Ahojte už rok sa snažíme o bábätko tak sme boli na spermiograme mám ho doma ale nič viac k tomu nepovedali len nám odporučili umelé oplodnenie. Tak a moja otázka je či sa vôbec máme stakymto spermiogramom dalej pokúšať prirodzene alebo nie pretože ja sa v tomto vôbec nevyznám. Ďakujem za odpovede
@dadi30 Je tam záver teratozoospermia. Nečakám na zázraky budeme to určite riešiť, len som chcela vedieť či vôbec existuje nejaká šanca ale asi nie ☹️☹️ Ďakujem za odpoveď
Ahoj, moj partner mal tiez morfologiu 1%, snazili sme sa roky, potom sme isli na odporucanie na ivf do brna, 3 pokusy bez uspechu a dnes som v 20 tt prirodzene. Ber vysledky spg s rezervou, nic nie je ciernobiele, hlavne pri oplodneni staci 1 spermia a zazraky sa deju 🩷
Vzdy je sanca..staci jedna jedina spermia..len ten cas a skusanie a oplakanie kazdej menstrucie je s prepacenim na hovno..
To ešte nič neznamená ten spermiogram môjmu ex manželovi dr povedal že nikdy nebude mať vlastné deti a máme spolu 2 krásne a už majú 15 a 13 rokov 😍tak držím palce ako sa hovorí niekedy aj motyka vystrelý držím moc moc palce 😘
Možne je všetko, veľa príbehov párov je toho dôkazom. Ale bude to s takýmto spermiogramom veľmi ťažké. Môj muž má rovnakú diagnózu, o niečo lepšie hodnoty čo sa týka morfológie a podarilo sa nam za 3 roky spermiogram o dosť zlepšiť. Aj sa nám podarilo otehontnieť, ale bohužiaľ som 4x potratila. Príčinu nevieme, ale lekari tvrdia, že je to pravdepodobne poškodenými spermiami.
@olivia_c poviem ti to na rovinu, zázraky by som nečakala. Je to take buď, alebo.
Môj snúbenec má tiež rovnakú diagnózu ale ešte k tomu má aj astenoteratozoospermiu. Defekt hlavičiek 99% + nízka progresívna pohyblivosť vpred.
Dva roky sa pokúšame o dieťa ale v poslednej dobe vieme že to je viac menej márne. Ideme riešiť umelé..
@pabla99 ďakujem práve že som to potrebovala počuť takto narovinu. Mne len neide do hlavy to že jedno dieťa už máme ale to bolo už dávno pred 8 rokmi a nebol problém zasa je pravda že ja som mala 22 a on 25 boli sme oveľa mladší a teraz sme chceli skúsiť druhé ale po dlhšej dobe keď sa nedarilo tak sme sa dali vyšetriť a výsledok je toto. Tak potom musel muž prekonať nejakú chorobu alebo neviem čo sa mohlo stať za ten čas. Alebo naše prvé dieťa bolo šťastie ? Neviem si to vysvetliť. Ale asi skúsime to umelé. Ďakujem všetkým za rady.
@matus7030 ahoj ako sa vam podarilo zlepsit spermiogram?
@112modroocka každý ti poradí, to, čo si myslí, že pomohlo jemu. 1x bol muž na spermiograme 4/20, začal brať Folandrol a vitamíny klasika B, C, D. Potom ešte aj Macu. Išiel opäť 11/20, ale bolo to ešte horšie.
Ďalši rok sme nejako kašľali na to, ale v roku 2022 som objavila Verra vitamíny, ktoré su asi pricinou zlepsenia spermiogramu. Beriem ich ja aj muž. K uspesnemu tehotenstvu nam to ale zatial nepomohlo. Uvidime co prinesie KET, ktory ma caka buduci mesiac, ale na odbere sme uz boli a doktorka bola prekvapena aky mal muz spermiogram.
Spermiogram sa môže meniť aj rokmi, je to taká “menna veličina”. Prvé sa vám mohlo podariť bez problémov a teraz je už zrazu problém. Ale chápem vaše sklamanie. Ja mám len 25 rokov a moj snúbenec 28 a bohužiaľ ešte ani jedno dieťa nemáme..
