na bruchu, energie za turbinu, su to pohladne zeny, pohodove, vyrovnane, deti si uzivaju. Je to velmi individualne, rovnako mozes najst 20-nicku mamicku, co je vycerpana na mindar, nechce sa jej ani zit a vidno to na nej. Nemusi to vobec byt horsie po vsetkych strankach, podstata je, v akom stave do tehotenstva ides. Mnohe 40-nicky su na tom zdravotne omnoho lepsie ako mlade baby. Jasne, ze kvalita vajicok je uz otazna, to je asi jedine nepopieratelne negativum. Ale tie vyhody - mas zabezpecene byvanie, nasetreny zivotny standard, vybavene vzdelanie, pracovnu karieru, vztahy. To je velmi dolezita vec pre dusevnu pohodu a uzivanie si materstva. A aj ta zivotna skusenost a vekom ziskana mudrost ti pomoze menej stresovat a divat sa viac s nadhladom na bezne prekazky, ktore rodicovstvo prinasa.
Ja som rodila druhe v 43 rokoch...problemy v tehu, ale tie som mala aj predtym, v kazdom tehu...teraz mam 50, maly bude mat 7 rokov buduci tyzden...
@tina7729 ked sa zameriam cisto na zdravotnu stranku, tak vsetko bolo ok, rodila som v 40tke, ale uz 3.dieta. obaja zdravi,normalny porod. Kstranke etickej bude stacit to, ze ja som sa dost hanbila, ze 40tnicka tehotna, omg, proste to uz je na babatko neskoro, hoci nase 6rocne nas velmi teši. No chapem, ze ak sa niekto vyda napr. v 37cke, tak to skor asi nejde. Alekolegyna, 15rokov tvrdila, ze oni deti nechcu, chcu uzivat zivot a v 43si spravila vnuca. Co dodat.
Dnes uz je ina doba. Pred 20 rokmi by si bola za divnú. Dnes je to normalne. Pokial si zdravá a zabezpečená, chod smelo do toho.
Ja som rodila ako 25 ročná. Syn má 15m a nevladzem. Je velmi nárocny, nespí, je to nervák…Druhé neplánujeme. Ale ako píšu baby vyššie, je to velmi individuálne
Obe tehotenstva som mala po 40. Prvý pôrod pred mesiac 41, druhý v 43.
Obe tehotenstva som mala tehot.cukrovku a teda už vôbec nič, žiadne nevoľnosti (ani len jedno), pálenie záhy, bolesti alebo čo, ozaj že nič. Ja som si ich obe tak vychutnala, že to bola radosť byť tehotná. Pracovala som na plný úväzok takmer do pôrodu (vo Švajčiarsku je materská až po pôrode), z práce ma už vyháňali 🤣🤣🤣, pôrody iba po termíne, čiže detičky donosene, zdravé, žiadne odbery plodov.vody atď. Ani len vysoká pravdepodobnosť. Pôrody prirodzené, bez Epi (ja som nechcela).
Ešte nejaké otázky? A deti sú ozaj obe veľký smejkovia, kľudné, spokojné, no radosť byť matkou.
@daja0760 to je super gratulujem
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Mám kolegyňu, ktorá prvý krát rodila v 42, dieťa má teraz cez 10 rokov, takže ona vyše 52 a je úplné úžasná keď ju stretnem, aktívna, veselá. Ďalšia známa má 44, doma 20 ročné dieťa a 2 ročné a teraz je znova tehotná. Žije rovnako aktívne a naplno ako keď sme mali 25. Ale mám aj známu, ktorá má dieťa po 40 a vraví, že už by do toho nešla, že jej zobralo strašne veľa, že z aktívnej ženy sa stala unavená vyčerpaná starena. Inak tehotenstvo a pôrod pokiaľ viem mali všetky úplne v pohode. Podľa mňa je to vysoko individuálne.