Sú ešte ženy, ktoré v dnešnej dobe nemôžu mať deti?

9. feb 2024

Ahojte, myslite si že v dnešnej dobe sú ešte ženy, ktoré nemôžu mat deti? Myslim tým absolútne nijak - že im nevyjde ani umelé oplodnenie, ani to cudzie vajicko vložené (neviem ako sa to vola) v mojom okoli ma kazda zena ktorá chcela dieta či už prirodzene alebo po umelom oplodnení, tak by ma zaujimalo či je ešte mozne dietatko nemat žiadnym spôsobom (okrem adopcie)

zuzanka.zuzu
9. feb 2024

no keďže v SR nie je možné surogatne materstvo, tak áno, je ešte možné nemať deti okrem adopcie a pestunstva

belle_vie
9. feb 2024

Urcite. Uz len rozne deformity maternice, hormonalne problemy, imunitne problemy.
Na niektore problemy ani centra nemaju zazracny liek...

monicazbb
9. feb 2024

Čim ďalej tym viac a viac. Umele oplodnenie neznamená že žena otehotnie.

yoxinka
9. feb 2024

Áno. Moja kamoška. Vyskúšali úplne všetko dostupné, čo by im mohlo pomôcť počať dieťa, prirodzene to nejde. Je to mladá kočka, 38 ročná o dieťa sa snažia 10 rokov. Už sa vzdala a berie to tak, že deti mať nikdy nebude. Manžel adopciu úplne odmieta.

nikha2809
9. feb 2024

Kamarátka, 31 rokov.Par krát bola tehotná, vždy potratila, potom mala nejaké komplikácie, už nemôže otehotnieť prirodzene.Zatial 4 vklady jej nevyšli 😓

autor
9. feb 2024

@yoxinka a skúšali aj to cudzie vajicko vlozit?

jamimo
9. feb 2024

áno sú... ona zdravá, on zdravý, 10 rokov kliniky umelého oplodnenia. Bohužiaľ...

matullienka
9. feb 2024

Samozrejme, že sú , nie vždy je na vine muž. Keby to bolo len v ifv a darcovskych embriach nechodilo by po svete toľko bezdetných a nešťastných žien

viestta
9. feb 2024

Niektorym zenam ani asistovana reprodikcia nemoze pomoct k dietatu, a nielen preto, ze sa nepodari, ale pre rozne vrodene dovody, ktore brania tehotenstvu. Niektore pary odmietaju metody asistovanej reprodukcie z roznych dovodov. Niektore jednoducho nie su schopne donosit dieta aj ked otehotneju. Medicina je mocna ale niekedy je uplne bezmocna.

medda_beda
9. feb 2024

Vyjadrenie lekárov v CAR bolo, že niekedy sa nenájde príčina neplodnosti a nedokážu páru pomôct, takže áno sú aj také páry.

isis234
9. feb 2024

Stáva sa i to, že obaja sú zdraví, deti nemajú. Rozídu sa. Nájdu si iných partnerov a majú deti

ekira1
9. feb 2024

V každej dobe sú také ženy. Medicína nie je zázrak. Niekto má menšie problémy čo sa vyriešiť dajú, niekto väčšie čo nepomôže nič.

andreatytler
10. feb 2024

Praveze v dnesnej dobe je viac zien ktore nemozu mat deti ako v minulosti.
Tusim kazdy 7 par trpi neplodnostou. a myslim ze uspesnost IVF je len okolo 30%. aj take kde je darovane vajicko.

h2
10. feb 2024

To sa vážne pýtaš? Samozrejme, že sú také ženy a nie je ich málo. Keď raz nemáš vyhovujúcu maternicu, nepomôže ti ani darované vajíčko. Z môjho okolia poznám ženu, čo síce cudzie vajíčko neskúšala, lebo jej vajíčka sú v poriadku, ale na umelom bola minimálne 3x, len čo viem a zakaždým sa embryo neuchytilo, jej maternica nie je schopná ho prijať. Potom poznám ženu, čo má maternicu vyoperovanú už v pomerne mladom veku, ale ona aspoň stihla dieťa ešte predtým. Druhé už mať nebude.

katkaseiner
10. feb 2024

bez rozmyslania ma napadnu 4 kamaratky. A to mam kopec dalsich okolo ktorych sa konkretne nepytam ale pravdepodobne ten problem maju

janewithane
10. feb 2024

A este su tu aj zeny kt nemaju partnera

lexie321
10. feb 2024

V mojom okolí poznám až 3. Všetko mladé okolo 30 a mladšie a už aj 3-5 rokov sa snažia, vyskúšali už veľa vecí a nič. Aj nám to trvalo 1.5 , čo nie je veľa ale predsa išlo to ťažšie než by človek očakával 😑

domkakvet
10. feb 2024

Ano su take zeny.

yoxinka
10. feb 2024

Nie, neskúšali. Každý ten pár má nejakú hranicu, za ktorú nechce z rôznych dôvodov ísť. Oni vyčerpali všetko, čo bolo pre nich prípustné a čo boli ochotní absolvovať.

pabla99
10. feb 2024

Áno, existuju. V novembri som nastúpila do novej prace a tri moje kolegyne vo veku okolo 35-36 rokov nemajú deti. Dve z nich nemali šťastie na partnerov plus zhodou náhod majú obidve aj ženské zdravotne problémy. Povedali, že na zakladanie rodiny pre nich osobne je už neskoro (plus správny partner..) Tá tretia má manžela snažia sa už vyše 10 rokov ale babatko zatiaľ neprišlo. Po príčine ale nepátrajú , skôr im to tak vyhovuje.

lauriik
10. feb 2024

Urcite existuju ale ja osobne nepoznam. Mam v okoli pary co roky nemohli otehotniet ale nakonec nejako tie deti pocali pomocou asistovanej reprodukcie.

mikadooo
10. feb 2024

Áno, je to možné.

janie7
10. feb 2024

Ahoj, samozrejme, ako hovoria dievčatá, je nás stále viac a viac, my tiež výsledky ukážkové, len u mňa nekvalitné vajíčka kôli veku, 2 krát darované embryo najvyššej kvality, sliznica ukážková a ani ťuk😕 Môj terajší IVF lekár mi hovorí, že mi garantuje, že tehotná budem, len nepovedal kedy 🤷🏻‍♀️a nechcem dopadnúť ako Beňová 🙄

autor
10. feb 2024

@janie7 drzim palce ❤️

maryetta
10. feb 2024

Su ešte… zial sa rokmi meni na…
Mne uz dvaja gyn nezavisle od seba povedali ze kazdy druhy par ma problem celkovo pocat.
A kolko z nich sa nepodari ani umele a podobne ☹

sima234
10. feb 2024

Áno, aj ja sa radím medzi také ženy. IVF nám nevyšlo, tehotenstvo tiež nie. Prechodný mám vraj iba jeden vajíčkovod a vraj mám aj vývojovo deformovanú maternicu, čo som sa dozvedela asi v 33 rokoch. Nikdy mi nikto ani len nenaznačil, že môžem mať nejaký problém s otehotnením nie to deformovanú maternicu. Všade píšem vraj, lebo ani jeden lekár mi to nepotvrdil na 100%.

vanilkovazmrzka
11. feb 2024

Samozrejme a je ich urcite viac ako kedysi

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre