Sympto-termálna metóda (STM)

jeanine1983
19. nov 2024

Ahojte,zienky tie co ficite na tejto metode,riadili ste sa tymto do akeho veku? Nikde som sa nedocitala do kedy je spolahliva,ci sa vekom meni jej spolahlivost ci uz je vyuzivana ako antikoncepcia alebo presne naopak. 😊

h2
19. nov 2024

@jeanine1983 Neriadila, lebo nie je spoľahlivá v žiadnom veku.

mimuska328
19. nov 2024

@jeanine1983 nechcela by som sa tým riadiť a brat to ako antikoncepciu. Nie každá žena má výtok a hlien pred ovulaciou, meranie každé ráno v tu istú hodinu stačí ze si chorá alebo nespis dobre a už ti vyhodnotí graf skreslene a ovulaciu ti potvrdí až keď máš 3 merania vyššie po sebe cize nevieš dobre kedy vystúpi teplota

blaazi
19. nov 2024

@jeanine1983 odporucam kurz, spolahliva je, len treba respektovat pravidla. Osobne vnimam ako problem jedine obdobie po porode, kedy este nenastupil cyklus. Pri normalnych cykloch su zaznamy prehladne, mne to vyhovuje, velmi dobre sa orientujem v plodnosti.

kiki68
19. nov 2024

Za mna velmi zlozite, kamosky to praktizovali a teda nie moc spolahlive. Ked sa snazis o babo, kazde 2-3 dni styk. Tak sa najlepsie trafis do toho okna behom max 3 mesiacov. Aspon za mna.

zuza265
19. nov 2024

Je vysoko spolahliva a najma ak mate viac cyklov za sebou a viete uz ako fungujete. Avsak treba dobre poznat a dodrziavat vsetky pravidla. Moze byt vyuzivana aj na to, aby zena neotehotnela. Avsak ja by som to doplnila urcite aj inou antikoncepciou🙂

jeanine1983
autor
19. nov 2024

Ja ju praveze poznam a aj sa v tom vyznam,mam vdaka nej vsetky deti,podarili sa vzdy hned. Len nikde som sa nedopatrala,do akeho veku to funguje. Mam 40 a este uvazujem nad tym poslednym. 🍀😊 ci sa tym este mozem riadit.

zuza265
19. nov 2024

@jeanine1983 ale preco by nie? Ved ak mas cyklus a teda menstruujes.

blaazi
19. nov 2024

@jeanine1983 samozrejme, az do menopauzy. Kym mas ake symptomy pozorovat, tak pozorujes, zapisujes a vyhodnocujes. Az raz vyhodnotis, ze uz nie je co pozorovat 😅 vela stastia na ceste k babatku.

jeanine1983
autor
19. nov 2024

Ja neviem,som typ cloveka co ked to nemam niekde napisane,tak nemam istotu. Ja som kedysi davno bola aj na takom stretnuti v ramci predmanzelskej pripravy,ale bolo to velmi dlhe a asi po pol hodine som bola myslienkami inde. 😅

zuza265
19. nov 2024

Mozno najdes alebo sa opytaj na instagrame: ownyourcycle 🙂

littledaisy
19. nov 2024

@jeanine1983 je spoľahlivá, veľmi dobre vysvetlená v knihe od Ligy pár páru. Mám ju doma, sú tam aj odporúčania a podrobné priklady na rôzne obdobia života ženy. Posielam na ňu link: https://www.lpp.sk/ponuka/produkt/7-prirucka-st... Tiež majú online prednášky, treba pozrieť na ich stránke. https://www.lpp.sk/kurzy 4.decembra majú zaujímavú, možno pre vás. 🙂

pet888
20. nov 2024

to nie je obmedzene vekom, lebo hladiny jednotlivych hormonov mas cely zivot, len v roznych urovniach podla obdobia cyklu a samozrejme po menopauze neovoulujes a tu tie hladiny aj estrogenu ine. Ale pokial je menopauza v nedohladne, funguje rovnako v 40ke ako v 20ke, ked jej zena rozumie.

stanislava2351
25. nov 2024

@jeanine1983 Dobrý deň, vidím, že sa v STM vyznáte, ja som len začiatočník, neviete mi poradiť ohľadom môjho grafu? Som z toho jeleň, ovulačné bolesti a výtok som mala v 13 dni cyklu, ale graf vyhodnotil, že ovulácia neprebehla… Snažíme sa o druhé dieťatko už rok a pol…
@jeanine1983

zuza265
25. nov 2024

@stanislava2351 ake dlhe zvyknes mavat cykly?

kiki68
25. nov 2024

@stanislava2351 ked takto, odporucam osobne folikulometriu u gyn. Tam vidia co sa deje totiz tym sonom.

blaazi
25. nov 2024

@stanislava2351 neviem aky algoritmus ma tato appka, ale ked sa to zapisuje a hodnoti rucne, tak je potrebne mat viac nameranych teplot pred ovulaciou, min6 dni, aby sa to dalo vyhodnotit.

stanislava2351
25. nov 2024

@zuza265 31 alebo 30 dní

stanislava2351
25. nov 2024

@kiki68 chodila som, len gynekológ už nemá čas a aj som sa
chcela naučiť pracovať so STM metódou…

stanislava2351
25. nov 2024

@blaazi podľa Vás ovulácia neprebehla a je tento cyklus anovulačný?

kiki68
25. nov 2024

@stanislava2351 a tam bola ovu v poriadku na folikulometrii?

stanislava2351
25. nov 2024

@kiki68 Pár krát áno, raz anovulačný. Tento mesiac ale ovulačné príznak y boli

kiki68
25. nov 2024

@stanislava2351 tak potom ak mate sex kazde dva- tri dni pocas celeho cyklu by si mala byt tehotna. Muz Ma vysetrene spermie? Lebo rok a pol pride mne dost dlhe snazenie, aj keby mas iba 25 rokov.

stanislava2351
25. nov 2024

@kiki68 Ved toto, že mám 33😀. Muž mal zle spermie odkedy sme sa začali snažiť o prvé. Snažili sme sa päť rokov a potom som zázrakom otehotnela. Ale aj taka som sa nikdy nesledovala podľa STM, tak som to chcela skúsiť. Ale zjavne je aj graf zmätený 😀

blaazi
26. nov 2024

@stanislava2351 neda sa to posudit, nie je tam dost merani teplot. Odporucam Ti absolvovat bezplatny kurz STM, pozri stranku Liga par paru

stanislava2351
26. nov 2024

@blaazi Ďakujem 🙂

jeanine1983
autor
1. jan 2025

@stanislava2351 ahoj,ja to len viem rozoznat,ale kludne kontaktujte liga par paru na fb. Ja som im posielala tiez zaznamy a tam mi zhodnotili ci to citam spravne,aj tu lutealnu fazu. Inak mrknite na indol3c,gynex,inofolic. Ja som to brala a deticky sa podarili bez cakania. Moc drzim palce a naozaj sa obratte sa na tu ligu. 😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre