Som zúfalá. 3 roky sa snažíme o mimi a nič

bambu_lka
22. dec 2024

Ahojte ja viem že je to tu plnooo každá ma inú skúsenosť väčšinou čo som našla diskusie tak z roku 2020/21 aktuálne teraz ma zaujíma či ma niekto skúsenosť alebo pozitívum alebo ja neviem mám 5 ročného chlapčeka veľmi ho lubime ale z priateľom sme sa zobrali v auguste a malý tiež už dako vraví že by chcel bračeka že je doma ticho a tak… v januári budú 2 roky co si nedávame pozor vobec vsetke vyšetrenia mám za sebou aj priateľ jedine čo mám je nepravidelná menstruacia niekedy nemám aj 2 mesiace potom vyvolávacka a až potom menzes takže kedy mám plodne dni a ovu to už vobec neviem cca podla aplikácie v mobile… na úpravu mi lekárka nedala nič vraj sa to časom upraví samé lebo som mladá ročník som 2002… niektorí lekári už vravia že tie vajíčka sú slabé je to také už nemôžne že otehotnieť ? Neviem ako sa mám s tým zmieriť že som žena ktorá nie je v poriadku a túto 15 ročná si na diske užije a bum tehotná nespravodlivé … alebo baby ktoré otehotnejú ako nič ale nechcú to … ach

vevebono
22. dec 2024

4 roky naostro, sme si mysleli, že muž je neplodný. A teraz máme ročnú blchu. Tri mesiace po svadbe som robila test. Takže hlavu nevešaj

oliviakatka
22. dec 2024

@bambu_lka vyšetrenie ovarialnej rezervy + ster na ureaplazmy je taký zaklad, podľa výsledku ďalej plán B. Držím palce ♥️

michaela329
22. dec 2024

Smer Centrum asistovanej reprodukcie - je úplne jedno, že už máte dieťa. Sekundárna neplodnosť je tiež neplodnosť. Nám trvalo 11rokov dopracovať sa k tehotenstvu, tiež sme zbytočne stratilo 5 rokov, lebo však sme skúšali. A to ja som mala cyklus ako hodinky a pravidelne som ovulovala. Lenže sú veci, ktoré bežný gynekológ nezistí.

pribinak
22. dec 2024

Asi by som už nestrácala čas a rovno po novom roku si riešila termin v CAR.

bambu_lka
autor
22. dec 2024

Veľa krát som sa chcela objednat aj spolu s priateľom ja sa bojím tej vety ste neplodna myslím si že to nedám alebo keď aj dám veľmi ťažko sa s tým budem zmierovať aj keď citim sama na sebe že som neplodna vnútorný hlas pocit všetko

pribinak
22. dec 2024

@bambu_lka prečo takto rozmýšľaš? Veď od toho tie CAR sú, aby pomohli keď treba

maranta_leuconeura
22. dec 2024

Zmen gynekologicku. Tiez som mala taku, ze netreba nic riesit, potom potom, bla bla. Keby sa to zacalo riesit 5-10 rokov spat (uz vtedy som mala nepravidelny cyklus ako teraz ty), tak som mohla byt dnes uplne inde. Dieta stale nemam a bez hormonov nemam uz cyklus vobec.

ina2405
22. dec 2024

@bambu_lka tak priateľ alebo manžel, tri roky alebo dva roky?
V každom prípade smer CAR a urobiť vyšetrenia, endokrinológia, hematológia, imunológia. Otehotnela si v 17 prvýkrát, neplodná nebudeš, si mladučká a tak sa dg.málokedy stanoví. Pracuje sa s problémom, ktorý je.

januska12323
22. dec 2024

@bambu_lka prečo by si bola hneď neplodná? Vysetrite sa a budete vedieť.

michaela329
22. dec 2024

@bambu_lka ja som napríklad neplodna, prirodzene neotehotniem, no a ? Momentálne som v 33tt s mojimi vlastnými vajíčkami a manželovymi spermiami, lebo nám dokázali nakoniec pomôcť. Na to tam sú, aby pomohli. Môžeš normálne začať riešiť problémy, alebo čakať na zázrak 🤷

andrea_82
22. dec 2024

@bambu_lka bojis sa, ze nedas, ze si neplodna, tak sa radsej roky uzieras a si nahnevana na kazdu tehotnu tinedzerku... Zbytocne stracas cas. Vymenila by som doktorku. No a co, ze si rocnik 2002, cyklus by si mala mat davno ustaleny. A syn je manzelov? Si si ista, ze on nema zdravotne problemy? Treba to riesit. A pre tvoje vlastne dobro pracuj aj na svojom pristupe. Zbytocne sa budes hnevat, ake je to nespravodlive, len v sebe zivis negativne emocie. Zober si to z druhej strany, ze ty uz dieta mas, tiez by ti niektora, co nema ani to jedno, mohla zavidiet.

bambu_lka
autor
22. dec 2024

@michaela329 jeeeej gratulujem nech ste zdravý hlavne …okej po novom roku to začneme riešiť takto nechám si poradiť 🙂

michaela329
22. dec 2024

@bambu_lka fakt sa toho neboj, horšie je nevedieť. Možno nakoniec len nastavia hormóny, nastimuluju Ťa a vyjde vám riadený styk. Alebo insemininacia. Hlavne, že sa pohnete 🤞

drahomirrra
22. dec 2024

@michaela329 Prosim ta, co je sekundarna neplodnost? Aky je tam vtedy problem?

kiki68
22. dec 2024

Do CAR hned ako sa da. Nie si neplodna, len tam bude zadrhel. Tam vedia najst riesenie. Takto len stracas roky

michaela329
22. dec 2024

@drahomirrra je to iba pomenovanie stavu, keď už niekto dieťa má, no ďalšie sa nedarí. Príčiny sú rôzne.

