Štítna žľaza - hypotyreóza

timatima
13. júl 2024

Dobrý deň, má tu niekto z Vás skúsenosť s Subklinická hypotyreóza na podklade autoimunitnej tyreoiditídy - nedostatočná substitúcia. Bola mi nasadená liečba Euthyrox 25 a po 3mes užívania zopakované testy. Na začiatku bola hodnota TSH- 2,70 a po troch mesiacoch liečby sa hodnota zvýšila na 6,49. Hodnota by mala klesnúť pod 2 nakoľko sa snažíme o dieťa. Nevedeli by ste mi poradiť čím to môže byt spôsobené ? Cítim sa rovnako, žiadne zmeny som si nevšimla. Resp. Neviete o nejakých produktoch kt by dopomohli k zníženiu hodnoty ??
Ďakujem za rady

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babushkaem
13. júl 2024

Ja mam skusenost taku, ze mi autoprotilatky a nasledne tsh zacalo klesat na zaklade liecby euthyroxom a vysadenim lepku, aj ked alergiu ani intoleranciu na lepok nemam. Po dvoch mesiacoch som mala nizsie hodnoty.

e1i
13. júl 2024

@timatima mne napr vysku tsh ovplyvnovala aj hormonalna liecba neplodnosti

timatima
autor
13. júl 2024

@e1i ďakujem, ja zatiaľ takúto liečbu nepodstupujem. Ale dobre vedieť

timatima
autor
13. júl 2024

@babushkaem zaujímavé, vďaka lebo ani mne nebola zistená alergia na lepok

e1i
13. júl 2024

@timatima mne tiez nie ale dr navrhla vylucit ho. Len este som neskusila

majamat
13. júl 2024

@timatima jednoduche, moze ist o to,ze autoimunny proces postupuje, mozno bol zachyteny v obdobi, ked sa rozbiehal a teraz pokracuje.

timatima
autor
13. júl 2024

@taynee ďakujem

babushkaem
14. júl 2024

@e1i inak toto som si aj ja vsimla, ze po stimulacii sa mi zvysilo tsh, potom sa ti to upravilo, ci ako?

e1i
14. júl 2024

@babushkaem no museli mi navysit lieky. Liecim sa na stitnu od 2008,zacinala som s 25 euthyrox a po 2 porodoch som na 125. Aj skrz tie stimulacie som isla hore s davkou.

babushkaem
14. júl 2024

@e1i cize ti to potom po stimulke nekleslo ,,len tak”

e1i
14. júl 2024

@babushkaem nie. A kvoli tehotenstvu bolo treba drzat tsh do 2

babushkaem
14. júl 2024

@e1i hej, ja som mala najprv okolo 3, potom som vysadila lepok mala som 2 ale aj tak som brala 25 euthyrox a islo to na 1,37. Bola som na ivf, vklad sa nepodaril, o mesiac som isla na tsh a mala som skoro 6 (ja som to vtedy pripisala tomu, ze som bola na dovolenke, kde som zrala co sa dalo a ani som nebrala euthyrox, ale evidentne to boli kvoli stimulke). Teraz som na dalsej dovolenke, ale beriem zas euthyrox, tak zbehnem na test, ze ako vobec na tom som. Ja som bola stale v tom, ze to neni kvoli stimulacii. Dobre vediet teda, dakujem za info

e1i
14. júl 2024

@babushkaem je to tak. Ja teraz mam pripravu na ket. Chceme skusit ci bude tretie babo

zoeyoga
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre