Stále myslím len na tehotenstvo

ingrida1127
16. feb 2021

Dobrý večer,mám taký problém že sa neviem spamätať zo zo straty môjho tehotenstva ,v novembri som mala mmt.
Po akom čase sa vám podarilo prestať myslieť stále na to isté veľmi už chcem nech robím čo chcem stále mám v hlave iba jedno v koľkom týždni už by som bola...
Kedy sa nám opäť podarí či sa podarí čo ak to znova bude mmt
Viem že si tým sama ubližujem ,fakt už si pripadam ako najväčší debil🤦‍♀️
Mám pocit že všade kde sa pozriem je tehotná žena,dokonca nemôžem vidieť ani príspevky s malinkými bábätkami 😔😔

hederamonstera
16. feb 2021

@ingrida1127 u mna to bolo na etapy - plakat som prestala asi tak po pol roku. Uplne som sa z toho dostala asi po roku, teraz uz vnimam z toho to pozitivne co sa vdaka tomu udialo ako tu stratu. Samozrejme v termine porodu a v termine kyretaze si vzdy spomeniem. Mrzi ma to, cas to vyriesi❤️

timi247
16. feb 2021

@ingrida1127 ja mam presne to iste, mne sa to stalo v októbri, na nič iné neviem myslieť...

klaralascikova
16. feb 2021

@ingrida1127 úplne ti rozumiem ❤️ Dovoľ si smútiť, plakať, to pomôže. Musíš sa z toho dostať. Možno by pomohlo nejaké pomyselné rozlúčenie, to by mohlo pomôcť zmieriť sa so stratou.
Ja som mala mmt v októbri 2020. Teraz v januári som opäť otehotnela a veru strach som mala rovnaký že čo ak sa to zopakuje a ja prídem aj o další vajickovod... stať sa to môže aj nemusí. Držím ti palce, je to len obdobie, dostaneš sa z toho ❤️

ingrida1127
autor
16. feb 2021

@klaralascikova my sme si už písali v inej skupine 😊😊veľmi ma to teší že sa ti podarilo je to taká moja nádej že sa podarí aj nám
Dúfam že to bude čoskoro a že bude tam kde má byť a že to bude v poradku 😊

ingrida1127
autor
16. feb 2021

@timi247 a ten strach z toho že sa to môže zopakovať ma ničí 😣

cookie29
16. feb 2021

Mne to trvalo asi rok. Ťažko povedať, pretože som otehotnela znovu a potratila presne v ten istý deň ako prvýkrát :( prvého polroka som plakala pravidelne. Väčšinou večer ale niekedy aj cez deň. Nehovoriac o tom že kolegyňa mala podobný termín ako ja takze sa na to nedalo “zabudnúť”
Teraz čakám znovu a prvé mesiace som sa nedokázala tešiť... strašne dlho to trvalo.

ingrida1127
autor
16. feb 2021

@cookie29 viem si to predstaviť 😪
Ak sa ti už teda podarilo prajem ti aby si to dotiahla do šťastného konca
Tiež mám tak podobne ...bola by som možno o 2 týždne viac ako ona ...

zuba1987
16. feb 2021

@ingrida1127 ja som mala MA v decembri v 13tt, stale som sa nespamatala... teraz by uz asi kopkalo... ked si myslim ze to zacinam zvladat, zbadam znamu co sme boli cca rovnako tehotne na ulici s bruskom... prerevem vecer... tesi ma ze sa jej dari, no boli to stale hrozne...

petrisa213
16. feb 2021

@ingrida1127 ja som sa tiez dlho po MA nevedela spamätat aj keď 2 deti už máme. Je to veľká bolesť, veľký zásah na psychiku, je úplne normálne stále na to myslieť. Ja som bola naraz tehotná spolu so svagrinou a ďalšími 3 susedkami, takže som to mala aj vďaka nim stále na mysli. Potom som znova otehotnela o pol roka a znova MA. A to bolo zrovna v obdobie keď všetky tieto susedky a švagriná zrovna porodili svoje bábätká, takže ešte horšie 😞 celkom dosť mi pomohlo ze som si doma zapálila 2 sviečky a nechala ich dohorieť a aspoň tak symbolicky sa rozlúčila s bábätkami. V tom čase som už bola ale tehotná už 3x tak aj to to zmiernilo ale ten strach vo mne ostal už stále a nebude kľud kým sa babo nenarodi. Teraz som v 25tt. Silno moc ti držím palce ❤️

