Ahojte 😊 chcela by som vás poprisiť o radu a vaše skúsenosti. Aktívne sa venujem športu. Behávam okolo 80-100 km za mesiac. Tiež v tomto zimnom období aj lyžujem. Už 4 mesiace sa s priateľom snažíme o dieťatko a zatiaľ nič. Myslíte, že by som so športom mala polaviť? A samozrejme užívam aj kyselinu listovu. Ste tu nejaké hobby športovkyne?
@zzuuzziikkee Sport s tým nic nemá. Ako ani kyselina listová.😉 Pokial si zdrava zena nepotrebujes brat žiadne umelé doplnky.
Podľa mňa vôbec nemusíš, ja som tiež toľko isto behala (teraz už nie lebo som tehotná), ale mne to ani neprišlo, že by to bolo nejako veľa športu.
@lucka12399 ďakujem veľmi pekne asi som potrebovala to to počuť 😊
@wena super ďakujem 😊 ja som sa bála, že tími otrasmi potratím
@evittam ďakujem si zlata 😊 mala by som byt zdrava 😊
@wena a keď si prišla na to, že si tehotns hneď si prestala?
Co sa uz dnes vsetko riesi🤦♀️🤦♀️
Ja som v Januari zacala intenzivne cvicit na vibro platni + cviky na brucho. V marci som otehotnela... Este den pred pozitivnym testom som makala.
Zi, dychaj, cvic, pi, rob VSETKO ako predtym.
@hennyinnsbruck ja viem, že ti vyznie hlúpo ale to to si potrebovala prečítať aby som o sebe nepovhybovala 😊 ďakujem
@zzuuzziikkee 😉😉😊
@zzuuzziikkee Ja som prestala s behom, ale to hlavne kvôli tomu, že som zistila, že som tehotná tak bol koniec novembra a mne na beh už bola zima. Behám len od jari do jesene. Ale moja lekárka povedala, že môžem aj v tehotenstve behať.
@zzuuzziikkee cvicenie na snazenie sa nema negativny vplyv..ja som 2x tyzdnene davala box + beh a ostatne dni posilnovanie a bez problemov som otehotnela..v cviceni pokracujem aj dalej ale samozrejme s prihliadnutim na aktualny stav 🙂
@wena Ďakujem veľmi pekne 🙂 takéto povzbudivé slová som potrebovala počuť 🙂 hneď mi je lepšie 🙂
@hanka7951 ďakujem 🙂 takéto slová som potrebovala počuť 🙂 a môžem vedieť ako dlho vám trvalo kým ste otehotneli ?
@zzuuzziikkee my sme to mali troska komplikovanejsie kedze som dlho bola na liecbe kortikoidmi..ale ked uz sme sa mohli snazit tak nam to trvalo asi 3 mesiace 🙂 ale samozrejme je to individualne..vase 4 mesiace su este uplne v pohode..vacsinou je problem ked ani po roku snazenia nebudes tehotna..potom to uz samozrejme moze mat nejaku zdravotnu pricinu a treba navstivit lekara
@hanka7951 ďakujem za povzbudivé slová 🙂
@zzuuzziikkee za malicko 🙂 a drzim prsty!🙏🏻😊
trenujem 4-5xtyzdenne crossfit, tiez som sa bala, ci to moze mat vplyv, dviham tazke vahy, vzpieram, ale moje telo je na zvyknute, tak snad je to ok. snazime sa 3.mesiac, beriem vselico lebo mam 36, tak mi to trosku suri (methylfolate, b12, inozitol, vitex, maca). drzi palce
@pasikavamacka držím palce aj ja tebe potom dah vedieť 😊 či sa podarilo
@zzuuzziikkee ja som tiez vela sportovala a zadarilo sa bez problemov pomerne rychlo. Sportovala som aj pocas tehu. Hladala som na danu temy info ale bieda. Pri druhom tehu som objavila super knihu (posuvam dalej v bazariku) pre sportovkyne odkial som cerpala i motivaciu aj info o strave a cviceni. V knihe sa inak spomina aj problem s otehotnenim u sportovkyn skrz nizke BMI..... Teraz som sa pytala lekara ze ci mam pri snazeni sa obmedzit v sporte po ovulacii lebo sa nam nedari trosku a vravel ze nie. Len ze nemam ist na hranice sil a robit len to co mi je prijemne.
@blacksoul tiež som si kúpila knihu "TEHOTNÁ A FIT" tiež by som plánovala počas tehotenstva behávať a cvičiť 🙂 len ide o to aby som konečne otehotnela :D u mňa je ten problém, že som asi dosť netrpezlivá 🙂 a tiež užívam kyselinu listovú už 4 mesiac a neviem či ju mám ďalej užívať... ty si s akej knihy čerpala informácie? 🙂
Ahojte dievčatá viete mi prosim vás poradiť? Bola som behať ale po 2 km strašná bolesť v podbrušku. Pri chodzi ma nič nebolí iba pri behu. Som 5 dni po ovu...myslite, že možné tehotenstvo?
🤦♀️Dievca zlate, to ti nikto nepovie co to je. Mozno len pretazeny sval z behu... Zajtra ta mozno vo vajecniku pichne po behu, pravy alebo lavy alebo ta oba budu bolet.... Nesleduj sa tak.
@zzuuzziikkee mala som to raz pri behu a bola to ovulacia. Vies urcite ze uz bola ovulacia?
@zzuuzziikkee och tazko so ziskavanim info. Vacsinou Google a selekcia informacii. Ja uz idem tiez 5 mesiac uzivat kyselinu listovu a idem si nizit davku. Citala som ze dlhodobe uzovanie kyseliny listovej je pre organizmus skodlive lebo moze stat za vznikom rakoviny. Otazne je co je dlhodobe uzivanie. Druhu vec co som citala je ze mnozstvo potravin je dnes obohatenych o kyselinu listovu a zbytocne sa predavkuvava telo. Takze teraz dam davku 2x do tyzdna, lebo telo jej ma teraz dostatok a nasadim az ked zistim ze som tehu.
K druhej veci, po dvoch tehu a sportovani aj keby si bola tehotna tak bolest nebude z toho. Prilis sa mozno zameriavas......
@pasikavamacka asi to bude ovulácia...zajtra idem k lekárke a prekonzultujem to sňou 🙂
@blacksoul tiež mám ten pocit, že sa príliš sledujem. Zajtra idem k lekárke a prekonzultujem s ňou pár vecí aj ohľadne kyseliny listovej.
@zzuuzziikkee tak daj vediet aky ma nazor na dlhodobe uzivanie.
@blacksoul ahoj 😊 tak bola som...vravela, že dlhodobé užívanie kyseliny listovej nie je škodlivé 😊 ale zamenila mi to radšej za Inogolic combi sú to voľnopredajné vitamíny ale odporúčam skôr z internetu objednať lebo mne lekárnička povedala sumu 42 eur 🙈🙉🙊
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ja moc nesportujem ale myslim si ze sport na to vplyv nema 🙂 len proste nezadari sa hned na prvy sup ...