Sú dnešné ovulačné testy pozitívne?

christinsz
12. okt 2023

Ahojte,
Prosím tie dnešné sú už pozitívne ?

( mám s nimi prvú skúsenosť, tak aby som vedela či je toto pozitiv alebo je to ešte malo a ešte to vyskočí zajtra viac ? )
Na nete som videla skoro všetky fotky že toto už bolo maximum čo vyskočilo no všade sa píše že byt tmavšia alebo rovnaká .

Pripadne pridajte foto vašich pozitiv na ,, inšpiráciu “ 😃

Ďakujem

ninka99865
12. okt 2023

@christinsz áno ten spodný je 🙂

christinsz
autor
12. okt 2023

@ninka99865 aj keď to teraz vybledlo a je to ako deň predtým ? Ak nie bledsie ? Ale na fotke to ma asi 4 hodiny ten test takze nebol tiež uolne čerstvý

skatloka
13. okt 2023

mozno mu malinko chybalo, ale to by mohla nastat ovulacia aj v noci… ved konkretna hodina uz nie je dolezita 🙂 sup sup na to 😉

ninka99865
13. okt 2023

@christinsz buď ako pise
@skatloka alebo skús testovať ďalej

christinsz
autor
13. okt 2023

@skatloka ale veď ovulácia nastáva cca 24 hodín po pozitívnom teste , nie akurát keď je pozitívny, či ? Takze preto neviem či už to bolo pozitiv alebo naozaj to ma byt ešte tmavšie . Lebo rovnako tmavé mi vyšli aj pred 2 týždňami a to som mala deň na to MS , takze.. Aaach ja som stratena . Mám PCOS takze o to komplikovanejšie keďže cyklus je rozbitý a už si neviem dať rady .

skatloka
13. okt 2023

@christinsz teraz som sa musela silno zamysliet 😂 ja si myslim, ze luteinizacny hormon nie je celych 24 hodin taky vysoky, aby boli stale pozitivne testy, podla mna len par hodin a vtedy sa uvolni vajicko a to potuju 24 hodin vajickovodom, preto je 24h (alebo aj viac) sanca na stret so spermiou … kazdopadne ak skusis teraz ovulacne testy, mali by uz slabnut, a teda ovulka nastala 🙂

skatloka
13. okt 2023

@christinsz a este k PCOS… ovulacne testy pri PCOS mozu uplne lietat a ovulacia ani nemusi nastat… najlepsie je sledovat folikulometriou u gyn 😏

christinsz
autor
13. okt 2023

@skatloka Normálne sa LH hormón v moči vyskytuje len vo veľmi malom množstve, avšak v polovici cyklu sa jeho výskyt mnohonásobne zvýši, obyčajne 1 – 2 dni pred ovuláciou. Toto je prečo si myslím že od pozitívneho testu cca 24 hodín .všade sa to píše takto . Lebo ovulacne testy neurčujú ovulaciu, ale blížiacu sa ovulaciu 🤣 ale potom stále nerozumiem tomu prečo som mala deň pred MS 2 hrubé čiary na ovulacnom teste 🤣 dám tomu mesiac a ak na nič neprídem, pojdem za lekárkou . Ďakujem za odpovede, ste milé , každé telo je iné

ninka99865
13. okt 2023

@christinsz no ja som mávala ovulaciu v deň pozitívneho testu.. a sú tu aj ženy ktorým vyšiel pozitívny až po ovulácii. Preto sú len orientačne

ninka99865
13. okt 2023

Odporúčam začať merať bazalnu teplotu… a pri pcos obzvlášť

ninka99865
13. okt 2023

A taktiež zvyknú byt silne pred ms.. čiže preto si ich mohla mat silne aj po ms resp počas

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre