Ahoj baby.. s priateľom (budúcim manželom ) by sme chceli začať pracovať na bábätku o taký rôčik.. ale obaja mame krvnú skupinu 0 pozitív. Myslite ze by nebol problém s počatím. A hlavne zo zdravím bábätka.. počula som veľa prípadov ale zas aj veľa prípadov že už je iná doma ako kedysi že není to absolútny problém. Ďakujem
Choď lekárovi teraz a všetko mu povedz on ti povie najlepšie, lebo také že,, myslíte že " to ti je nanič. Problém nie je krvná skupina ale to, ktorý z vás je neg a ktorý pozit.
My máme obaja 0 a máme 3 zdravé deti počaté bez problémov.
Moji rodičia majú obaja 0+ a všetci traja súrodenci sme v pohode, nič nám nie je.
my sme s mužom 0+ 0- a nič nám Nikto nepovedal ani gyndoš tak ma veľmi zaujíma co zase si vymyslel kto problém ...
@gejb tiež ma to veľmi zaujíma ...
Rovnaká krvná skupina nie je žiadny problém, problém je Rh faktor, dieťa môže zdediť Rh - po matke a vzniká medzi nimi inkompatibilita - "Ak Rh negatívna matka čaká Rh pozitívne dieťa, je riziko, že organizmus matky vytvára protilátky voči krvi vlastného dieťaťa, t. z. organizmus matky „sa nebude znášať“ s organizmom dieťaťa. (Kedysi bol tento problém častou príčinou potratov a úmrtí novorodencov. Dnes už vieme k tejto komplikácii pristupovať úspešne.)"
Nie je to vobec problem vo vasom pripade. Problem je ak by ste mali rozny RH faktor. My mame s muzom rovnaku krvnu skupinu ako vy a jedno dieta mame na prvy pokus a druhe na druhy, takze neboj sa ;)
@sono2 ak má žena Rh - a muž Rh +, tak v prípade, že plod má Rh po mužovi, tak ženské telo vytvára protilátky voči nemu. S každý, ďalším tehotenstvom sa riziko zväčšuje (ak má plod Rh +)
Preto sa počas gravidity zisťujú protilátky a po pôrode (potrate) sa žene pichá Rhega - injekcia na zastavenie tvorby protilátok.
Nejaká blbosť my máme jeden A druhý B,, prvá dcéra ma B druhá je 0,, takže pre mňa je blbosť ze v tom hra krvná skupina už len kvôli druhej lebo ma 0 a my nie
pardon - ak zdedi Rh + po otcovi tak medzi Rh- matky a Rh+ dieťaťa vzniká inkompatibilita...
Nepocula som este nikdy ze by bol problem s krvnou skupinou pri otehotneni, co problem moze byt, je rh faktor ak ma zena - a muz +. Na to sa vsak robia testy a podla toho sa dalej postupuje. Vacsinou to nie je problem pri prvom tehu, ale az ked sa krv matky a plodu zmiesaju, cize napr. pri porode alebo nejakom inom probleme kedy to moze nastat. Ak sa narodi babatko a zisti sa mu + faktor, tak potom sa matke poda injekcna liecba aby pri dalsom tehu jej telo nebojovalo proti babatku, ktore by malo rh+ krv. Snad som to napisala zrozumitelne.
to nie je vôbec žiaden probelm. Obaja mame 0+ a mame dve deti 😀
@lelelienka no veď to také rozširovanie dezinformacii. Jedna tu nemohla otehotnieť a bola presvedčená, že to je tým, že už neviem, či bola negatívna ci mala nulku. No úplná blbosť.
@sono2 nerozumiem trochu... Si aký prípad? Rh-, či plus? Ja som takisto Rh -, manžel Rh plus, mala som prvý MA, hneď mi potom pichli injekciu, kvôli Rh negativite.
Takisto pri tehotenstve so synom, ten má Rh+po mužovi, pichali mi ju. Pri dcére nie, ta ma moju krvnú skupinu.
Čiže celkom nerozumiem, v čom je pointa tvojej reakcie.
Zensky organizmus s negatívnym Rh faktorom vytvára protilátky voči Rh pozitívnemu plodu. To je fakt. Ak neveríš, že to je tak, kľudne si pozri články na internete, normálne medicínske.
@lelelienka presne tak. Nie su podstatne skupiny, ale Rh faktor.
@barbora19911 ak si ty Rh + a muž -, tak nič sa nedeje.
Ak opačne,(ty Rh-a on Rh+) a po pôrode zistia z bábätka Rh +, tam tebe z dôvodu negatívneho Rh faktora majú pichnúť injekciu na zastavenie tvorby protilátok
Nezáleží na skupine, ale na tom, či Rh faktor je, alebo nie je.
@zuzulka558 to čo opisujes je dedičnosť krvných skupín. Krvné skupiny sú 4:
AB
0
A - môže byť AA alebo A0
B - môže byť BB alebo B0
Ty s manželom máte asi teda A0 a B0, teda Vaše deti môžu zdediť krvné skupiny ktoré sú ich kombináciou, od každého vždy jednu: A0, B0, ale aj AB aj 00
@sono2 tu sa 3x v tehotenstve zisťujú hladiny protilátok. Ak sú v norme, nepicha sa nič počas tehotenstva. A nemyslím, že na to "kašlú".
A pri negatívnom Rh faktore dieťaťa nemá význam podávať na zastavenie tvorby protilátky, takže ja skôr nechápem, prečo to v zahraničí robia. Okrem toho, tak ako píšeš, ty žiješ v zahraničí. Tam to robia tak,ok, ich vec. Ale nepíš, prosim, že my tu sirime paniku a neviem co ešte, a ze dieťa si vytvára protilátky, a ze sú to blbosti. Lebo nie su a nezhoda Rh faktorov je dosť vážna vec.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Preco by to mal byt problem? Viem, ze je to horsie, ak jeden je pozitiv a druhy negativ bez ohladu na skupinu, ale to, ze ste obaja rovnaka, to som este nepocula.