Ahojte.
Študujem externe 2-hý ročník vš. Plánujeme drobca. Ako ste riešili v takomto prípade školu?
Ďakujem za každú skúsenosť a radu.
@mogaa práve o ten individuálny mi išlo, možno práve to som potrebovala,,, počuť,, ako uistenie. Že sa to dá, možno s prácou od profesorov naviac, ale dá. Ďakujem
Pomoc a podporu dostanem.
@graciela01 otehotnela som v bakalárskom ročníku prezenčneho studia. Školu som dorobila s individuálnym študijným plánom. V podstate len na skúšky som chodil plus občas zaniesť nejaké cvika
@graciela01 študujem prezenčne magisterský a som tehotná… do toho pracujem home office. Všetko sa dá keď chceš ;)
ja som rodila v 3.ročníku Bc. prezenčne. Ing. štúdium som taktiež študovala prezenčne, podotýkam bez individuálneho plánu. Pretože škola to neumožňovala a ani profáci neboli k tomu naklonení. Chodila som do školy normálne, niekedy postrážili kamaráti, niekedy som zobrala ju do školy, ale hlavne rodina mi pomohla...🙂
takže všetko sa dá 🙂
Teraz si robím ďalšiu školu ale našťastie externe a som tehotná. Takže práca, škola, dieťa, domácnosť a ešte tehotnosť (mega unavenosť). Dieťa sme chceli už dlhšie. Ešteže školu končím v máji a malinké sa má narodiť začiatkom júla. Konečne si užijem materskú. Pretože pri prvom som nemala šancu kvôli škole.
@graciela01 prvé dieťa som mala ešte pred nástupom na VŠ ( pracovala som po strednej škole). Na VŠ som nastúpila keď mala dcérka 1 rok ( Denne štúdium! -ošetrovateľstvo) .. momentálne som v 3.ročníku a v decembri 2021 som porodila druhé dieťa ( deti boli plánované) ....
(Popri tom sme postavili domček svojpomocne, nebývame s rodičmi! , +samozrejme domáce práce atd atď)...
Zamna môžem povedať že sa DÁ ZVLÁDNUŤVŠETKO, pokiaľ človek chce a pokiaľ máš manžela ktorý ťa v tom podporuje !! Držím prsty , nech všetko vyjde ako si želáte 🍀🍀
@graciela01 som externou študentkou a do školy som nastúpila keď mal môj syn 1 rok. V ten jeden deň v týždni čo som tam bola sa staral manžel. Teraz čakám druhé a školu prerušovať neplánujem.
@graciela01 ja som akurát včera začala sledovať účet na instagrame mama štvorčiat 🥰 a keď dnes pridala fotku ako píše prácu do školy tak som nechápala. 4 bábätká a škola 🤣 to musí byť sranda.
Ja si to neviem predstaviť ani popri jednom. Klobúk dole pred každou ktorá to dá. Určite sa to dá, len to nie je ľahké. O to viac budeš po tom na seba hrdá 😊
@graciela01 Ahoj, ja som sa vydávala po skončení 2. Bc. ročníka. 2 mesiace na to sme čakali bábätko. Študovala som prezenčne, ale potom začal covid, tak sme sa presunuli online. Nemala som oproti spolužiakom žiadne úľavy. Štatnicoval som pár týždňov pred termínom. Všetko som zvládla na A,B,C. Nehovorím, že to bolo ľahké. Našťastie mám úžasného manžela, ktorý má v štúdiu podporuje a momentálne pracuje z domu, takže keď musím ísť do školy alebo sa učiť, tak si to vieme prispôsobiť. Tam kde bývame, nemáme nikoho, kto my nám malú postrážil, takže to musíme zvládať my dvaja. Teraz som v poslednom ročníku. Kým ostatní spolužiaci nie sú ani v polovici diplomovky, ja ju už mám hotovú, aby som sa mohla učiť na štátnice. Ale zas je to len o tom, či ti tvoj manžel ochotne pomôže a či si ochotná zaprieť sa a makať pre svoju rodinu. Nebude to ľahké, ale bude to stáť za to. 🙂 Držím palce, nech sa rozhodnete akokoľvek. (Ak ste sa už nerozhodli, nečítala som celú konverzáciu)
@graciela01 a kde študuješ?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@graciela01 nuž a čo vlastne chceš riešiť? veď študuješ externe....príp.si dohodnúť individuálny študijný plán a chodiť len na skúšky a cviká....podľa toho na akej VŠ študuješ, niekde sú cviká povinné niekde sa dá dohodnúť.....ale v prvom rade si premysli kto ti bude strážiť dieťa v čase keď budeš musieť byť v škole či sa učiť na skúšky.....bez pomoci to s malým drobcom nedáš.....