Ahojte,
podarilo sa Vám otehotnieť prirodzene pri teratozoospermii (2%) a braní FertiDuo ? Ostatné hodnoty spg sú dobré, u mňa vraj tiež všetko v poriadku. Ma ísť pod 3 mesiacoch na kontrolný spg. Pripadne podarilo sa týmto doplnkom zlepšiť spg ? Tvrdili mi, že teraz to je najlepšie na trhu. Na druhej strane čítam, že s morfológiou sa veľmi urobiť nedá.
@yamahka ďakujem za skúsenosť a držím palce, aby všetko dobre dopadlo. Tiež sa snažíme dva roky. Po prvom mesiaci snaženia som bola hneď v tom, no skončilo to MA (teraz mi povedali, že to bolo možno aj tým, že spermia bola síce rýchla, ale zla morfologicky). Odvtedy nič.
Už ste aj boli v CAR?
@yamahka áno, boli sme tam kvôli spermiogramu zatiaľ. Po konzultácii nám povedali, že sme ešte mladí (30 r.), a že máme ešte skúšať, že niekedy to proste nejde, že nevraví, že máme čakať 10 rokov, ale že ona zo ešte nevidí na IUV/IFV - čo ma prekvapilo. Môj gyn povedal, že počkáme na kontrolný spg a uvidíme, čo ďalej. Tak ja teraz neviem.
Čudujem sa že vám nenavhrli plánovaný styk so stimuláciu alebo IUI so stimuláciu.. pretože nám bolo navrhnuté iba tieto. A nie IVF. Tak sme mali ísť na IUI, čakala som teda na menštruáciu a neprišla:D
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, podľa toho ako sa dlho snazite, či sa aj podarilo otehotnieť. U mňa je všetko ok.
Môjmu mužovi vyšlo tiež teratozoospermia. Morfologia 1-2%. Bral vitamíny. Skúsil aj folandrol, nezlepšila sa morfologia. Skúsil fertiduo. Zlepšila sa zo 1 na 2%. Ale inak stále rovnako. Bral aj zinok+selén. Dr v CAR že tu morfologiu sa nedá opraviť. To ma skoro druhý chlap. Nám sa podarilo počať po 8mes.snaženia. Ale bol s toho MA. Potom biochemické. Teraz som v Tom. Po dvoch rokoch snaženia. Zatiaľ úspešne.