elisa_stella
16. feb 2021

Ja mám 1 dieťa a potom 2x MA. A snažím sa byť ok, ale v podvedomí to asi nemám ešte úplne vyriešené. Malé bábätká mi nevadia, kamoškinu malú som aj podržala na rukách, keď bolo treba. Ale keď vidím tehotnú ženu, tak mám krízu... Už ani nečítam bulvár na odreagovanie, lebo mám pocit, že celý svet je tehotný, len ja nie...
A neviem, či ma niekedy tieto pocity prejdú... Jediný liek je ďalšie úspešné tehotenstvo.
Treba len dúfať/modliť sa, nech nám ďalšie tehotenstvo výjde ☘️

mattkapd
16. feb 2021

Ja som mala MA tiež teraz v novembri v 9tt.. Poplakala som si a išla ďalej.. Hovorila som si ze radšej skôr ako neskôr a radšej ako keby sa malo narodiť choré.. Príroda je mocný čarodej.. Prišla jedna MS a druha už neprišla..a tak teraz verím ze to dotiahnem do vytúženého cieľa...

ewka9
16. feb 2021

Akékoľvek pocity zo straty bábätka sú normálne, treba vypustiť emócie, ale nie je dobré sa v tom príliš dlho utápať...ja som si tiež poplakala, v októbri 2018 som mala MMT, no doma som už mala syna a keď ma brali na sálu v hodine dvanástej, myslela som iba na to, aby som to prežila a opäť bola doma s mojou rodinou..k bábätku som si teda nemala čas vytvoriť nejaký vzťah, keďže som do poslednej chvíle ani netušila, že som vlastne tehotná..no aj tak ma to svojim spôsobom zasiahlo..na dusicky som tomu anjelikovi zapálila na cintoríne sviečku a tam som vlastne zanechala všetok smútok, aspoň som sa o to snažila..naladila som sa pozitívne aj keď jasné že chvíľami som mala myšlienky typu čo ak sa MMT znovu zopakuje...čo ak bude môj syn jedináčik, čo ak... čo ak... No stopla som to. Povedala som si, že môj syn bude mať súrodenca a začala som sa modliť 🙂 myslím že dva mesiace po MMT sme sa o bábätko nesnažili ale potom sme išli do toho..mala som obavy, že sa to znovu zopakuje, že prídem aj o druhý vajíčkovod, ale vedela som, že rovnaký strach budem mať aj teraz aj napríklad o 5 rokov a tak sme nakoniec išli do toho..po troch mesiacoch snaženia o bábätko sa nám to podarilo a k nášmu princovi pribudla malá princezná 🙂🙏 pozitívne myslenie a nádej robia veľa 🙂 zo ❤️ vám prajem rovnaké šťastie...🍀

michaelka_
17. feb 2021

@ingrida1127 Daj dieťaťu meno, aj keď nevieš pohlavie. Možno to pomôže rozlúčiť sa. Ak si veriaca máš v nebi anjelika.

snazilka777
17. feb 2021

@ingrida1127 toto iste som mala ja potratila som spontánne 11.5.2020 po 4mesiacoch som prestala na to myslieť hneď nato sme sa začali snažiť a nič.. Ale po 8mesiacoch sa zadarilo ale dopomohol nám k tomu Pregnyl.. teraz som v 14tt❤️ Samozrejme až do teraz som brala utrogestan na udržanie. Mysli na niečo iné venujte sa sebe s priateľom keď budete mat sex nemysli nato že to robis kvôli tomu aby si len otehotnela užívajte si to 🙂.. Toto všetko ovplyvňuje hlavne psychika treba trpezlivosť určite verim tomu že sa Vám zadarí, držím Palce😉 nech sa Vám čo najskôr zadarí viem čo teraz prežívaš 🙂

ingrida1127
autor
17. feb 2021

@snazilka777 ďakujem

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre