Ahojte zienky...kedy ste pocitili,ze uz je ten spravny cas na rodinku? Mali ste "ten" pocit ze to uz chcete mat vo svojom zivote,alebo ako to u Vas prebiehalo?? Velmi by mi to pomohlo pri rozhodovani sa do buducnosti🙂Dakujem za Vase nazory,vazim si to.
@klarajendrusakova ja som vždy vedela že chcem deti hneď po škole a tak aj bolo, ale uznávam že mám v živote šťastie že mi všetko vychádza a mala som v tej dobe vhodného partnera.
Od určitého času som vedela že deti chcem a pre prvého syna sme sa rozhodli, keď sme sa nasťahovali do domu.. povedali sme si že vlastne na čo čakat, ale urcite som si nebola úplne istá či to je najsprávnejšie rozhodnutie.. boli sme spolu 6r vtedy, do roka sa narodil syn, potom o rok a pol dcéra a dalsi prišiel takmer o 3r po dcere syn.. som šťastná že nám to tak vyšlo ale pred každým som sa veľmi bála ako to dám..
@klarajendrusakova som po 40 a u mna to nikdy nenastalo. Ale nikdy som nemala spravneho muza (spolahliveho, zodpovedneho), s ktorym by som dieta chcela. Myslim, ze ta tuzba nastane, akonahle ma zena zazemie a pocit bezpecia. Ak by som tu tuzbu pri niekom necitila, asi by som zvazovala, ci vo vztahu zostat. Ale to len moj pohlad. Vacsina zien si robi deti, len aby mali.
My sme sa minulý rok v septembri vzali, vždy som po dieťati túžila, a nejako prirodzene asi pol roka od svadby sme sa rozhodli že asi je ten správny čas, tak sme to cítili, bývanie sme mali zabezpečené, tak nám chýbalo ku šťastiu len to bábo...keď som sa v máji dozvedela že čakáme veru prvé dva týždne som si aj poplakala riadne že som neni na to pripravená a že to nedám... jednoducho aj keď to veľmi chceš a zrazu je to tu, je to veľký šok 🙂🙂 strach...ale prešlo ma to veľmi rýchlo a teraz sa veľmi hanbím že som taká bola, ale proste som sa naplasila asi tej zodpovednosti alebo čo. 🙂
@klarajendrusakova ja som vždy veľmi chcela deti a keby sa dá mám ich hneď v 20. Ale hlavne som uvažovala racionálne a vedela som že musím ešte niečo zarobiť, nabrať nejaké skúsenosti a až potom budem pripravená. Podmienkou u mňa bolo vlastné bývanie, našetrené na účte, partner ktorý by nás vedel uživiť a splnená podmienka na materskú. Keď bolo toto splnené tak sme sa na to dali.
Pocítila som túžbu po dieťati, keď som spoznala toho pravého 🙂 je to bláznivé, ale cítili sme to tak obaja a prakticky hneď sme tomu nechali voľný priebeh 🙂
Ano "ten"pocit som mala v momente, ked sme obaja s manželom mali stabilnú prácu, strechu nad hlavou a finančné na materiálne zabezpečenie na niekoľko rokov tak ,aby sme neboli odkázaná na príspevky od štátu a neklesol nám životný štandard.
@klarajendrusakova ja som nadobudla pocit spravneho casu, ked som bola dost dlho s partnerom (6rokov), v praci som sa realizovala dostatocne, vzali sme sa, kupili byt, nasetrili...ale to uz bola cesta k tomu...vlastne som si v urcitom case vyvoja vztahu a svojho zivota uvedomila, ze ak chcem vobec mat dieta tak treba ist do toho, podmienky som mala
My sme sa s manzelom pre obe deti rozhodli z racionálnych dovodov, ze preco prave vtedy. Ziadne pocity ani pudy. A inak ziadne specialne pocity som nemala ani prvych 6-9 mesiacov po prvom porode :D
Ked prisiel seriozny vztsh. Uvazovanie nad rodinou. Svadba. A deti..
U mna to nastalo hned po skole v 18 som sa vydalaa v 19 prve dieta a postupne pribudlo 6 deti
nikdy som deti neplánovala... len som ostala tehotná. A takto sa to zopakovalo pár krát...😉
Ja som.nikdy nechcela deti.odmalicka som vravela že nikdy žiadne nebudem mať.Davali sme si pozor,používali sme ochranu a ostala som tehotná 😂 odkedy som zbadala na teste dve čiarky,odvtedy som to dieťa chcela.Ani na sekundu som nijako inak nerozmýšľala.a vtedy asi prišiel ten správny čas.keby sa to nestane takto,asi by som pripravená nebola nikdy a stále by som to odsuvala.
Ja som nikdy nebola ten typ, ze tuzim po detoch, ale samozrejme planovala som raz mat dieta. Najprv som sa vsak chcela zabezpecit (svadba, byvanie, praca, auto, daco nasetrit), aby som potom mohla byt v klude a uzit si materstvo. A ked som mala vsetky plany splnene, tak sme sa s manzelom zhodli, ze teraz je ten spravny cas, podme na to 😊
@klarajendrusakova ja som mala v deň svadby 23 rokov, obaja s mužom sme sa na deti necítili. Začali sme stavať dom rok po svstbe ,chodili sme po dovolenkách,a až v 31 rokoch som začala pociťovať takú túžbu. Už sme bývali vo svojom aj 5 rokov a bolo to také prázdne. Tak sme si povedali, že treba sa niekam posunúť. A v 32 už som kocikovala ♥️♥️
@klarajendrusakova budes to vediet 🙂 hlavne necakaj, kariera a cestovanie počka.
@anonym0001 Ja mam tiez ten pocit, ze vacsina zien si robi deti len aby mali...
Mne je to aj take zvlastne, ze niektore nechcu ziadnu sebarealizaciu a hned po skole (ak vobec nejaka) dieta za dietatom...a potom v 50tke vyhorene a sfrustrovane matky. A mnohokrat nechapu, ze je mozne byt aj velmi dobrou matkou a aj fungujucou sebestacnou zenou s vlastnymi ambiciami a konickami...
@autorka: spravny cas je, ked to obaja s partnerom citite...
@klarajendrusakova Ja som chcela hneď po zásnubách žiaľ trvalo takmer 4roky kým sa nám podarilo a druhý po 3potratoch,ale spätne keď sa obzriem obaja prišli v najlepšom čase,iné je cítiť že chcem a iné je keď je to dané z hora kedy má prísť,nie každému je dané hneď ako sa cíti na to že je tu ten správny čas 🙂 Prajem vám veľa šťastia aby aj u vás ten správny čas bol v správnom čase 🙂
My sme sa s manželom dohodli, že by sme chceli mať dve deti a ja som to cítila tak, že by som to chcela stihnúť so 30tky. A podarilo sa. Vzali sme sa a začali sme sa snažiť, prvá dcérka sa podarila na prvý šup a na druhej sme začali pracovať, keď mi začala "plakať" maternica 🤣
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@klarajendrusakova u mňa prišla túžba po dieťati, akýsi materinský pud. Tak by som to popísala ja.