Syndróm lepivých doštičiek a tehotenstvo

10. mar 2023

Ahojte,
Po niekoľkých odberoch na hematológíí sa mi opakovane potvrdila porucha - syndróm lepivých doštičiek v kombinácii s viacerými poruchami. SPS je pre mňa najnebezpečnejší, pretože som už niekoľkokrát potratila.
Akú liečbu ste mali nastavenú pred/počas tehotenstva?
Mne Dr. do telefónu povedal anopyrin alebo clexan/fraxiparin.

taktotedanie
10. mar 2023

Tak bud jedno alebo druhe bud budete brat lieky alebo si denne pichat injekcie

autor
10. mar 2023

@taktotedanie ste z oblasti zdravotníctva?
Majú tieto liečivá rovnaký účinok?

bejbs123
10. mar 2023

Na lepive dosticky sa dava len anopyrin

autor
10. mar 2023

@bejbs123 lekár mi povedal do telefónu, že by mi podľa opakovaných výsledkov nasadil anopyrin, keď som pripomenula, že riešim toto pre opakovane potraty tak povedal, že prichádza do úvahy clexan, fraxiparin … že sa dohodneme
Preto ma zaujímajú len skúsenosti inych žien, akú liečbu mali, či sa podarilo bábätko šťastne donosiť

zorkahorka
10. mar 2023

Mam tento syndrom a pocas oboch tehotenstiev som mala fraxiparin, dokonca isty cas anopyrin. Uz si nepamatam. Tusim na zaciatku tehotenstva som mala anopyrin, potom som az do sestonedelua presla na fraxik? 🤔 ale ja dom vrala sj hormony, takze ten anopyrin bol zrejme kvoli nim...
Ja som ale nemala za sebou potraty, pred prvym dietatom som nemohla dlho otehotniet, takze som tuto luecbu dostavala pre istotu.

autor
10. mar 2023

@zorkahorka ja mám za sebou aj potraty.
Absolvovala som IVF, 2x IUI neúspešne a dva vklady v rámci IVF - KET vždy úspešne, neskôr koniec. Medzičasom aj pár spontánnych otehotnení, no záver potrat pokazeným. Čiže hormóny beriem stále aj ja.
Ešte máme 3 embryjka zamrazené, takže hormóny budú opäť.

zorkahorka
10. mar 2023

@autorka - drzim palce, ta liečba byva ucinna, treba verit. Ja mam vdaka nej doma dvoch zbojnikov

autor
10. mar 2023

@zorkahorka ďakujem

taktotedanie
10. mar 2023

No to zavisi od vysledkov, hematolog bude vediet
Ja som mala anopyrin, po porode fragmin a na doma clexane ( fraxiparine mal celoslovensky vypadok)

autor
10. mar 2023

@taktotedanie áno, uvidím čo nakoniec Dr zvolí. Na konzultáciu mám v pondelok, dnes mi už ale Dr telefonoval, že výsledky má tak mi predbežne povie … uvidíme🙂 ďakujem

floki1994
10. mar 2023

Clexane picham kazdy den..vraj je lepsi ako lieky..takze som si pekne zvykla na injekciu denne 🙂

autor
10. mar 2023

@floki1994 ďakujem za odpoveď.
Na injekcie som zvyknutá, počas IVF a všetkých vkladoch, procedúrach som si ich pichla ajajaj 😃 ak mi ich Dr zvolí, pichám bez problému 😜

floki1994
10. mar 2023

Ja som bola u dvoch hematologov (stahovala som sa pocas otehotnenia) a obaja mi povedali ze tie injekcie su bezpecnejsie...tak som si nechala poradit a sme v 21tt..tal hadam to dobojujeme 🙂 drzim palce 🙂

autor
10. mar 2023

@floki1994 držím palce 😘
Ďakujem

e1i
10. mar 2023

Ja som mala aj aspirin protect do konca 35tt aj clexane 0,4 do konca sestonedelia.

adkalu
10. mar 2023

Ahoj, mala som to isté, prvý semester som brala anopyrin a fraxiparin celé tehu až do konca šestonedelia. Každý mesiac som chodila na hematologiu, podľa výsledkov mi menila dávkovanie napr. o deň atď. Mam 2bdeti,drzim palce

nicole003
11. mar 2023

Po potrate som brala aspirin aj v tehotenstve do 35 tt a podla potreby plus aj fraxiparin. Ten bol potrebny na zaciatku, 2 tyzdne pred porodom a 2 mesiace po porode. Hematologicka robila kazdy mesiac odbery.

autor
11. mar 2023

@adkalu ďakujem

autor
11. mar 2023

@nicole003 ďakujem

jvlo
11. mar 2023

Na doštičky sa bežne predpisuje anopyrin. Mne dali kombináciu anopyrin + slabý fraxiparin. Pred liečbou 2 potraty, s liečbou 2 zdravé deti.

autor
11. mar 2023

@jvlo to sa dobre číta, áno aj mne Dr povedal, že anopyrin a nízke dávky clexan

monika259200
11. mar 2023

Ja mám syndróm lepivých doštičiek, užívam anopyrin a posledný mesiac tehotenstva ho vysadim a budem pichať fraxiparine.

autor
11. mar 2023

@monika259200 ďakujem za odpooved

mariafraterova
18. máj 2023

Ahojte aj ja som po dvoch potratoch ties mám syndróm lepivych doštičiek plus tie mutácie a po 2 rokoch som teraz otehotnela zase a doktor mi na začiatok dal anopyrin100mg aj progestenelle 100mg tak neviem bojím sa keďže už som potratila 2x a injekcie mi ani neodporučil vôbec nič ...tak dúfam že teraz donosim to bábätko..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre