Ahojte. Aká je vlastne spoľahlivosť ovulacnych testov? Nerozoberal to niekto so svojím lekárom?
Môže sa človek podľa toho riadiť a naozaj príde ovulácia do 24-48hod odkedy sa objaví rovnako tmavý alebo tmavši prúžok ako ten pôvodný?
Stalo sa niekomu aj že otehotnel aj keď druhá čiarka na teste bola ešte slabá a podľa ovulacneho testu ešte nemala prebehnúť ovulácia?
Ďakujem za vaše skúsenosti.
Ja osobne som nikdy na ovulacnych testoch (pred otehotnenim) nemala testovaciu čiarku silnú. A mám za sebou 3 tehotenstva. Čiže veľmi by som sa na tie testy nespoliehala.
Ja som otehotnela aj ked boli rano ovulacne testy evidentne negativne 🤷♀️
Neda sa na ne 100 percentne spolahnut - mohol byt pozitivny, ked si sa prave netestovala, mohla si otehotniet aj par dni po styku, ked uz test bol pozitivny, testy reaguju na urcitu hodnotu hormonu, ale ta nemusi byt pre kazdu ovu rovnaka.
@selena_luna ono tie testy sa nemajú ani robiť ráno, to nie sú ako tehotenské ktoré sa robia z ranného moču
Určite nie sú 100% spoľahlivé treba často testovať v priebehu dňa som testovala aj 3 krát aby som zachytila LH hormón, mala som odsledovanu ovulaciu bazalnou teplotou sedeli podľa toho aj ovulacne testy aj folikometria u Dr, ale treba aspoň približne vedieť kedy ovulujes inak natom akurát minieš majlat
@zojeva robila som si ich podla navodu 🙈
Isty cas som si robila ovulacne testy a nedarilo sa nam. Spomenula som to lekarke a ta ma zvozila pod ciernu zem, ze su to peniaze vyhodene do vzduchu, lebo ma vela skusenosti s tym, ze aj ked je test pozitivny, v skutocnosti ovulacia vobec nemusi prebehnut. Odporucila mi radsej merat si bazalnu teplotu. Tak som skusila porovnat teplotu s ovulacnymi testami a veru, casto sa mi to nezhodovalo - ked som podla teploty mala ovulaciu, testy boli jasne negativne a naopak.
@selena_luna ešte som sa nestretla s ovulačnými testami, kde by písali, že sa robia ráno ... Až po 10tej hodine, najlepšie po 1nej poobede, 2h pred nepiť a nečúrať ... Mne ukázali stále silnú čiarku v deň, kedy mi vyznačil ovu graf pri meraní bt... Testovala som iba raz denne a stále som sa trafila
@majulka098 🙄 pisem ze v navode je rano? Nie. V navode je, ze ked sa testujes, mas sa kazdy den v tom istom case, nepise sa tam ze mas testovat 3x denne ako pise zojeva.
Test rano je mysleny ze rano ( v mojom biologickom nastaveni uz doobeda, kedze vstavam s malou o 5 aj o 4:40, ked sa zobudi 🙄 a ano, viem ze sa nema robit z koncentrovaneho mocu) bol negativny a pocas obedneho spanku malej sme stihli otehotniet.
Za mna to boli vyhodene peniaze, patrim k tym stastnym zenam, ktorym sa to podarilo aj bez nich.
@selena_luna napísala si že si robila podľa návodu :D a pred tým píšeš že ráno :D tak som len napísala, že sa nemajú robiť ráno, to, že ty máš iné nadstavenie je už tvoja záležitosť, ale pre iné ženy píšem, že sa nerobia ráno samozrejme, že sa to nepíše, že máš testovať 3x denne ale ak chceš zachytiť LH raz denne určite nestačí...to, že bol ráno test negatívny a otehotnela si doobeda len znamená, že LH pravdepodobne bolo najvyššie 12 až 48 hodín pred stykom 🙂 je to skôr len pomôcka pre ženy, ktoré napríklad merajú aj bazálnu teplotu alebo chodia na folikulometriu ale, ako jediný ukazovateľ ovulácie to určite nie je a ani absolutne pozitívny test nezaručí, že žena ostane tehotná 🙂
@selena_luna ako píše @zojeva písala si jednu vec, potom druhú a treťou zneguješ obidva ... No otehotnieť môžeš aj zo styku 5 dní pred ovu, keď si počkajú spermie na vajíčko, takže čiarka 5 dní pred ovu nie je vôbec výrazná ... A ovulačné testy nijak nepomôžu otehotnieť, ale je to skôr pre ženy, aby si trochu spoznali cyklus, samozrejme, ani pozitívny ovu test nepotvrdí, že ovulácia prebehla, iba že je tam nejaká hladina hormónov, ale folikul nemusí prasknúť, a teda sa vajíčko neuvoľní ...
@zuzanockamt ak som používala, tak livsane alebo drmax, takže tieto nemám vyskúšané
@zuzanockamt ja vôbec neviem, nezisťovala som citlivosť u ovu testoch (pri tehu testoch áno) ... Mne ukazovali obidve značky výrazné čiarky v deň ovu, keďže mne stúpne LH v ten deň, a to výrazne, potvrdené aj BT, aj hlienom, aj bolesťami... Ale pokiaľ meriaš BT, tak ovu testy používať nemusíš ani, prípadne zlá šarža testov
@majulka098, @zojeva 🙄 ved som baby testovala 5-6dni pred tym, stale negativne testy. vedela som, ze mam ovulaciu podla vytoku ale test bol negativny. odpovedala som autorke na otazku, ze ano, stalo sa, negativny test a otehotela som aj tak. nemusi autorka cakat na dve silne ciarky . koniec mojho prispevku.
ale vy sa hned chytite slovicok ako zle som sa testovala... pritom vobec netusite ake su skutocnosti, len si robite vlastne zavery z jedneho slova. nespadla som z hrusky, rozumiem biochemickym procesom na celkom slusnej urovni, netreba mi to vysvetlovat, ale dakujem za snahu.
@selena_luna absolútne to nebol útok na vás, ako na osobu ☺️ ani jeden krát som sa nezmienila o tom, že testujete zle alebo že tomu nerozumiete…išlo mi len to, aby sa toho nechytili iné ženy, že treba ráno alebo raz to bolo úplne napísane mimo Vás pre ostatné, ktoré sa testujú a snažia a zas moja skúsenosť tak ako aj Vaša, ze ste otehotneli pri negatívnom teste samozrejme, ze je to možné a nejako Vám to predsa nevyvraciam dokonca tvrdím, ze ta spoľahlivosť tých testov je mizivá, ak nepoužívate aj inú metódu a toto je koniec môjho príspevku ☺️
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ako pomôcka pre načasovanie otehotnenia fajn, ale ako antikoncepcia určite nie