Ahojte, chcem sa opýtať, či ste niekto mali u muža problém s nízkym objemom? U nás spg výsledky: 26 miliónov spermií na ml, progresívna rýchlosť 32%, celková pohyblivosť 50%, morfologia 11%, avšak celkový objem ejakulátu je iba 1 ml. Nič viac s nami neriešili, keďže parametre sú v rámci WHO noriem, teda okrem toho objemu. Užíva kvalitné výživové doplnky, prestal fajčiť, ale neupravilo sa to ani po mesiacoch. Lekári ho na žiadne ďalšie vyšetrenia neposlali. Neviem či ro nejako riešiť alebo nechať tak? Mali ste niekto podobný problém? Robia sa u mužov nejaké vyšetrenia z krvi , napríklad na hormonálnu rovnováhu? Ako zistiť príčinu prečo je toho málo? Stačí to podľa vás na prirodzené otehotnenie? Už vyše dvoch rokov nič.. chodíme do CARu, tam s nami nič moc neriešia, že sa máme snažiť prirodzene. Ďakujem.
@miskamicha tiež ma napadol testosterón, ale mám pocit že všetko si (nám) musím "ordinovať" sama. U mňa všetko ok, až na to že ľavý vajcovod je nepriechodný ale s najväčšou pravdepodobnosťou je to spôsobené iba spazmou, takže chodím na mobilizáciu kostrče a cvičím mojžišku. Ostatné u mňa úplne v poriadku. V CARe hovoria že vraj manželov spg by mal stačiť na prirodzené počatie a že netreba tam nič viac riešiť ale mne sa to nezdá..
Autorka, prepáč ale ked napíšeš ze u teba je všetko v poriadku a zároveň sa zmienis o neprichodnom jednom vajcovode, tak to nie je podla mna vôbec v poriadku.... ked k tomu pridas výsledky zo spg, a to ze sa vam 2 roky nedarí tak tu mas odpoved
@frida1990 zmeniť CAR.
@roztlieskavacka ja som sa ale pýtala na iné, napísala som ako je, že u mňa je všetko ok až na priechodnosť ľavého vajcovodu. Moja otázka znela, či máte niekto skúsenosť, že by u muža bol nízky objem a ako ste to riešili, akými vyšetreniami. Máš s niečím podobným skúsenosť? Máš mi čo k tomu poradiť?
@frida1990 naštastie nie 😉
@roztlieskavacka myslela som si 🙂 tak rada nechám odpovedať tie žienky čo majú čo k danej veci poradiť.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@frida1990 moze mu dat urolog skontrolovat testosteron. U teba vsetko ok? Mozno by to chcelo navstivit ine CAR? 😊