Styk každý deň, keď sa snažíme o bábätko

3. apr 2021

Zdravím dámy, s manželom sa snažíme o bábätko neúspešne už niekoľko mesiacov, cca 7... A stále nič. Zdravotne sme obaja v poriadku, užívam inofolic. Ale všade sa polemizuje o tom, ako casto mat styk. Vraj kazdy druhý deň... Môže nás oberat o šancu to, ak sa pocas plodných dní snažíme každý deň, lebo sa tým znižuje množstvo spermii? Naozaj znižujeme možnosť na otehotnenie? Beriem to tak, že (teraz len trepnem číslo ako príklad) ci 4miliony raz za dva dni, alebo 2 milióny každý deň je predsa to isté. Alebo ako vlastne to je? Už som sa stretla s kdejakými informáciami, tak vás teda prosím o skúsenosti ako sa podarilo vám... Ďakujem krásne za každú radu.

babulka97
3. apr 2021

Raz za 2,3 dni úplne stačí

autor
3. apr 2021

@babulka97 ďakujem, ano. Presne s týmto sa stretávam často, ale vraj počas plodných sa ma častejšie. Lebo ak plodné dní trvajú napr. 5 dní, tak dvakrát stačí? Ale ak by sme sa chceli poistiť a malý sex každý deň, môže to nejak ovplyvniť naše šance?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
junova
3. apr 2021

My sme sa snažili každý druhý deň a dva krát som rýchlo otehotnela.

andrejocka36
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenita
3. apr 2021

My sme sa milovali kazdy den, aj viackrat 🙈 (cerstvo zalubeni 😇) a babo sa nam podarilo na 1.pokus❤ Vsak staci jedna zivotaschopna zubrienka...

kayyaa
3. apr 2021

My sme mali styk kazdy den, niekedy aj 2x denne😄 a otehotnela som vzdy hned na prvy cyklus.
Spermie dozrievaju 70 dni, a nie 2-3dni, takze z tohto hladiska je to uplne jedno, ci mate sex kazdy den alebo kazdy druhy😊

elenita
3. apr 2021

@kayyaa Presne ako my 😊

loliki
3. apr 2021

Musíš sledovať, kedy máš plodné dni. Doktor by vedel zistiť, ako pracujú vaječníky. Či to je na 14. deň alebo inokedy.

siska53
3. apr 2021

Radsej kazdy druhy-treti!

autor
3. apr 2021

Ďakujem vám krásne za každú odpoveď ❤️ Ovulaciu mam odsledovanu, zvycajne viem, kedy prebieha, potvrdene aj Dr. Hlavne mi šlo o to, či aj každý deň môže byť styk,ci si tým viac neskodime ako pomáhame. Stretla som sa s tým,že každý deň je ok, že spermie su za pár hodín opat schopné oplodnenia, len som chcela aj rady a názory od žien, ktoré s tým priamo majú skúsenosť. Takže ešte raz vďaka 🥰

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kikusa2021
3. apr 2021

Mne môj gynekolog vravel že v čase plodných dni najlepšie 3 dni po sebe...

autor
3. apr 2021

@bambulienka25 áno, presne tento článok som čítala aj ja. Ale hneď na to som čítala aj to, že je to zastaralý názor a ze je zbytočné sa týmto riadiť 🤷‍♀️ Môj lekár odporučil, aby sme sa riadili chuťou. A ze počas plodných dní toľkokrát, koľkokrát chceme. Ze aj každý deň, ak je možnosť. Tak to je co lekár, to názor. Preto som chcela počuť práve priamo skúsenosti, lebo článkov je strašné veľa a názory sa tam rôznia...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babulka97
3. apr 2021

Spermie vydržia v maternici aj do 5 dni, keď sa budete pokúšať každý deň je to zbytočné stačí každý 2,3 deň netreba tlačiť na pílu ako sa vraví

lubiss
3. apr 2021

my ked sme sa snazili kazdy druhy treti den bol prd z toho v mesiaci ked sme mali sex kazdy den od menstruacie to vyslo....

matkahelka
3. apr 2021

urcite cim castejsie. nazory, ze kazdy 2-3.den su zastarale. my pracujeme na dietati roky, vystriedala som viac lekarov a kazdy z nich povedal, ze cim castejsie-tym lepsie. aktualne riesime CAR a detto nam bolo povedane, v case ovulky aj 2x denne sexovat, ak sa na to citite.

elizabet173
3. apr 2021

tvoj lekár má pravdu, treba sa riadiť chuťou, nesledovať ovuláciu a nestresovať sa, či sa podarí alebo nie. 7 mesiacov nie je veľa, dajte tomu čas, lebo aj psychika robí veľa

mikasz
4. apr 2021

Kazdy ma to asi iny nazor,no aj moja dr.mi vzdy hovorila, ze sex obden, ked som chodila na folikulometrie, aby stihli spermie dozriet, rovnako aj v car pred zakrokmi (iui/ivf) odporucaju sexualnu abstinenciu 3dni.
Skor by som sa ale riadila tym ako mate chut, aby to nebolo len plodenie, ale milovanie.
Neviem kolko mate s partnerom rokov, ale mne 7mesiacov nepride ako kratka doba. Pises, ze ste zdravi. Mate spravene vysetrenie? Spermiogram, hormonalny profil, priechodnost, reprodukcnu imunologiu... Problemy s pocatim ma kazdy 5-par a vekom sa to este zhorsuje...

aktak22
4. apr 2021

Take clanky ani necitajte. Sexujte kolko chcete a kludne aj 2x denne😊😊

zuzkapap
4. apr 2021

Ono tie rady platia len čiastočne. My sme otehotneli v mesiaci, kedy sme mali len 4x styk a ten deň, čo sme otehotneli to bol manželov treti raz za ten deň :D dvakrát predtým to bolo mimo mňa ;) takže 😂 Všetko sa môže stať 😂

lenka262626
5. apr 2021

My sme s pristelom po skončení ms každý deň... keď som mala pozitívne ovu testy 2 dni (silno ružové čiarky) tak sme oba dni (po,ut) a potom stredu nič a v štvrtok opäť a poradilo sa. To som skusala ovu testy prvýkrát.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre