Symptotermálna metóda rozpoznania prirodzenej plodnosti

danielkadandy
1. jan 2018

Prosim vas citam o tom ale pride mi to zlozite vsetko co o tom pisu..neviete mi prosim vas zjednodusenou formou vysvetlit ako to robit ? Alebo ako vy si viete urcit plodne dni?dakujem 🙂

lindusss2016
1. jan 2018

To by aj mna zaujimalo 🙂

babydesire
1. jan 2018

@danielkadandy ak to nerobis pravidelne a svedomito niekolko mesiacov aspon, tak je tazke sa dotoho dostat a spravne urcit ovulku..ak ta to zaujima kvoli otehotneniu a chcete mat dietatko cim skor,tak majte sex kazdy druhy den od zaciatku ms po dobu dvoch az troch tyzdnov..potom pockaj do 28dc a ked neprijde urob test..ak ta to zaujima lebo to chces pouzit namiesto antikoncepcie tak tu ti neviem poradit

danielkadandy
autor
2. jan 2018

Preto sa pytam lebo chceme babo...a co je ms a dc prosim ta ? :D

babydesire
2. jan 2018

@danielkadandy ms = menstruacia a dc= den cyklu 😀 Som uz na konikovi dlho tak som sa naucila pouzivat tehulkovske skratky 😀
Mne sa osvedcilo ako pisem ,kazdy druhy den mat "plodny" sexik..od prveho dna menzesu po dobu skoro troch tyzdnov,,tak ovulku urcite neminies..v podstate budu v tvojom tele nonstop spermie 😀 Skus si precitat viac clankov o oplodnemi,mne to dost pomohlo

danielkadandy
autor
4. jan 2018

Aha dakujem :D no a to aj pocas menstruacie??? To sa da?

babydesire
5. jan 2018

@danielkadandy no teoreticky je veeeelmi maalo pravdepodobne,ze bude ovulka pocas ms teda v prvom tyzdni..ale vraj uz tak niektore otehotneli. Ovu mozes mat v kazdom cykle hocikedy,teda,nieje pravidlo,ze ju vzdy mas v jeden a ten isty den. Vzdy vsak len raz pocas cyklu. Niektore zeny maju aj dlhe cykli,napr 7tyzdnove,,ine kratsie ,,trebars 3tyzdnove,,ale nie vzdy. Niekrore cykli mozu byt anovulacne (bez ovulacie).. Spermie v zenskom tele preziju max.5dni (zdrave spermie).a to su tie plodne dni.lebo mozes mat sex napr. v pondelok,v stredu mas ovulku a dalsi sex mas az v nedelu...spermie z pondelka sa v stredu este nachadzaju v tvojom tele a mozu sa teda dostat k vajicku a jedna ho moze oplodnit.

babydesire
5. jan 2018

@danielkadandy preto sex kazdy druhy den ..pre pripad,ze spermie tvojho draheho nebudu dost zivotaschopne vydrzat dlhsie ako dva tri dni..takto budes mat istotu ze mas v sebe neustale dost bojovnikov a az medzi nich zavita vajicko..bum a je to 🙂

danielkadandy
autor
6. jan 2018

@babydesire dakujem 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre