Som z dvojičiek. Budem mať aj ja dvojičky?

ivuska09
2. apr 2017

Chcem sa spytat tych mam, ktore su z dvojiciek, ci mali deti dvojicky alebo nie. Aka velka je pravdepodobnost mat ci nemat? Dakujem.

mirka17
2. apr 2017

@ivuska09 mať dvojvaječné dvojičky, znamená mať dvojitú ovuláciu. Väčšina žien ma počas života dvojitú ovuláciu, teda že sa uvolnia 2 vajíčka, ale u žien v ktorých sú dvojičky v rodine, je táto viacnásobna ovulácia častejšia, ako u iných žien, teda aj pravdepodobnosť mať dvojičky sa zvyšuje, teda pokiaľ si v správnom čase na správnom mieste. Osobne ti ale môžem povedať z vlastných skúsenosti, že nepoznám dvojičky, ktoré mali dvojičky, skôr poznám že sa narodili dvojičky ob-generáciu, aj v mojom prípade je to tak, moja babka mala dvojičky, a ja ako vnučka mam dvojičky, aj moja sesternica má dvojičky, môj známy má dvojčatká dievčatká, a potom má ešte jedno dievčatko, a čuduj sa svete, to dievčatko ktoré nie je z dvojčiať ma dvojičky 🙂, a tak by som mohla pokračovať.

yoxinka
2. apr 2017

Moja švagriná má strýkov dvojičky a ona má tiež dvojičky.

evittam
2. apr 2017

@ivuska09 Moj "svokor" bol z dvojciat a nikto dalsi nema zatial dvojcata.

vilma7
2. apr 2017

Moja sesternica z 2.kolena je z dvojičiek-mä brata a ona má dvojičky chlapcov. Ďalej mám kamošku z dvojičiek-2 baby, jedna z nich má 2 deti ale nie dvojčatá. Potom mám kamošku kt.mama je z dvojčiat a ona čakala 2-čatá ale obe potratila ešte v 1.trimestri.

lulu369
2. apr 2017

Je to tak ako písala @mirka17. Moja mama predo mnou potratila dvojčatá. Ja mám 3 detičky, ale dvojčatá nie (a to som pred prvým a druhým tehotenstvom brala clostyt na úpravu cyklu, vraj pri užívaní tohto lieku je väčšia pravdepodobnosť otehotnieť s dvojčatami)

modrydrak
2. apr 2017

Ja som z trojciat. Mam dve deti a kazde samostatne. Takze podla mna to. Ie je iste. Moja sestra trojca ma dieta a tiez iba jedno

ivuska09
autor
2. apr 2017

Dakujem...hned ste ma potesili 🙂🙂

kristinka123
2. apr 2017

Aj ja som z dvojiciek. Mam 2 deti s rozdielom 5 rokov. Ale teda zadok mi stiskalo pred oboma prvymi sonami 😁

vilma7
2. apr 2017

Ja by brala dvojčatá...ale nemala som to šťastie a samozrejme nie za každú cenu (umelé oplodnenie keď to ide aj naturálne 😉)

iwka678
2. apr 2017

aj ja som z dvojiciek a priateloova sestra ma deti dvojicky a cakame len jedno dietatko...to ide obgeneraciu cize ty si z dvojiciek tak tvoje deeti budu mat deti dvojicky...teda najpravdepodobnejsie

yanni
2. apr 2017

@iwka678 Ani ta obgeneracia nemusi "vyjst".
Kamoskina mama je z dvojiciek. Ani ona ani jej brat-dvojca nemaju deti dvojicky. Kazdy ma po tri deti a ani jedno dieta, cize moja kamoska a jej dvaja bratia a kamoskine dve sesternice a bratranec (cize obgeneracia) nemaju dvojicky. Kazde z tychto 6 deti maju len po jednom dietati.
Moja prababka bola z dvojiciek a doteraz sa v nasej rodine ziadne dalsie dvojicky nevyskytli. A to moje deti su uz 4 generacia.

tova
3. apr 2017

jaj ludia nespominajte tu muzov, bratrancov, bratov, ujov. ved oni pustaju "miliony spermii" na nich to vobec nezalezi ci budu dvojicky. Pri plodeni zalezi kolko vajicok dozreli zene, cize jedno a pripadne 2. Na to oplodnenie staci jedna spermija, chlap moze mat v rodine dvojicky, trojicky atd. kolko chce, z jeho strany dedicnost nehra ulohu.

lenushka058
3. apr 2017

ja poznám prípad keď žena z dvojičiek, má synčekov dvojičky 😉

skajka52
3. apr 2017

Ja mam jednovajecne dvojicky a moja babka bola s jednovajec. tiez dvojiciek

negymama
3. apr 2017

ja aj moj manzel sme obaja z jednovajecnych dvojcat, dvojcata nemame, vsetky 4 deti su "mono"🙂

te obgeneracny vyskyt dvojcat je diskutabilny ale napr. v nasej rodine plati.

