Baby, kedy ste sa rozhodli ze chcete mat deti? Kolko ste mali rokov? Tie co ste sa vydavali, bolo vam jedno ci to bude pred alebo po svadbe?
ahoj, ja mam skoro 31 rokov a cakam svoje prve babo... chcela som uz skor, ale nebol vhodny geneticky material 🙂 (chlap) a ked som ho nasla, chceli sme obaja, tak sme si urobili... Podla mna je to jednoduche, ked dvaja chcu a maju na to prostriedky a mozu babatku zabezpecit spokojny zivot, mali by sa do toho pustit.... Ja som sa vydávala v piatom mesiaci tehotenstva... Ak sa ale clovek na to este necíti a myslí si, ze má ešte čas, nemal by ho nikto nútit...a zeny, ktore oklamú chlapa, ze beru antikoncepciu, aby otehotneli s muzom ktory to nechce sú podla mna sebecké mrchy, ktore myslia len na svoje dobro a svoje zaujmy...Ja som vzdy chcela chcené bábätko(z oboch stran)...tak by to malo byť.
na mna to "prislo" ked som mala 27 🙂 zrazu som zatuzila mat babo, vysadila som tabletky a sli sme na to... svadbu sme sice mali vopred naplanovanu, ale brali sme to ako to pride - cize ked sa nam zadarilo mimi (prakticky na prvy sup, s cim som neratala 😝 ), tak sme svatbu jednoducho posunuli o pol roka dopredu 🙂
@kurucka93 ja som mala 23 ked sme planovane otehotneli chceli sme babo a s mm sme sa dohodli.ze svadba bude az ked otehotniem v dnesnej dobe nema zena iste ze bude matkou a ja som sa chcela vyhnut vycitkam a zbytocnemu rozvodu no nastastie mame dcerku sme stastny rodicia a manzelia 🙂
v 22 rokoch som otehotnela neplánovane, ale naše bábo bolo chcené u oboch. Dalo sa to všetko zvládnuť aj keď som ešte študovala- svadba bola rok po narodení. Neľutujem absolútne, som mladá, vitálna, dokončila som si vš s malou. I keď musím priznať, že nám chvíľku pomáhali finančne rodičia pokým sme sa úplne osamostatnili
ahoj,ja som otehotnela ked som mala 20 s priatelom s ktorym som chodila od 16 r.Ked som mala skoro 21 už som bola mama-a velmi štastná.Už vtedy sme žili v prenajatom byte a bolo to super.Nevydala som sa z trucu nakolko prehnana starost svokry,že dieta nebude mat rodičov s rovnakym priezviskom mi išla prehnane na nervy.Potom sme si kupili dom a otehotnela som po 3rokoch-ani vtedy som sa nevydala, ked mala dcera 1 rok syn 5 rokov tak sme sa vzali na svadbe sme mali pekny párik,ktory pri slube vernosti a lásky spečatil naše spoločne ano.
ahoj,ja som otehotnela ked som mala 20 s priatelom s ktorym som chodila od 16 r.Ked som mala skoro 21 už som bola mama-a velmi štastná.Už vtedy sme žili v prenajatom byte a bolo to super.Nevydala som sa z trucu nakolko prehnana starost svokry,že dieta nebude mat rodičov s rovnakym priezviskom mi išla prehnane na nervy.Potom sme si kupili dom a otehotnela som po 3rokoch-ani vtedy som sa nevydala, ked mala dcera 1 rok syn 5 rokov tak sme sa vzali na svadbe sme mali pekny párik,ktory pri slube vernosti a lásky spečatil naše spoločne ano.
