Tehotenstvo a obezita

simik7192
24. sep 2019

Ahojte,chcem sa Vás opýtať iba Váš názor, tehuľky z obezitou, mali ste niektorá pri otehotnení 120kg a vyššie? Mali ste nejaké problémy? Viem že lekári strašia,cukrovka a podobne ale to mávaju aj tehuľky z normálnou váhou...Brali ste aj nejaké špeci vitamíny ,lieky? Ďakujem za názor,prosím o komenty tehuliek ktoré si tým prešli 🙂

pininka1
24. sep 2019

Mala som síce 116 kg, ale absolútne žiadne problémy. Žiadne speci vitamíny, ani problémy s tlakom a cukor som mala práveže nizky. Iba pri prvom som pribrala okolo 18kg,ostatné deti 12kg a 8kg. Pre mňa bolo tehotenstvo ako najlepšia dieta. Absolútne nič mi nechutilo a v kuse som mala pocit že mám plný žalúdok.

nevludna
24. sep 2019

@simik7192 ja som potratila v 13tt, ale to sa stava aj chudym:( ale odvtedy sa nam nedari.

Drzim palce

julka828
24. sep 2019

@simik7192 mala som 115 v tom case. Za pve mesiace som schudla 5kg a po prelome 3 4 mesiaca uz mi chutilo normalne ale davala som pozor aby som sa neprejedla az boh vie kam. Takze som pribrala do 125. Ale absolutne ziadny problem ziadna cukrovka nic. Bezproblemove tehotenstvo. Vynikakuci spanok ziadne puchnutue noh nic az do konca 🙂 . Doktor na poradniach uz v 36 tyzdni co uz sa chodi do nemocnice sice mal mudre reci a velmi sa divil ze nemam ziadny problem ze to nie je mozne ale ano bolo to mozne aj napriek mojej vahe. Ja som brala sem tam prve 3 mesiace kyselinu listovu. A sem tam magnezium ale to len tak tu a tam sem tam. Takze asi tak nie vzdy ide len o vahu 🙂 po porode mi neostalo nic z nabratych pocas tehotenstva a este som aj 10 15 schudla 🙂

diaalex
24. sep 2019

Mamina mala okolo 120 kg keď bola tehotná s mojou sestrou... všetky výsledky mala v poriadku, dokonca mala nenormálnu kondičku 😁 robili jej aj aminocentezu (mala 38 r.) a vsetko mala v poriadku 😊 sestra sa nakoniec narodila týždeň po 3. termíne cisárskym 😊

eliska13
24. sep 2019

Už si tehotná či zvažujes?susedka je obézna a porodila v pohode 2 deti, ale s tlakom ležala v nemocnici, aj jej lieky na tlak zostali.Interny jej povedal, že ak by schudla aj liekov by sa zbavila.nohy opuchali predsa je to zaberak aj pre tie štíhle.Ak ešte nie si tehotná v dobrom radim skús sa zbaviť pár kíl potrebuješ kondičku, zdravie na roky rokúce
Ona v tehotenstve pribrala veľmi malo

simca06022011
24. sep 2019

No v prvom rade je šťastie ak sa podarí otehotnieť. Potom už je to čisto individuálne, problémy môžu byť aj nemusia, je to zaťaženie na kĺby, žily . Nielen cukrovka, ale aj tlak... Určite sa ale potom nebude lekár tešiť ak ešte mamina priberie 15kg...

peta2202
25. sep 2019

@simca06022011 suhlasim, podla mna pri takej vahe je to riziko. Ale tak su zeny, co nemaju problem. No ja by som nemala odvahu ist do tehu keby som mala tolko kilov. Neviem si predstavit akoby som to zvladala. Fungovat tak a este ak by nejaky narast hmotnosti prisiel

happy31
25. sep 2019

Nepribrat, chodit cvicit napr v pp je cvicenie pre tehotne a bolo to super.
Ja som sice pribrala le nebola som obezna
Ale kamoska mala uz dost kil a pribrala len dve ajto bola skor voda a po porode vazila menej ako pred.
Vsetko diskutuj s dr. Cukrovku moze mat aj chida tehotna zena.
A vitaminy pre babo som ja jedla len sporadicky na zaciatku obden. Ale neskor menej.
Vysletky som mala top nebolo treba sa pchat chemiou navyse.

sabca99
25. sep 2019

Asi je to ozaj rôzne. Problémy môže mať aj žena s vyššou váhou, ale aj chudá, hlavne podľa mňa netreba si v tehu hovoriť, že šak som tehotná tak môžem jesť jedno cez druhé. Keby mám vyššiu váhu, tak stravu by som si asi viac strážila 🙂

topasitta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sjiuzn
26. nov 2019

Ja už mám 32 rokov a veľmi by sme chceli dieťatko, no mám 110 kg a ani za svet sa mi nedarí schudnúť... predtým som krásne schudla na 70 kg, ale nebolo to zdravé chudnutie... pribrala som späť ešte viac a hrozne rýchlo... bojím sa, že niečo nebude v poriadku, že by mohlo byť bábo choré, to by som si neodpustila... aj môj muž má takú "podmienku", že dieťa keď schudnem, čiže som aj pod tlakom... tak sa ho ani nesnažím presviedčať... keby som tak vedela dopredu, že bude všetko v poriadku :( teším sa, že je tu takáto téma, lebo ma zaujímajú vaše skúsenosti, ďakujem 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre