Ahojte žienky.
Chcela vy som vás poprosiť o radu. Mám PCOS čiže nemám pravidelnú menštruáciu. Pred mesiacom mi môj gynekológ predpísal progesteron 100mg po užívaní 2 tabliet denne (1-0-1) mi vyvolali menštruáciu po dvoch dňoch. Tento mesiac mi menštruacia znova neprišla a tentokrát mi predpísal progesteron 200mg užívam ho jeden krát do dňa (večer pred spánkom) už šiesty deň no menštruáciu mi nevyvolal. Keď som bola na kontrole v utorok povedal mi že mám zvýšenú sliznicu 8mm. Teplotu mám vysokú (prikladám foto). Taktiež má doktor informoval, že ak by som bola tehotná tak lieky udržiavajú plod. Na ultrazvuku žiaľ zatiaľ nič nevidel a tehotenské testy sú negatívne. Chcem sa teda spýtať či môžem byť tehotná (v skorom štádiu). Som zmätená z toho všetkého. Teplotu mám vysokú a k tomu mi ten progesteron nevyvolal menštruáciu ako minulý mesiac. Ďakujem krásne žienky ❤️.
@henrietka12 dnes večer bude 7deň čo beriem progesteron. Progesteron som začala brat bez toho aby som vedela kedy mám ovulaciu. Minulý mesiac keď som ho brala na 2deň mi prišla menstruacia, povedal mi že mi to vyvolá menštruáciu ale bolo to len 100mg. Teraz mám 200mg a menštruáciu mi to nevyvolalo. Mala som vyššiu sliznicu 8mm. Následne mi povedal že mám progesteron užívať na 16deň cyklu aby mi skrátila MC, ktorý nemám momentálne pravidelný kvôli PCOS. Preto si myslím že som tehotná keďže mi to menštruáciu nevyvoláva. Dnes som mala teplotu 36,80
Teraz mám 40 deň MC. A teplotu som mala dne ráno 36,90 *oprava
Keď som užívala progesteron tak mi počas užívania ms neprišla, prišla vždy do dvoch dni po dobrati
@sense ja neviem ale mne zas povedal že na 9.-10.deň by som mala dostať menštruáciu. Minulý mesiac som dostala na 2.deň. Ja som už naozaj z toho mimo. Krčok maternice mám nižšie a je tvrdý. Ja už neviem, že čo. Ale ďakujem krásne za informácie ❤️❤️❤️
Tiez som dostala vzdy menzes az po dobrati - cca 2 alebo 3 den.
Veď pri pcos môžeš mať ovulaciu hore dole alebo ju ani nemusíš mať ... Preto je dobré keď si ju budeš sledovať ... Prečo si si nenasadila progesterón na 16 DC ako ti povedal dr ? Keď dnes si 40dc a berieš progesterón 7 deň tak si si ho pozde nasadila ... Už ho dober normlane do 10dna a potom keď vysadis ti príde ms ... A ďalší cyklus si sleduj ovulaciu a len potom si nasad progesterón ... Alebo skús len na úpravu cyklus od toho 16dc 10 dní a potom uvidíš či sa ti ovu nepusunie dopredu ...ale musíš sa sledovať keď chces spoznať svoje telo ...
@henrietka12 ja som si ju nenasadila. Nasadil mi ju doktor 20.decembra s tým, že ju mám brať 10dní. Určite by som si sama nič nenasadila 😉.
Tak lebo si písala že ti povedal že máš brať na 16dc a potom si písala že si už 40dc tak preto som to nechápala ... Takže ďalší mesiac si máš nasadiť na 16dc normlane a vtedy ti to skráti cyklus ...dober teraz 10 dní ako ti kázal a keď vysadis príde ti ms ...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Dobre som to pochopila že teraz berieš progesterón 6. Deň ? A ms ešte nemáš ? Lebo keď je to tak tak progesterón zvyšuje teplotu ... A menštruácia ti príde až keď vysadiť progesterón ... Ako berieš ? Ktorý DC začínaš ? Progesterón sa má brať 10 DC ... Lekári ho väčšinou dávajú od 16dc 10 dní na úpravu cyklu ... Ale ty keď chces byť tehotná tak si odsleduj ovulaciu a progesterón si nasad až 3-4 dní po ovulacii ... Lebo keď ho zoberieš skôr ako máš ovulaciu tak ti ju zablokuje ....