@kurucka93
haha, tak toto ked som sa minule spytala mojho gynekologa, ze kedy je spravny cas mat deti, tak mi nato velmi pekne odpovedal a sice ked mate toho spravneho partnera pri sebe. Bo bude to aj jeho dieta, bude mat jeho geny, mozno aj zlozvyky ci charakt. crty, fyzicky sa bude na neho podobat a preto by som mala mat deti az vtedy ked najdem toho spravneho. Lebo ze jeho(chlapa) sice mozem poslat do certa, ale na JEHO dieta sa musim potom pozerat cely zivot!! Velmi sa mi pacial jeho odpoved! 🙂
a co sa mna tyka, mam 30 a cakam svoje prve babo. az pri tomto chlapovi som si to vedela predstavit a zatuzila som po rodine. Dovtedy som na deti ci manzelstvo ani nepomyslela, ba dokonca som tvrdila ze sa nikdy nevydam a ze po detoch tiez velmi netuzim. Takze si myslim ze treba pocuvat svoje srdce a mozno radsej aj trosku pockat, ako sa potom trapit pri nejakom somarovi (ako to tu velakrat citame, ked sa tu niekt. vydate zenske stazuju)! 😉
ahoj, my sme sa rozhodli, ze chceme babatko (teda MM s tym prisiel, ja som vtedy moc na deti este nemyslela, ale prisiel mi to ako super napad 🙂 ), ked som mala cerstvo 23 rokov. o rok sa nam narodila starsia dcerka. brali sme sa, ked som bola na konci siedmeho mesiaca, ale mali sme malinku svadbu, vlastne len obrad o zopar ludoch. my sme spolu dlllho byvali, cize ta svadba pre nas bola prekticky len formalita, aby sme mali vsetcia traja rovnake priezvisko 😀
ja som v ziadnom pripade nechcel pred ukoncenim vysokej skoly, pred ukoncenim skusiek na danovu poradkynu a chcela som byt aj vydata. a vyslo vsetko, otehotneli sme potom na prvy sup 🙂
@kurucka93 Nám sa neplánovane hupslo, každým dňom už príde bábo na svet.. Obaja ešte študujeme, ja mám 23, priateľ 26 rokov.. Nič neľutujem, na boba sa obaja strašne tešíme.. Mne schválili v škole individuálny plán a sťahujeme sa bližšie k jeho škole, verím, že to obaja budúci rok úspešne dokopeme.. Jediné, čo ma mrzí, že nie sme zobratí, ale ja som sa nechcela vydávať, lebo "musím". Keď sme zistili, že budeme mať bábo, priateľ sa ma spýtal, že či sa chcem vydať, ale ja som nechcela - nie že by som si ho nechcela vziať, milujem ho a raz si ho určite vezmem.. Len chcem, aby mu ten nápad skrsol v hlave proste len tak, nie kvôli okoliu, nie kvôli malému, ale kvôli tomu, že ma neskonale miluje 🙂 No a čo sa týka toho, že nemáme vlastne žiadne zabezpečenie, našťastie máme super rodičov na oboch stranách, ktorí nám pomôžu.. Žiadna výhra, ale ja som deti chcela vždy čo najskôr a to, že sa bobo hupsol o rok skôr ako bol v pláne na veci nič nezmenilo 😅
Ja som sa vydavala ked som mala 24 a do roka a do 3 dni sa nam narodil prvy syn, presne po 15 mesiacoch druhy. Vhodny cas je vtedy ked sa na to citis 😉
mala som vnutorny pocit, ze je cas na deti, potom ked sa narodila, tak som si povedala, ze mohli sme este pockat. myslim si to dodnes, ale clovek nikdy nevie, ci sa mu to podari hned, alebo nie. nakolko mm mal dve operacie semenikov, ja problemy s maternicou, tak som rada, ze sme strelili na 2x
mala som 26 ked som rodila a teraz mam 30
vydavat som sa chcela netehu a to som potom obanovala nasu svadbu. debilna rodina ked je...... teraz by som sa vydavala zasadne len vo stvorici s rodicmi a potom urobila party pre kamosov
@kurucka93 no ja som sa vydavala ako 20 rocna...deti sme chceli po svadbe a teda cakali sme na ne 3,5 roka....a potom po 18 mesiacoch druhe a po 15 mesiacoch tretie 😉
a chcem este aj stvrte.....pretoze kazde mam v inom rocnom obdobi...leto, jesen, zima ale jar mi chyba 😉 takto som to mala naplanovane uz ako mala, takze zatial mi to vychadza 😉
No takže ja som sa vydávala v októbri 2009 ako 22-ročná. Bábätko sme plánovali - alebo teda chceli mať hneď. Podarilo sa až po 3 rokoch....a teraz máme 5 mesačného krásneho synčeka 🙂 . Myslím, že na niečo to bolo dobré, že sme nemali hneď bábenko, keď sa na to tak spätne pozerám. Zvykli sme si na seba viacej, a tak celkovo sa náš vzťah tak posunul ďalej. A určite chceme mať aj druhé bábenko, asi niekedy v lete alebo na jeseň o rok 🙂 uvidíme či sa nám to tak podarí.