bambu_lka
autor
22. dec 2024

Ja som si minulý mesiac kupovala test asi som už fakt skoro asi osprostela meškala mi menstruacia kúpila som si test ani vo sne by mi nenapadlo že som zobrala ovulácny pričom som sa stále pozerala na krabičku aj na papierik mne to vobec nedošlo vyšli mi dve paličky a ja celá happy úplne som vrieskala a príde muž a číta na krabičke že ovulacny test tak sme sa aj smiali aj plakali 😁

marlen16
22. dec 2024

Keď píšeš že máš “všetky vyšetrenia”-ktoré konkrétne ? Pretože na to, aby lekár vedel ozaj posúdiť tvoj zdravotný stav v celistvosti, je potrebné mat:
-hormonálny profil vrátane AMH (ovariarna rezerva)
-priechodnosť vajcovodov (hyfosy,hycosy alebo laparoskopia)
-hematologiu (vrátane vyšetrenia lepivych doštičiek)
-endokrynologiu
-reprodukcnu imunologiu
+partner spermiogram vyšetrený. Čo z toho máš ?

Výmenné lístky na vyšetrenia ti dá obvodný lekár alebo gynekológ.

A hlavne sa prosím ta neriad žiadnou appkou, ta tvoje telo nepozná a nemá ako vediet, kedy máš plodne dni. Na to je gynekológ, aby to sledoval, aby urobil folikulometriu. Pripadne si to odsleduj ovulacnymi testami, ale to nie je až tak spoľahlivé a nemusia ukázať adekvátny výsledok, hlsvne ak máš napr PCOS.

lin_a
22. dec 2024

Len doplnim - z medicinskeho hladiska, neplodnost je definovana ako neschopnost pocat dieta po 12 mesiacoch pravidelneho nechraneneho pohlavneho styku. Takze ak ste do roka nepocali, pravdepodobne si obdrzite diagnozu Sekundarna sterilita (sekundarna preto, ze jedno si uz porodila) a budu vas vysetrovat ako neplodny PÁR (lebo na splodenie treba dvoch, všakže).
Bežte do centra, tam vám urobia potrebné vyšetrenia (spermiogram, folikulometria, hematologia, imunologia, priechodnost vajcovodov....), nastavia vam liecbu, nechajte si pomoct 🙂🤞🏻

babushkaem
22. dec 2024

Tiez si myslim, ze netreba čakať. My sme skúšali 3 roky, potom sme isli do CAR, zistili katastrofálne spermie a moju zlu imunitu, povedali, ze prirodzene ani nepocneme, a na druhý vklad som v 18tt. Jedine co banujem je, ze som do toho nešla skor a stale čakala na nejaky zázrak.

bejbs123
22. dec 2024

@bambu_lka no niekde je problem,ked mas cyklus aky mas,mozno je to pcos,treba pobehat vysetrenia,mozno stitna,akoze uprimne neurobila si skoro nic este preto,aby si sa musela utapat v ziali,mas este velmi vela moznosti,tak si zacni veci studovat,pytaj sa,ked mas doktorku aku mas a hlavu hote

mabenn
22. dec 2024

dobre pocitam, ze prve dieta si mala v 17tich...? kam sa ponahlas, dievca...?

sisa_s
22. dec 2024

" Neviem ako sa mám s tým zmieriť že som žena ktorá nie je v poriadku a túto 15 ročná si na diske užije a bum tehotná nespravodlivé"
Ved prvykrat si tiez asi otehotnela v 17tke stylom "bum a tehotna"

bambu_lka
autor
22. dec 2024

@sisa_s ale to bolo plánované v 17stich to bolo myslené na také ktoré ja poznám majú po 14 a neplánujú iba sa to stane a radšej teraz ako rodiť stará koza a v 50/60 ešte mať celkom malé dieťa ná staré kolena treba mať pokoj nie sa ešte učiť z ôsmačkou :D

bambu_lka
autor
22. dec 2024

@mabenn doba ide rýchlo 😉

janickacrazy
22. dec 2024

@bambu_lka to prvé dieťa máš s aktuálnym priateľom? Alebo nie? To je tiež dosť dôležitý detail. Lebo aj on môže byť neplodny.

zmrzlinka2021
Včera o 06:22

@bambu_lka máš 22. Tvoji rovesnici študujú. Nemáš sa kam ponahlat

bejbs123
Včera o 07:24

Dievcata a co je na tom divne,ze chce mat druhe dieta? No tak mala prve v 17,no uz to nezmeni a pokial sa riadne stara,preco by prve nemohlo mat surodenca? To,ze niektore jej nazory su take ake su sice nevyspele,ale tak nema ziadne skusenosti,nauci sa

3petka
Včera o 07:33

@bambu_lka my sme mali prvého syna v podstate na prvý sup. O druhé dieťa sme sa snažili 4 roky. Aj sa dva krát podarilo ale bohužiaľ nedopadlo to dobre. Potom som šla na vyšetrenia do kliniky asist. Reprodukcie. Tam mi urobili vyšetrenia a zistili vrodenú vadu krvy. Tak mi povedali že prvý syn je v podstate zázrak že som ho donosila bez liekov.
Potom sme to už vzdali že nám teda druhé dieťa nie je súdené. A hla podarilo sa ani nevieme ako, síce tehotenstvo bolo ťažké ale je tu naše druhé zdravé stasticko.

ina2405
Včera o 07:34

@bejbs123 Jasné, že ak sa riadne stará, tak môže mať deti a ja jej to prajem. Len mne sa nepáčia reči o "starej koze", lebo jej tu nikto nehovorí mladá šťanda napríklad. Mala som deti ako mladučká, mám ich ako stará koza a som stále za ne rada 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre