Ahojte, odkedy sa snazime o dieta (par mesiacov), tak mi byva pri menstruacii velmi zle a zvraciam. Predtym sa mi stavalo mozno raz za rok. Takisto odkedy sa snažíme, sa mi stava (nie vzdy) , ze namiesto menstruacie, najskor 3 dni sem tam zbadam na toaletnom papieri hnedy vytok a az potom začnem menstruovat. Tiez sa mi to nestavalo. Su to zmeny ktore nastali naozaj az odkedy sa snazime. Mate niekto podobnu skusenost?
Mám podobný problém, taktiež ako som vysadila antikoncepciu prvé 3 mesiace ešte okej to sme sa ani nejak extra nesnažili ešte. Ale teraz 4 mesiace už sa snažíme a pri každej ms mám silné bolesti, kŕče ale nezvraciam no bolesti mávam naozaj silné. A to som ani pred antikoncepciou nemala.
Žiadne vitamíny som nezačala užívať.
@vega3 podľa mňa z tých vitamínov to nie je. Môžeš to spomenúť gynekologičke, niekde som čítala že špinenie pred ms môže znamenať nedostatok progesteronu.
@nika_val krce mas z toho, ze si vysadila antiku 🙂 ja mam rovnake skusenosti, pred antikou v pohode bezbolestne kramy, po vysadeni som trpela jako mucenicka pri kazdych kramoch :D antika je svinstvo, to ti tak dodrbe organizmus ze az...ale neboj, otehotnela som, takze si tymi bolestami musis len prejst 🙂 ja dufam, ze po porode sa to napravi :D
@katulastraka a to svinstvo som do seba dávala 6 rokov 😀🤦♀️ a teraz spätne si uvedomujem že to bolo zbytočne dlho ale čo už mladosť sa ospravedlniť asi nedá
Dnes mi skončili akurát a to čo som zažívala presne ako si napísala 😀 mučenie
Dávala som si flector a priateľ že načo si to dávam veď to nemože byt také silné bolesti.. som mu povedala že kebyže mám 3 priania tak jedno z nich je nech si chlapi vyskúšajú na 1 mesiac ženské dni ale také poriadne zo všetkým čo k tomu patrí 😁
@nika_val kokos a to ta nevidi jak trpis? mna ked manzel vidi ako trpim, tak hned zhana lieky aj ked je polnoc :D a hej inak ja som to tiez brala dost dlho a lutujem to, ale nevadi no, musime sa poucit z nasich chyb a sirit tuto osvetu dalej :D
@katulastraka ja som zásadne proti flectoru, keď tabletka proti bolesti tak klasika valetol, ibagin atď a keď videl že ja si idem dať flector tak bol až v šoku z toho 😀
Ja na neho nemôžem povedať v tomto krivé slovo keď potrebujem niečo tak aj pol lekarne vykupi...
Raz som chcela tabletky na hrdlo presne jeden typ a nemali ich tak kúpil 4 rôzne iné varianty aby som si mohla vybrať 😄
@nika_val akoze uplne chapem, aj ja mavam take hrozne bolesti...len potajme dufam, ze tie porodne budu maximalne take ako tie co mavam pri kramoch :D lebo vacsie bez epiduralky podla mna nedam :D
@katulastraka
@nika_val zienky ako keby som citala moje riadky par rokov spät.ak chcete velmi rada vam poradim jednu liecivu kúru ktora mne pomohla zbavit sa nielen prisernych bolesti, ale upravila a skratila cyklus.a kedze sa snazite o babätko tak nejednej zienke to pomohlo k otehotneniu a uz su tehulky aj maminky 🙂. Ak chcete kludne mi napiste, rada poradim
@evina0 ja som nastastie otehotnela 🙂 inak ja som cvicila na tie bolesti hormonalnu jogu, ale teda nemam pocit, ze by mi to nejako pomohlo a to som cvicila pol roka...neviem no, ci to chce viac casu, alebo ja som to robila zle :D
@katulastraka no neviem ci joga pomoze.Nemozem potvrdit ani vyvratit kedze s nou skusenosti nemam. Ja som mavala menzes taky ze som prve dni takmer stenu skriabala. Nadupovana chemiou(liekmi)potom aom presla lievibou kurou teraz jedine co pouzivam bylinne vlozky. Ked treba gel a vsetko prirodne a nemozem si vynachvalit. Menzes sa mi skratil 🙂 ak je bolest potriem gel, maximalne nalepim kusok naplaste a pohoda.niekto tomu neveri ale naozaj sila byliniek je neskutocna a nielen nmenzes ale aj ine zdravotne problemy.
@evina0 tak to je jasne, bylinky su naj...mne pomahala trochu alchemilka, ta mi zmiernovala bolest
@katulastraka ak spravne chapem tak cakas babatko vtedy velkyy pozor na bylinky. V tehotenstve sa kopec byliniek nemoze.ale po porode uz aj v porodnici na rychle zotavenie su tie skvele vlozky na ktore zienky nedaju dopustit.
Neni som odborník, ale priateľka mávala tiež dosť zlé "svoje dni" a nepomáhalo jej veľa veci... častokrát musela len byť doma prvé dni, čo mala pocit, že odpene, ale kamoška jej doporučila hemonove železo alebo CBT kvakpy a pomohlo jej to celkom, keď tak si skús o tom prečítať https://www.globifer.sk/pre-koho-je-urceny/ a uvidíš. možno ti to pomože :D
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@vega3 nezacala si brat nejake vitaminy, doplnky, caje?