Ahojte. Mam 33 snažíme sa o babo. Žiaľ zatial nič. Beriem duphaston a kys.listovu predtým gynex. Mávala som bolestivú ms, zrazeniny silnú ms iba 2-3 x do roka úplne náhodne. Niekedy prišla 2x po sebe a potom aj 7-8 mesiacov nič. Bez duphaston žiadna ms teda ak ho vysadím opäť rozhádzaný cyklus a žiadna ovulacia. Beriem ho uz rok. Po vysadení cca po pól roku opäť nebola žiadna ms. Cize v podstate verdikt bol žiadna ms =ziadna ovulacia= žiadne tehotenstvo. Tak ho beriem ďalej. Lekárka zatial neodporučila žiadne ine vyšetrenie . V podstate povedala iba ze folikuly same nevedia dorast tak treba podporu.a mame sa snažiť. Inak je vraj maternica čistá zdravá a vaječníky tiez. Nevidela žiadne cysty alebo nieco “nezdrave”. Sledujem ovulaciu aby som ju neblokla duphastonom. Žiaľ ale uz mi to ide na psychiku. Nakúpila som ovulavne testy ale samozrejme aj tehotenské. Neviem odolať a ked ms nepríde 26 den uz hneď robím testy. Kto nezažil nepochopí. Mali ste niektorá podobný problem? S cyklom? Co vám pomohlo ? Brat duphaston naďalej alebo sa pýtať na nejaké ine vyšetrenia ? Muž je zdravý .
@33tehulka33
suhlasim aj s komentarom vyssie
mozno ma tu mnohe vysmeju..ale chalanisko s MD fit lucenec dopomohol kamoske s podobnym problemom popri lekaroch tam zasla s tazkostami,nastavil jej liecbu ma to aj na svojom IG
Par rehabilitacii a do 3 mesiacov otehotnela..Nehovorim ze je to len kvoli nemu,urcite aj lekari spravili dost svoje,ale vyznamne to dopomohlo.
@klara1205 ako dopomohol ? Lebo napadlo mi všeličo :D :D :D srandujem dúfam ze sa to nikoho nedotkne
@colsami cca po 20ke som začala mat tie ťažké ms… lekárka stale vravela ze sa to upraví a bla bla ze ak pride tehotenstvo zmení sa to po pôrode. Lenze neplánovali sme tak skoro babo. Prišla práca atd. Človek zabudne na seba . Cca v 29-30 somzacala riesit ms lebo uz to bolo neúnosné. Stavy ako pri ťažkej chrípke. Bolesť svalov neschopnosť ani ist do prace. To ani nehovorím o tych potokoch krvy. Postavila so sa z postele a bola som po kolena mokrá. Isla som do sprchy a k lekárke lenze pri nej uz konštatovala iba ze silná ms a ona nevidela tu krv zo zrazeninami ako ja pri nej uz to bolo slabé lebo asi vsetko išlo predtým von. Po cca roku kec gynex nepomohol tak nasadila duphaston. Teraz mam pravidelne a viem aspon sledovať ovulaciu .
@33tehulka33 rozne cviky,rehabilitacie na panvove dno..ak mas IG odklikni si aj Michalu Kiripolsku uz roky nemohla otehotniet zasla k nemu a tiez jej pomohol
@33tehulka33 no, ja celkom nechapem velu pointu toho dalsieho dlheho prispevku, Tvojej odpovede - pretoze stale plati co som napisala. Ze sa Ti cudujem ze tu riesis nejake zazracne gynex kvapky, uz si v Tvojom veku a s vasimi problemami adept na riadnu diagnostiku v centre.
Navsteva CAR a poriadna diagnostika, ak sa snazite rok a viac a nie si tehotna, tak nech si tvrdi lekarka co chce, v poriadku to nie je. Budes sa zbytocne trapit dalsie mesiace, alebo roky, ked v CAR vedia realne pomoct. Nam tiez bolo povedane ze vsetko ok, trapili sme sa zbytocne roky(u nas bohuzial v case covid tak sa aj zakroky nerobili) s pomocou CAR mam teraz jediny problem a a to aby som neporodila skor ako napeciem na Vianoce 😄 vykasli sa na vitaminy, IG trenerov a objednajte sa do CAR
A estt tvoje priznaky mi pridu uplne na endometriozu… a tu kym ti nespravia laparku nemoze potvrdit ani vyvratit ziaden lekar.
@colsami chcela som popísať celu situáciu tolko všetkého …
@butterflyeffect tiež mi ako prvé napadla endometrioza a keď sa to postupne zhoršuje od 20tich....
Rovno do CAR, takto very tazko prides k babatku. Treba kopec dalsich vysetreni a mozno to ani prirodzene nepojde
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Mas 33 a ak to trva dlhsie nez rok, uz by som bola na riadnej diagnostike v centre. Aj s muzom.