Moj bol aj u urologa ale všetko vyšlo v poriadku žiadna varikokela, nič. Nenašli zatiaľ príčinu katastrofálneho spermiogramu a ani podľa mňa nenájdu ako vo väčšine prípadov.
Už sme mali však veľa času zmieriť sa s tým že nepatrime k super plodným párom, tak sme to viacmenej prijali ako fakt a po svatbe chceme skúsiť umelé. Možno aspoň tam motyka vystreli.
Odporúčam však skúsiť u muža nejaké vitaminy. Za skúšku nič nedáte. Existuje veľa antioxidantov ako vitaminy C, A, E poprípade aj maca, pycnogenol. Treba skúsiť. Nám žiaľ ani tie vitaminy nepomáhajú ale vám môžu.
Prajem veľa šťastia 🍀
@112modroocka Ahoj manželovi odporúčali Bluefertil aspoň 3 mesiace,po mesiaci už mal lepšie výsledky.
Ahoj moj manzel mal tak isto po 2mesiacoch uzivania vitaminov sa zlepsil z morfo 1 na 2 a ja som mala hranicne hodnoty protilatoch proti spermiam. Robili nam 2x iui a neuspesne tiez odporucili umele ale to sme odmietli. To bolo pre 2 rokmi tiez sme mali doma 8 rocneho chlapca na prvu supu a druhe nie a nie. Robila som si uz vseliake ,,babske vymysli" vychadzalo mi ze este budeme mat jedno dievca stahla som si aj jonasov kalendar a aj to sme dodrziavali a ked som mala najmensie aspekty si myslim ze to vyslo. 🙏🙏🙏 som 16tt a pravdepodobne cakame dievca😊🙏🙏 ak chces napis sukromnu spravu. 😊
Dobrý deň my máme ten istý problém ,tak čítam podobne príbehy odvtedy sa u Vás voľačo.zmenilo?
@amelia0511 nie nič sa nezmenilo. Teraz čakáme na konzultáciu a budúci mesiac uz asi začnem s injekciami. Dúfam že budeme mať aspoň nejaké embryo na vklad. Myslím že u nás nemá zmysel čakať a strácať čas. Akurát že tie ceny za to všetko su obrovské tak snáď to nebude zbytočné
Držím Vám palce a môžem sa spýtať ako to vychádza cenovo komplet ?čítala som okolo 2000eur+-dokopy
@amelia0511 myslím že to bude viac ako 2000 eur. Lebo do toho sa nerataju lieky a injekcie ktoré stoja cca 600 eur a my musime kvôli spermiogramu dať opodnit každé vajíčko samostatne myslím že oni rovno budú vpichovat spermiu do vajíčka čo je o niečo drahšie a ešte sa cena odvíja aj od toho koľko vajíčok bude a koľko dáme opodnit a to ešte aj tak nemáme vyhraté lebo mám kamošku ktorá mala 4 embrya a ujalo sa len jedno a ešte k tomu každý vklad stoji cca 350 eur. Takže sú to riadne palky počítam že to vyjde na 4000 eur. No ešte uvidíme na tej konzultacii čo a ako.
Ďakujem za objasnenie ,čítala som o menších sumách ,teda je to dosť...ešte som sa chcela opýtať hneď ste riešili IVF ,ako ste zistili výsledky spermiogramu ?Lebo nám odporučili ešte raz zopakovať ,ale zároveň povedala ,že pri takýchto hodnotách ja nemožné mať dieťa prirodzenou cestou..a ja nemám ilúzie ,že sa stane zázrak 😟
@amelia0511 Tak hneď to nebolo lebo nadej umiera posledná ešte sme to skúšali ale nič potom manžel bral aj nejaké tie vitamíny a aj tak nič. Dali sme urobiť ešte jeden spermiogram a zmena nenastala takže iná možnosť už nieje a po toklom sklamaní som už aj tu nadej stratila. A čakať už nechceme aby sa to ešte nezhorsilo a bolo vôbec s čím to vajicko oplodnit. A tiež vám držím palce a ak máte taký problém tak nečakajte zbytočne je to síce drahé lebo aj pre nás je to dosť ale keby som tam nešla tak by som nemala pokoj lebo vždy by som na to myslela.
