Spermiogram a FertiDuo

11. júl 2023

Ahojte,
podarilo sa Vám otehotnieť prirodzene pri teratozoospermii (2%) a braní FertiDuo ? Ostatné hodnoty spg sú dobré, u mňa vraj tiež všetko v poriadku. Ma ísť pod 3 mesiacoch na kontrolný spg. Pripadne podarilo sa týmto doplnkom zlepšiť spg ? Tvrdili mi, že teraz to je najlepšie na trhu. Na druhej strane čítam, že s morfológiou sa veľmi urobiť nedá.

yamahka
11. júl 2023

Ahoj, podľa toho ako sa dlho snazite, či sa aj podarilo otehotnieť. U mňa je všetko ok.
Môjmu mužovi vyšlo tiež teratozoospermia. Morfologia 1-2%. Bral vitamíny. Skúsil aj folandrol, nezlepšila sa morfologia. Skúsil fertiduo. Zlepšila sa zo 1 na 2%. Ale inak stále rovnako. Bral aj zinok+selén. Dr v CAR že tu morfologiu sa nedá opraviť. To ma skoro druhý chlap. Nám sa podarilo počať po 8mes.snaženia. Ale bol s toho MA. Potom biochemické. Teraz som v Tom. Po dvoch rokoch snaženia. Zatiaľ úspešne.

autor
11. júl 2023

@yamahka ďakujem za skúsenosť a držím palce, aby všetko dobre dopadlo. Tiež sa snažíme dva roky. Po prvom mesiaci snaženia som bola hneď v tom, no skončilo to MA (teraz mi povedali, že to bolo možno aj tým, že spermia bola síce rýchla, ale zla morfologicky). Odvtedy nič.

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
yamahka
11. júl 2023

Už ste aj boli v CAR?

melany444
11. júl 2023

@yamahka super..dva roky je stale dobre 🙂
My sa snažíme 3 roky mame zly spg,ale ani raz som nebola tehotná a po poslednom SPG nám povedali aby sme nečakali že sa nám podarí otehotnieť😴

autor
11. júl 2023

@yamahka áno, boli sme tam kvôli spermiogramu zatiaľ. Po konzultácii nám povedali, že sme ešte mladí (30 r.), a že máme ešte skúšať, že niekedy to proste nejde, že nevraví, že máme čakať 10 rokov, ale že ona zo ešte nevidí na IUV/IFV - čo ma prekvapilo. Môj gyn povedal, že počkáme na kontrolný spg a uvidíme, čo ďalej. Tak ja teraz neviem.

yamahka
11. júl 2023

Čudujem sa že vám nenavhrli plánovaný styk so stimuláciu alebo IUI so stimuláciu.. pretože nám bolo navrhnuté iba tieto. A nie IVF. Tak sme mali ísť na IUI, čakala som teda na menštruáciu a neprišla:D

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre