Ahojte,zienky tie co ficite na tejto metode,riadili ste sa tymto do akeho veku? Nikde som sa nedocitala do kedy je spolahliva,ci sa vekom meni jej spolahlivost ci uz je vyuzivana ako antikoncepcia alebo presne naopak. 😊
@jeanine1983 nechcela by som sa tým riadiť a brat to ako antikoncepciu. Nie každá žena má výtok a hlien pred ovulaciou, meranie každé ráno v tu istú hodinu stačí ze si chorá alebo nespis dobre a už ti vyhodnotí graf skreslene a ovulaciu ti potvrdí až keď máš 3 merania vyššie po sebe cize nevieš dobre kedy vystúpi teplota
@jeanine1983 odporucam kurz, spolahliva je, len treba respektovat pravidla. Osobne vnimam ako problem jedine obdobie po porode, kedy este nenastupil cyklus. Pri normalnych cykloch su zaznamy prehladne, mne to vyhovuje, velmi dobre sa orientujem v plodnosti.
Za mna velmi zlozite, kamosky to praktizovali a teda nie moc spolahlive. Ked sa snazis o babo, kazde 2-3 dni styk. Tak sa najlepsie trafis do toho okna behom max 3 mesiacov. Aspon za mna.
Je vysoko spolahliva a najma ak mate viac cyklov za sebou a viete uz ako fungujete. Avsak treba dobre poznat a dodrziavat vsetky pravidla. Moze byt vyuzivana aj na to, aby zena neotehotnela. Avsak ja by som to doplnila urcite aj inou antikoncepciou🙂
Ja ju praveze poznam a aj sa v tom vyznam,mam vdaka nej vsetky deti,podarili sa vzdy hned. Len nikde som sa nedopatrala,do akeho veku to funguje. Mam 40 a este uvazujem nad tym poslednym. 🍀😊 ci sa tym este mozem riadit.
@jeanine1983 ale preco by nie? Ved ak mas cyklus a teda menstruujes.
@jeanine1983 samozrejme, az do menopauzy. Kym mas ake symptomy pozorovat, tak pozorujes, zapisujes a vyhodnocujes. Az raz vyhodnotis, ze uz nie je co pozorovat 😅 vela stastia na ceste k babatku.
Ja neviem,som typ cloveka co ked to nemam niekde napisane,tak nemam istotu. Ja som kedysi davno bola aj na takom stretnuti v ramci predmanzelskej pripravy,ale bolo to velmi dlhe a asi po pol hodine som bola myslienkami inde. 😅
Mozno najdes alebo sa opytaj na instagrame: ownyourcycle 🙂
@jeanine1983 je spoľahlivá, veľmi dobre vysvetlená v knihe od Ligy pár páru. Mám ju doma, sú tam aj odporúčania a podrobné priklady na rôzne obdobia života ženy. Posielam na ňu link: https://www.lpp.sk/ponuka/produkt/7-prirucka-st... Tiež majú online prednášky, treba pozrieť na ich stránke. https://www.lpp.sk/kurzy 4.decembra majú zaujímavú, možno pre vás. 🙂
to nie je obmedzene vekom, lebo hladiny jednotlivych hormonov mas cely zivot, len v roznych urovniach podla obdobia cyklu a samozrejme po menopauze neovoulujes a tu tie hladiny aj estrogenu ine. Ale pokial je menopauza v nedohladne, funguje rovnako v 40ke ako v 20ke, ked jej zena rozumie.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@jeanine1983 Neriadila, lebo nie je spoľahlivá v žiadnom veku.