@katren Mne sa strasne paci ked su mlade nevesty 🙂 No to mas teda pestry zivot, paci sa mi to, aj tvoja odvaha, lebo v dnesnej dobe mnohym zenam staci jedno dieta-to plati aj v mojej rodine, aj ked niektori po dalsom tuzia bud sa nedari alebo kvoli financiam. Moj chlap je tiez zo 4 deti, a vsetci su to chalani, ona sa narodil ako posledny, si stale z neho robim srandu ze ja by som ho potajomky za dievca vymenila :D
Moji rodicia su obaja z 5 🙂 kedysi proste mat velku rodinu akosi ´´letelo´´ 😀
ja som mala čerstvo 22 rokov keď sme sa brali( máj 2009) z mm, a zhruba za 10 mesiacov som otehotnela takpovediac zo srandy. teraz máme skoro 2,5 ročnú slečnu a nikdy by som si nepovedala, že sa vydám a budem mať dieťa. všetko sa zmenilo až ked prišiel do môjho života teraz už môj manžel. a vydávať som sa chcela z lásky nie pre dieťa, a to mi aj vyšlo. 🙂
Ja som si na 30. narodeniny povedala, ze by sa hodili deti, aby som si v patdesiatke nemusela na potechu kupovat psa. Kedze ale si myslim, ze babo ma prist do spolocenstva s rovnakymi priezviskami, naplanovali sme svadbu. Par mesiacov pred nou sme si povedali, ze by sme mohli skusit babo, vyslo velmi rychlo a tak na svadbe som bola presne 8 tyzdnov tehotna - najlepsi darcek rodicom 🙂 Tak som sa v 31 vydala, v 32 rodila prvy raz, 33.5 druhy raz a v 36 planujem dat este jednu porodnu skusenost 🙂 Mam pocit, ze presne teraz je na deti najlepsi cas, lebo som si svoje uzila, s manzelom sme mali dostatok casu si uzit jeden druheho (5 rokov) a deti prisli ako dalsi level nasho zivota.
ja som toho správneho/pravého muža stretla až v 29 rokoch. po necelom roku sme už spolu bývali, svadba bola keď som mala 32. teraz budem mať 35 rokov a na dieťa čakáme už tri roky, viac pripravení už ani nemôžeme byť a nič. a ja ľutujem, že sme s tým nezačali skôr - tak ale po vojne je každý generál.
ja som sa vydavala 1992 ako 18 rocna , prve dieta som mala v roku 1993 ja 19, potom 1996 ja 22,1997 ja 23,2000 ja 26,2008 ja 34 a posledne 2012ja 38 a nelutujem ani jedno rozhodnutie 🙂 🙂 🙂 🙂
Sme spolu 13 rokov. Po 6 rokoch chodenia, zásnub sme sa vzali. Mala som 25r. Hneď po svadbe sa nam narodila prva dcerka. Dalsia dcerka sa nam narodila minuly rok v mojich 31 rokoch. Nechcela by som mat dalsie dieta neskor. Sama som si povedala že moj cas na porod si davam do svojich 33 rokoch ak by sa nepodarilo uz by sme nechceli deti. Tesime sa na nas spolocny cas ked deti podrastu 😉 vsetko je tak ako sme chceli.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, ja som sa vydávala v roku 2007 ako 24 ročná. Odišli sme s manželom na 2 roky do UK zarobiť si nejaké peniažky na bývanie a dieťatko sme začali plánovať rok po tom, ako som začala pracovať na Slovensku. Otehotnela som ako 28 ročná v roku 2011. My sme sa chceli najskôr zabezpečiť a aby som sa mala kam po materskej vrátiť. Keď nad tým premýšľam spätne, neľutujem, že sme takto počkali, boli sme obaja rozhodnutí, že dieťatko chceme 🙂