Ahojte baby zaujíma ma či vám bol zistený syndróm lepivych dostičiek ešte pred otehotnenim? A či sa podarilo otehotnieť keď ste sa začali liečiť ( anopiryn..) Ja som absolvovala 4x KET , 1x IUI , xy krát plánovanie pohlavného styku s clostylbegit a dufasthon vždy neúspešne. Genetika, štítna žľaza a imunoalegologicke vyšetrenie sú ok. Dokonca som absolvovala aj laparoskopiu taktiež ok. Priateľ má spermie v poriadku. Mám 31 rokov snažím sa už 12 rokov. Ďakujem za odpovede
@e1i ja prirodzené otehotnieť neviem. Len nedávno mi bol zistený SLP. Chystám sa na hematologiu aj ku gynekológovi. Chcem to skúsiť s anopyrinom a clostylbegitom. Tak uvidíme ako to dopadne. Ak nie tak znovu na ivf. Zaujíma ma či SLD spôsobuje to že sa embryjko neuhniezdi...
@ivonka121 mne to zistili az po potrate na hematologii. Nasledne som otehotnela az po 2 rokoch,aspirin protect do 12 tt,potom fraxiparin az do konca 600nedelia. Pri druhom tehu hned od zaciatku fraxiarin,plus pravidelna kontrola na hematologii a tiez som si pichala az do konca 600nedelia
@ivonka121 ahoj, ja mám tiež tento syndróm. Som tretí krát tehotná, našťastie sme otehotneli prirodzene ale potratila som raz a dva krát mi odumrela dvojičká bábätka. Prvý trimester užívanie anopyrinu a druhý a tretí trimester pichanie flaxiparin. Po pôrode som si ešte do konca šestonedelia užívala buď flaxiparin alebo anopyrin podľa toho ale som mala výsledky. Rodila som dva krát cisársky, tretie tehotenstvo tiež bude cisársky. Z toho som druhého syna porodila predčasne v 34tt. Tento syndróm mi zistili pri prvom tehotenstve, syn sa v brušku prestal vyvíjať a v tedy mi to zistili. Keď som bola na vyšetrení pani doktorka povedala že tento syndróm má veľký vpliv na otehotnenie a donosenie bábätka. Neviem či som ti pomohla, ale ak by si mala ešte nejaké otázky nápiš. Prajem veľa šťastia.
Baby ja som neotehotnela ešte ani raz. Hematologička mi spravila vyšetrenie pre tie neúspešne KETi inak by som o diagnóze ani nevedela... už som bola hádam na všetkých vyšetreniach a ďalej už neviem ako mám pokračovať 😔
@ivonka121 ahoj, tiez mam syndrom lep.dost.druheho tpu, plus dalsie 4 mutacie krvne k tomu, 3 iui, 3 ivf, vsetko neuspesne, z prveho razu ivf bol potrat, neskor sa zistilo to co som pisala hore, nasadili anopyrin 100, ale nam pomohla bylinkarka z Vrboveho, a jej rady a odporucania na caje, po tristvrte roku brania toho co poradila ostala som prirodzenou cestou tehotna po 9 rokoch snazenia , doma uz teraz mame 2 a pol rocneho syna a ked mal syn dva roky prisiel sok v podobe pozit, tehu testu a na jar porodim starsiemu syncekovi braceka, pocas tehotenstva som pichala fraxiparin 0.3 a aj pocas 600nedelia, taktiez to iste picham aj teraz a budem aj po porode minimalne 3 -4 tyzdne, potom uz mozem prejst znova na anopyrin...cize da sa otehu i s tou dg, moja hemato hovori,ze ani tak nieje problem otehu ako skor donosit, ale kto vie , lebo kazdy povie inak a je vela zien co maju tiez taku dg a bez problemov otehu aj donosia a ine zeny zas nie....drzim prsty nech sa vam miminko podari 🌹
Tiez mam tento syndrom a tiez sa nam nedari otehotniet...anopyrin berem dlhodobobo a dr. vravela ze to nema vplyv na otehotnenie..ale niečo mi hovorí že to bude týmto lebo inak sme obaja zdraví len ja mám toto....
@andrea_r016 ťažko povedať 🤔 ja idem v utorok na hematologiu tak skúsim zistiť čo najviac. A máš vrodeny trombofiliozny stav či získaný?? Ja vrodeny.
@dejna_ mne brala hematologička viac ampuliek krvy 🙄 neviem presne ako to zistili ale myslím si že podľa výsledkov. Mala som tam ako diagnózu uvedený spomínaný vrodeny trombofiliozny stav. (SLD) Potraty som nemala žiadne. Mne to vyšetrili na základe tých neúspešných pokusoch. Už si nevedia somnou rady 😁 zatiaľ nezistili príčinu prečo to prirodzené a vlastne ani pomocou ivf nejde. 🤔 Práve preto som založila túto tému lebo som sa nikde nedočítala či ten syndróm spôsobuje to že sa mimi ani nechyti
@ivonka121 Mne zistili SPS po dvoch predčasných pôrodoch. U mna nebol problém otehotnieť, ale donosiť bábätko. V obidvoch tehotenstvách som mala problém so spinenim a krvácaním. Momentálne užívam anopyrin a som 10 tt. Zatiaľ bez problémov, tehotenstvo je zatial úplne v poriadku. Držím palce.
@shooty2014 v akej davke uzivas anopyrin?
@miskanathan 100 mt denne
@shooty2014 dakujem.
@shooty2014 no práve ani ja nemám problém otehotniet aspoň teda zatiaľ tri krát sme sa snažili a tri krát na prvý krát ..a prvé som donosila do 41 ty a chlapec jak hora sa narodil 4120g a 53 CM ....ale pri týchto dvoch tehotenstvach som mala problém vydržať do 12 tt a pri tom poslednom som brala aj duphaston.. zajtra idem na endokrinologiu tak uvidím možno zistíme kde je problém ...
@ivonka121 ahoj neviem ako to s tebou vyzera teraz kedze to tu bolo pisane v januari ale bola som na hematologii na vyse SLD (odporucili ma na to vyse.na zaklade rodinnej anamnezy) a medzi tym som bola na umele oplodnenie, lekar mi hned po vklade predpisal anopyrin ze ho mam uzivat ak by boli vysledky na SLD pozitivne, som v siedmom tyzdni a az teraz prisli vysledky a pozitivne. Velka vdaka tomu lekarovi za to, ze mi dal preventivne anopyrin..inak sa to nemuselo podarit..
@1212katka1212 v prvom rade gratulujem 😊 a budeš brať anopyrin cca do 30 týždňa potom injekcie?
@dejna_ no dr. mi vravela, ze do 4mesiaca a potom si budem nieco pichat. Neviem co. Ze sa im mam ozvat zaciatkom jula a nech ma moj gyn.sleduje, ci je malinke spravne vyzivovane.
@dejna_ a dakujem
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ivonka121 mala som aspirin protect (to isté ako anopyrin) a pichala som clexane do 6 týždňov po pôrode