moja babka mala sestry dvojcata, ona sama dvojcata nemala, mala 6 deti zvlast, zato jedno jej dieta /moja mama/ mala dvojcata, mna a moju sestru.

v muzovej rodine sa dvojcata nevyskytovali siroko daleko nikde a on je z jednovajecnych dvojcat, ani on ani jeho brat nemaju dvojcata.

evittam
3. apr 2017

@skajka52 Ale to s dedicnostou nema nic spolocne.😉 Je to len nahoda.

kllamarka
3. apr 2017

Tak ako pise @mirka17. Dvojvajecne, znamena uvolnit 2 (pripadne viac) vajicok pocas ovulacie.
Zvacsa je to dedicne, zo strany zeny. Ale nemusi, viacnasobna ovulacia moze byt sposobena aj hormonalnymi vykyvami, castejsie v neskorsom veku zeny.
Jednovajecne dvojicky, je nahoda, v prirode bezna aj u zvierat, ale vynimocna 🙂

Muzi s tym nemaju nic spolocne. Sme to my kto riadime kolko spermii prijmeme 🙂

negymama
3. apr 2017

@evittam povedala by som ze dedicnost moze hrat ulohu pri dvojvajecnych dvojcatach, cize moze sa dedit hormonala dispozicia k viacnasobnej ovulacii pocas cyklu. U jednovajecnych kde sa pri vyvoji rozdeli vajicko v nejakom stadiu delenia na dve identicke jedince, je to skor o nahode...i ked co je vlastne "nahoda" ze??? vsetko ma svoju pricinu, aj ked ju nepozname.

evittam
3. apr 2017

@negymama Presne tak.😉

meusicka
3. apr 2017

@ivuska09 pravdepodobnost je tam, ze dvojicky mozes mat, hlavne ak mate v rodine.
ja mam doma dvojicky, predo mnou nikto v rodine nemal. a teraz ma aj moja sestra, takze u nas to bolo zrejme generacie nejak prekryte , a naraz my obe sme pocali dvojicky. posledne mala moja praprababka dvojicky... ale to boli dvoja chlapci, takze kedze sa to dedi po zenskej linii, tak to neznamenalo nic.

saurian
3. apr 2017

ja som z dvojiciek, mam este bratov - dvojicky, aj babka (mamina mama) mala dvojicky.. (vsetko dvojvajecne) a ja dvojicky nemam ani sestra nie.

skajka52
3. apr 2017

@evittam to neviem nie som odbornik

katrin
3. apr 2017

ahojte, sama mám dvojičky, niekde som čítala, že dvojičky (ak teda nie sú z umelého oplodnenia, ale prirodzene), sa dedia po otcovej línii... To znamená, že ak máš partnera z dvojičiek, je vysokopravdepodobné, že ich budeš mať aj ty 🙂
Ty, ako žena ich nemusíš mať, ani Tvoji potomkovia ich nemusia podediť.

any05
3. apr 2017

Moja prababka bola z dvojičiek a aj sestry mala dvojičky...Potom v celej rodine dlho nikto nič až ja teraz čakám dvojvajecne dvojičky, chlapcov. Manželova starká tiež čakala dvojičky, ale prišla o ne. Ja viem tiež tak, že to len na žene závisí. Susedov však máme čo sú dvaja bratia dvojičky a jeden z nič ma dievčatá dvojičky. Takže ťažko povedať 😉

lubina
3. apr 2017

Kamoska je z dvojciat (chlapec a dievca). Ona ma dvojicky a jej brasko-dvojca ma jedno dieta...

momi86
3. apr 2017

@ivuska09 ja som pocula a aj v mojom blizkom okoli je to tak,ze vacsinou je to az obgeneraciu....ale nemusi...priroda je ina carodejka 🙂

demetria
3. apr 2017

Mam v sirokom pribuzenstve identicke dvojicky a jedna z dvojiciek ma tiez identicke dvojicky dievcata. Viem, ze to ale neznamena, ze aj jednovajecne. Nikdy som sa nepytala, ake su naozaj. Dvojvajecne su pravdepodobnejsie.

tova
3. apr 2017

@katrin to si napisala ako zart nie?

meusicka
3. apr 2017

@katrin po otcovi sa nededi nic, ved chlap vyprodukuje x spermii na ml ejakulatu, kym zena pocas ovulacie moze viac vajicok, ale vacsinou dozreje len jedno. takze zalezi to len a len na zene. chlap s tym nema nic spolocne. pokial by sa ovulaciou uvolnilo 5-6 vajicoch, tak chlap by mohol oplodnit vsetky, ale aj ked by sa potrhal, pri jednom uvolnenom vajku ziadne dvojicky nesplodi. 😉

jankalac
3. apr 2017

Svagrine sú dvojčatá a jedna z nich má deti dvojičky 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre