Ahojte,
toto bude asi trosku zvlastna otazka, ale uz dlhsie sa nad tym zamyslam a zaujimalo by ma ci sa s tymto uz niekto stretol.
Mam 29 rokov, moja ovulacia vzdy prebiehala rovnako, par dni pred ovulaciou (okolo 16 DC) ma vzdy pobolieval jeden z vajecnikov, bolest vyvrcholila v den ovulacie a potom to prestalo. Klasika, takto som vedela z akeho vajecnika ovulujem.
Ale, posledne styri mesiace sa nieco zmenilo a moja ovulacia zacne, DC 16 pobolievanie jedneho vajecnika, ovulacne testy silneju, ale nie su pozitivne. Potom bolest prestane a o par dni, cca 18/19 DC zacne boliet druhy vajecnik a az potom prebehne ovulacia, niekedy az na 20 DC.
Takze sa mi nie len ze posunula ovulacia na neskor, ale vyzera to, ze zacne v jednom vajecniku, nepodari sa to, tak prebehne z druheho.
Mate s tymto niekto skusenosti? Aka moze byt pricina?
Ku gynekologovi som uz objednana, ale rada by som vedela vase osobne skusenosti.
Dakujem.
PS: Snazime sa o dieta, uz minimalne rok a pol sledujem ovulaciu testami a teplotou, preto vnimam tuto zmenu.
tiez by ma zaujimala odpoved, par cyklov po sebe sa mi stalo nieco obdobne a sama som nad tym premyslala, donedavna som nikdy tieto bolesti nepocitovala
kolko mas rokov? ja som citila tiez na striedacku, ale posledneho pol roka uz to nie je 100%, obcas tak, obcas inak. minule som bola na preventivke a gyn vravela, ze mam anovulacny cyklus. mam 35, deti uz neplanujem, takze ma to nejako netrapi, len teda ze vekom sa to zjavne meni.
@deedol 29 rokov, ja sa prave obavam, ze by to mohlo byt vekom, a ze mi nejak blbnu vajecniky.
uvidis, co povie gynekolog. a aj sa snazite uz rok a pol? lebo ak ano a nic, tak uz by vas mohol aj niekam poslat na dalsie vysetrenia.
ak tam pojdes pred ovulaciou, tak aj on vidi, ze ako je na tom vajicko - ci tam je a v ktorom vajecniku. moja dr. mi napr. pri preventivke hlasila, ze v vidi vajicko uz pripravene, ked som mala nahodou pred ovulaciou. no a minule ked som tam bola, tak som tiez bola tak cca v polovici cyklu a nevidela ani v jednom nic, tak skonstatovala, ze zrejme anovulacny cyklus.
@deedol Ano, snazime sa uz aj dlsie ako rok a pol, mam niekolko potratov za sebou, aj viacero vysetreni, genetika, hemato a pod, kde bolo vsetko absolutne v poriadku.
Toto je ale prave jedna vec, ktora sa zmenila a prekvapila ma.
och to je mi velmi luto. urcite to spomen a uvidis. drzim palce ❤
@deedol dakujem ♥️
Toto vyzera ako ked sa uvolnia dve vajicka,z toho byvaju dvojvajecne dvojicky.
@pet888 a to je dohad alebo je to info napr. od lekara? 😃
Tak som to niekde citala,ze druhe vajicko sa uvolnuje tusim max do dvoch dni.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
vysvetlit to nijak nevien, ale tiez som to tak mala. Mozno aj mam,ale uz to nesledujem.