Ja ta poteším možno...4r snaženia...dve deti z ivf...tretie prirodzene neviem ani ako...manžel mal len 2mil spermií na 1ml...ja pco teda polycisticke vaječníky...mame 3deti...držím palce...ak ty nemáš problém šanca tam je len ...môže to trvať dlhšie a ťažko sa to robí v realite -, netlačiť nato nebyť pod stresom ...ja som tak otehotnela s tretím lebo doslova hlava bola VOLNA bez stresu ved sme už mali 2deti
@bianka1323 v tomto by som sa nespoliehala na zázraky, skôr na dôsledok hormonálnej liečby ako takej. Je skvelé, že si otehotnela prirodzene ale myslím si, laicky, že ti k tomu dopomohla priamo hormonálna stimulácia. Veľa žien takto otehotnie. Veľa z tých, ktoré mali problém s plodnosťou. Je to veľký zásah do organizmu ženy. A neodsudzujem to, sama som po IVF, len proste na takéto zázraky je ťažké veriť, skôr to beriem pragmaticky. Spermie muža sú sú druhá vec, spermiogram sa mení. Mne tak povedali v CAR, že zrovnávať 35 ročné vajíčka a 2 mesačné spermie, že si mám odpovedať sama 🙄 Môjmu manželovi stačilo menej stresu, trochu viac pohybu, Folandrol skôr nebral ako bral a spermiogram za zlepšil. Je to relatívne.
@petronela1985 ja som otehotnela prirodzene po 12r snaženia...takže hormónu boli dávno preč a mala som 36 v čase otehotnenia...jasne ak máš 35 nemáš načo čakať čím staršia tým horšie to je
Ďakujem no ešte pôjdeme na ten kontrolný spermiogram a potom to budeme riešiť tiež nechcem strácať zbytočne čas pri takýchto výsledkoch teda ,lebo hneď spomínala ivf ,takže tie výsledky boli natoľko zle ,ešte medzitým ja idem na vyšetrenia ,aby som vedela ,či aspoň ja som v poriadku...a vy ste na Tom momentálne ako?
Ahoj šanca je vždy nám sa tak podarilo po viacerych rokoch s dg. Ťažká oligo astenoteratozoospermia. Lekári nám povedali ze sa nám to nepodarí a stal sa zázrak.
ahoj, neporadili ti na klinike ako zlepsit ten spermiogram, resp. ci by to mohlo pomôct k otehotneniu? môj muz mal spermiogram robeny na klinike Repromeda, tiez mu vysiel zle ale poradili nam ako zlepsit spermiogram a fungovalo to, nakoniec som otehotnela prirodzene
@ninah1486 ahoj ano povedali aj sa trošku zlepšil ale aj tak nič. Ale už sme v polovici cesty 😁 mala som stimulaciu a mame 3 zamrazene embrya. Dali sme si mesiac pauzu a v septembri pojdeme na vklad. Lekár povedal že mozno by to slo aj prirodzene ale nikto nevie ako dlho by to trvalo mozno mesiac dva a mozno aj roky a ja už čakať nechcem už mam po 30 takže niesom najmladšia 😄😄
@ninah1486 tak teraz už len dúfať že sa niektoré stych 3 uchytí. Ale už to beriem s rezervou predsa len jedno dieťa máme tak toto bude bud alebo 😄😄
@ninah1486 a vam co poradili?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Na konci tej spravy nemas aj diagnozu? Normalnych spermii je tam 1,3% zo vsetkych, 99% ma chybnu hlavicku takze ak aj doplavaju k vajicku tak ho nemaju ako oplodnit lebo sa do neho nedostanu. Tak no laicky povedane.. moj manzel mal lepsi spermiogram o trosku a aj tak nam odporucili umele oplodnenie. Isli sme do toho, necakali sme na zazraky, mali sme len jedno vajicko a podarila sa dcerka. Nevravim, ze sa s tymto vasim neda otehotniet lebo zazraky sa deju, je len na vas ci budete skusat ci nie.