kopirujem to, čo som písala priamo do skupiny, čo sa jej venuje: Dobrý deň, som tu nová. Som na jednom on-line kurze STM, no ešte som nedostala odpoveď na otázky, čo som dala v skupine. Tak, že vyskúšam aj tu a uvidím, odkiaľ príde odpoveď skôr. Kopírujemrovno zo skupiny: Teplomer ešte nemám, nemeriam si teplotu. som 30. Deň cyklu(DC) sledujem hlien od 25.DC h-ackovej kvality. Dnes sa už aj naťahuje trochu, no je Biely s hrudkami - teraz večer. Stále mám použiť značku h? Zároveň včera v noci ma bolelo v podbrušku a dnes tiež počas dňa a večera pobolieva + som ráno po pohlavnom styku mala okrem samozrejmych sekretov aj trochu krvavej vlasocnice, či ako som by som to nazvala. Je možnosť, že fakt nastupuje ovulácia až teraz? Moje cykly sú a boli vždy nepredvídateľné. Po druhom synovi, som mama každé dva mesiace, s tým, že cez leto vôbec. Teraz po dcéra jeden a tento rátam teda ako druhý (16.7. Spontánny potrat) som teda úplne zmätená: nastupuje ovulácia, blíži sa menzes, či som stihla rovno otehotnieť? A akú značku mám dať tomu dnešnému hlienu?
31DC som si spravila tehu test pre istotu - negatívny. Hlien je biely hustý dnes, vôbec sa nenaťahuje. Bolesti v podbrušku sa aj dnes objavili. A v stredu mám ísť na odber krvi ešte po potrate. Bo 27.7 som mala hodnotu HCG 9. Takže som totálne zmätená, neviem či to nie je aj hlavou. No snažím sa na to pozerať objektívne a neviem sa vysomáriť.
@nafka0483 no veď toto. Neviem, čo sa deje a to ma znepokojuje. No musím vydržať do tej stredy. A potom budem hádam múdrejšia
Ahoj, kup si teplomer na meranie bazalnej teploty. Podla mna bez toho to tazko budes poznat. Ja sa podla hlienu orientovat neviem, len orientacne. A zvlast po potrate. To je ako po porode. Uplne cele zle. Kym mi nenabehol cyklus, tak som furt mala nejaky husty biely divny hlien. Teplota mi vtedy bola taka predovulacna okolo 36,6. Keby si bola tehotna, mala by si ju taku poovulacnu, vyssiu, nemusela by byt nutne cez 37.
@sangeomatik Urcite si kup teplomer a meraj teplotu, ovela lahsie sa zorientujes v celom cykle ;) a telo po potrate urcite potrebuje zotavit, takze tomu mozno len treba trosku casu. Drzim palce.
@sangeomatik vyzera to, ze mohla byt na 6DC, nasledne teplota stupala a drzala sa vyssie ako pred ovulaciou. Posledny den co mas zaznaceny prudko klesla, cize pride menstruacia.
@sangeomatik Vyzera to na velmi kratucku folikularnu fazu a dlhu lutealnu.
@nafka0483 Tak som z toho jeleň, bo sledujem aj ten hlien a v 6dc mám zapísané iba spinenie a bez žiadneho pocitu. Priehľadný hlien s pocitom vlhka mám zaznačené v 15dc. preto som si nebola istá, či bola ovu. Tak ozaj si myslíš, že dnes-zajtra príde ms? Ďakujem za každú odpoveď, bo to je druhý cyklus, čo sledujem od začiatku. Prvý, čo som začala sledovať nebol úplný.
@sangeomatik Z grafu to tak vyzera, ze ovulacia bola 6DC a posledny den co mas znaceny - asi dnes, tak vidis ako prudko kleslo dole, cize vyzera ze prichadza menstruacia.
@nafka0483 no tak ja sa iba rehocem. Mám tri narodené deti, vždy cyklus nepravidelný, dĺžka cyklov 40+ dc. V júli potrat. Prvý cyklus, čo som odsledovala celý mal 29dc a tento druhý bude mať pravdepodobne 19dc, ak nie 18dc.
@sangeomatik Dlzka cyklu a taketo veci sa mozu vekom menit. Zmeny hladiny hormonov a pod. - mozno sa telo este uplne nespamatalo po potrate. Sleduj a meraj teplotu nadalej a uvidis - nejake vacsie zavery sa daju robit az po viacerych cykloch.
teraz sa snazis otehotniet, alebo praveze sa chces otehotneniu vyhnut? Ci len sa nszais zampovat situaciu a spoznat ako telo teraz funguje?
@nafka0483 u mňa je to skor spoznať ako to celé funguje a u manžela je to skôr vyhnúť sa otehotneniu. Necíti sa na prijatie ďalšieho dieťaťa a ja ho chcem v tomto rešpektovať.
@sangeomatik Tak pokracuj v merani, po niekolkych cykloch uvidis ci tam je nejaky vzor, ci to budes vediet vyhodnotit.
@nafka0483 ďakujem za rady
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@sangeomatik Co sa tyka hlienu, tak neviem ako oznacit, ale vyhodnocovat nejake vysledky ak si nemerias teplotu je nerealne. Teplota napovie vela. Navyse ak dobre rozumiem, tak od potratu si este nemala menstruaciu, cize ktovie co sa v tele deje, kedy ti vlastne znova nabehne cyklus.