Stres a sústredenie sa na otehotnenie

11. apr 2024

Dobrý deň, viac krát som čítala, že ak sa veľmi sústredíte na to otehotnieť tak sa to nepodarí. Chcela by som sa opýtať je to na 100% pravda alebo sú to len niejaké mýty?

medda_beda
11. apr 2024

Môže to byť tak pokiaľ máš z toho stres, extrémne to riešiš.
Nejaká občasná myšlienka to neovplyvní.

kiwi3
11. apr 2024

urcite to nefunguje ako antikoncepcia. samozrejme, psychika vie veci negativne ovplyvnit, ale len to malej miery.

kulky96
11. apr 2024

Tak je to podľa mňa aj pravda, čím viac na to myslíš tým to ide ťažšie,my sme sa tak trápili 4 roky z manželom..

marianarem
11. apr 2024

Toto sa podla mna neoplati velmi riesit a takto to rozpitvavat. Moze to skoncit tak, ze budes mat stres nie z otehotnenia, ale z toho, ze na to vobec myslis. Kazda zena to preziva svojim sposobom a je to proste tak, ako to je. Ono ja verim, ze mnohym zenam to vyslo po tom, co na to prestali mysliet a tak radia ostatnym, aby tiez na to nemysleli. Ale to tak nejde, skusenosti su neprenosne. Ony na to tiez prestali mysliet az po rokoch trapenia a skor to proste neslo.
Ja osobne poznam aj zeny, ktore na to mysleli a podarilo sa im to. Mne osobne tiez nebolo vsetko jedno, kedze moj partner velmi chcel dieta a ja uz 40 a po jednom potrate. A samozrejme som myslela na to, co bude, ak sa to nepodari. Ale podarilo sa a ani to tak dlho netrvalo. Proste u kazdej je to inac, zbytocne to takto riesit.

venom19
11. apr 2024

Stresom sa zvysuje hladina prolaktinu

pet888
12. apr 2024

@venom19 ano a tiez aj kortizolu..samozrejme u kazdej zeny rozne,ale ma to dost negativny vplyv na otehotnenie..samozrejme,su tam vsak aj dalsie faktory..

calmmeadow
12. apr 2024

Určite je lepšie na to nejak prehnane nemyslieť ale zase to neznamená že ak na to budes myslieť tak sa nepodarí. Ja som na to dosť myslela a podarilo sa aj keď to nebolo za jeden mesiac ale trvalo to viac ako rok

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre