Správny čas na druhé dieťa

ssstanulik
27. apr 2014

Neviem ci to patri sem 🙂 Ked vidim ze niektore maminy maju rocne dieta a uz maju stav ze snazime sa otehotniet. Tak mi to pride skoro. Ja mam dost zabrat aj s nasou divoskou 🙂) Ale kedy mat druhe babo? hm kedy je ten spravny cas, kazdy hovori inak jedna mamina co najskor aby sa spolu deti zahrali. Chcem druhe ale niak sa na to este necitim. A to som chcela tri. xixi

ellie222
27. apr 2014

@ssstanulik myslim ze to sama ty musis cítit kedy je spravny cas. ja tiez mam 13mesacnu doma a teraz som tak natom, ze si idem rano robit test lebo si myslim ze som tehu. a ked ti mam pravdu povedat zatial neriesim budem rada aj ked budem aj ked nebudem tehu. je pravda ze najlepsie je cim skor - aspon to tak hovoria. vela ludi vravi ze ked k trojrocnemu das novorodenca tak ten starsi ziarli a robi problemy.. no uvidime..my sme boli tak natom s muzom ze sme sa nejak nesnazili o babatko ale taktiez sme nepouzivali ani ochranu. co ma prist bude 🙂

majka99999
27. apr 2014

@ssstanulik spravny cas nie je v podstate nikdy. 😉 Do roka je skoro, to mas male babatko, o ktore sa treba stale starat a nosit ho. Potom neskor si zacne presadzovat svoje a je vlastne este narocnejsie ja cas, treba sa mu venovat, komunikovat a ucit ho nove veci. Potom pride obdobie vzdoru, hadzanie o zem, vrestanie a vtedy moze naozaj ziarlit na babatko, lebo mu kradne mamu. Ked sa ako tak z toho dostane, chodi do skolky, rozprava, da s nim ist na dovolenku, tak komu sa chce vymenit toto pohodlie za prebdene noci a plienky? Zase ist na matersku? Pozeram, ze vekovo sme na tom podobne, v 35 by sa mi uz teda nechcelo, ked by bolo jedno uz vypiplane. 😀 No a potom ide do skoly, treba sa s nim ucit, hoci v tomto veku by uz mohlo pomoct s babatkom (ale tak to moze aj 2rocne trebars odniest plienku do kosa), ale to je uz zasa velky vekovy rozdiel. Vyber si. 😀
My budeme mat rozdiel 2r 4m, vresti za vsetko, co nie je po jeho voli, da sa s nim dohodnut vacsinu casu, odplienkovavanie je horor (dnes pol hodinuna nocniku vydrzal necikat, hoci viem, ze sa mu chcelo, do 2 minut, ako som mu dala plienku, bol pocikany), vela toho ani nepovie, hoci rozumie, len jazyk ma neobratny. Kebyze mam rozumne (rozpravajuce a odplienkovane) dieta, tak tie 2 roky by boli fajn.
Zalezi len na tebe, ako sa citis. Myslim, ze zaciatky su rovnako tazke, ci ma dieta 1 alebo 5 rokov. 🙂

jamelia
28. apr 2014

Ahoj, ja mam rozdiel 2,5 roka medzi detmi. Zo zaciatku, kym maly len spinkal a papal si ho dcera moc nevsimala, ako rastol, rastla aj jej ziarlivost 🙂 ale da sa to zvladnut. Dokonca, ked ju stiskam, ziarli na nu teraz uz aj maly - ten ma skoro 15 mesiacov. Teraz sa uz spolu aj trosku zahraju - len niekedy treba davat viac pozor na dceru ako na syna, ked su spolu 🙂 Myslim, ze je jedno, aky vekovy rozdiel, deti ziarlia aj tak - teda kazde inym sposobom. Ale my sme to chceli mat jedno po druhom, aby som si to odkrutila naraz a mohla potom hladat robotu 🙂 tretie uz neplanujeme, ale ak sa nahodou zadari, tak bude 🙂

lulu369
28. apr 2014

@ssstanulik ahoj, my sme s manželom plánovali 2 detičky (ja som nikdy nechcela jedináčika, pretože ja som jedináčik). Čo sa týka vekového rozdielu medzi súrodencami, podľa mňa je najlepší čo možno najmenší. Medzi dcérkou a synčekom máme rozdiel 3,5 roka (má to výhodu v tom, že dcérka je cez deň v škôlke a ja sa môžem venovať malému). Teraz čakáme 3-bábo a medzi synčekom a bábom bude vekový rozdiel 2 roky a 2 mesiace (bude to naročnejšie pretože budem mať rok doma 2 brobcov a synček je na mňa dosť naviazaný), medzi dcérkou a najmenším bábom bude vekový rozdiel 5 rokov a 8 mesiacov...
Poznám mamičky, ktoré majú 2 detičky do roka, alebo majú rozdiel medzi deťmi len niečo vyše roka...Majú to na začiatkoch ťažké ale všetko sa dá zvládnuť.
No to aký najlepší vekový rozdiel medzi súrodencami, je ťažko povedať. Pre niekoho môže byť ideálny vekový rozdiel 2 roky, pre iného 8 rokov. 😉

ichbinich
28. apr 2014

Pre nas bol idealny rozdiel ca. 3 roky, a tak sa nam aj podarilo 😉
Osobne by bol pre mna horor mat rozdiel rok alebo cosi viac ako rok... Ale kazdy to vidi inak.
Vyhody: Syn bol plne integrovany v jasliach, ani prechod do skolky nebol problem. Vedel uz rozpravat, dalo sa mu vela veci vysvetlit. Je do istej miery samostatny.
Nevyhody: obdobie vzdoru v 3,5 roku 😉 😀 Teda po porode.
Ale bolo to tak, ako mi povedala jedna mama na ihrisku, co ma podobny rozdiel medzi synom a dcerou: do 3 mesiacov o drzku, potom ovela lepsie. A naozaj, odkedy dcera zacala reagovat na okolie a usmievat sa, bolo to jednoduchsie, syn jej robi opicky a tak.
Co mi lezie na nervy, ze si zavidia kazdu hracku a kazde susto jedla 😉 Syn chce presne tu istu babatkovsku hracku, co ma prave dcera v ruke. Dcera sa prave najedla, ale ked vidi syna nieco jest chce to iste aj ona a hned. Ale zase to je normalna surodenecka rivalita...
Nastastie syn nema ziadne agresie voci dcere, nerobi jej neschval zle. Niekedy ju odsunie od seba, lebo chce mat klud, a neuvedomi si, ze ona nevie este tak stabilne stat, napriklad.
Ale idealny rozdiel je fakt individualny. Tu ti mozu ostatne napisat ich skusenosti, ale je to na vas a najma na tom, ze kedy sa naozaj zadari...

zuzkamacken
28. apr 2014

my budeme mat rozdiel 18mesiacov... stresujem coraz menej.. mne prislo divne vracat sa k plienkam ked uz jedno dieta bude vypiplane.. a taktiez sa mi nechce rodit v 35, aj ked je to velmi moderne..

ammellia
28. apr 2014

ja mam zatial predstavu, ze druhe dieta co najskor po prvom. Ale uvidime, aka bude realtia :D Ja som so surodencami tiez po cca 18 mesiacoch, cize sme traja za 3 roky a bolo to super. A ked teraz rychlo dame 2, tak este budem mat cas presvedcit muza na tretie :D

siska53
28. apr 2014

@ssstanulik nuz,my sme zacali pracovat na,druhom,ked mal maly 15 m( je dost temperamentny).lenze my mame svoj vek a ani,som neverila,ze sa nam zadari tak skoro. Mal 16m,ked som ostala tehotna.
pre kazdeho je,iny vek ten,spravny,pre nas bol vtedy,maly sestricku prijal,aj ked sa este nevedia spolu velmi zahrat. Neziarlil,resp.len,trosku obcas,nic vazne. Mozno keby dostal surodenca az teraz,uz by to tak perfektne,nezvladol. Ano,nie je to lahke mat deticky s takym malym rozdielom,ale nelutujem,zvladnut sa to da.

ssstanulik
autor
28. apr 2014

jaj babenky dakujem. Ste zlate ze ste sa podelili o Vase nazory. Tak este chvilku pockame a ideme na to a uvidime kedy sa podari zamiesit braceka alebo sestricku 😅 Pekny vecer Vam prajem

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre