Chcem sa spytat tych mam, ktore su z dvojiciek, ci mali deti dvojicky alebo nie. Aka velka je pravdepodobnost mat ci nemat? Dakujem.
Moja švagriná má strýkov dvojičky a ona má tiež dvojičky.
Moja sesternica z 2.kolena je z dvojičiek-mä brata a ona má dvojičky chlapcov. Ďalej mám kamošku z dvojičiek-2 baby, jedna z nich má 2 deti ale nie dvojčatá. Potom mám kamošku kt.mama je z dvojčiat a ona čakala 2-čatá ale obe potratila ešte v 1.trimestri.
Ja som z trojciat. Mam dve deti a kazde samostatne. Takze podla mna to. Ie je iste. Moja sestra trojca ma dieta a tiez iba jedno
Dakujem...hned ste ma potesili 🙂🙂
Aj ja som z dvojiciek. Mam 2 deti s rozdielom 5 rokov. Ale teda zadok mi stiskalo pred oboma prvymi sonami 😁
Ja by brala dvojčatá...ale nemala som to šťastie a samozrejme nie za každú cenu (umelé oplodnenie keď to ide aj naturálne 😉)
aj ja som z dvojiciek a priateloova sestra ma deti dvojicky a cakame len jedno dietatko...to ide obgeneraciu cize ty si z dvojiciek tak tvoje deeti budu mat deti dvojicky...teda najpravdepodobnejsie
@iwka678 Ani ta obgeneracia nemusi "vyjst".
Kamoskina mama je z dvojiciek. Ani ona ani jej brat-dvojca nemaju deti dvojicky. Kazdy ma po tri deti a ani jedno dieta, cize moja kamoska a jej dvaja bratia a kamoskine dve sesternice a bratranec (cize obgeneracia) nemaju dvojicky. Kazde z tychto 6 deti maju len po jednom dietati.
Moja prababka bola z dvojiciek a doteraz sa v nasej rodine ziadne dalsie dvojicky nevyskytli. A to moje deti su uz 4 generacia.
jaj ludia nespominajte tu muzov, bratrancov, bratov, ujov. ved oni pustaju "miliony spermii" na nich to vobec nezalezi ci budu dvojicky. Pri plodeni zalezi kolko vajicok dozreli zene, cize jedno a pripadne 2. Na to oplodnenie staci jedna spermija, chlap moze mat v rodine dvojicky, trojicky atd. kolko chce, z jeho strany dedicnost nehra ulohu.
ja poznám prípad keď žena z dvojičiek, má synčekov dvojičky 😉
Ja mam jednovajecne dvojicky a moja babka bola s jednovajec. tiez dvojiciek
ja aj moj manzel sme obaja z jednovajecnych dvojcat, dvojcata nemame, vsetky 4 deti su "mono"🙂
te obgeneracny vyskyt dvojcat je diskutabilny ale napr. v nasej rodine plati.
moja babka mala sestry dvojcata, ona sama dvojcata nemala, mala 6 deti zvlast, zato jedno jej dieta /moja mama/ mala dvojcata, mna a moju sestru.
v muzovej rodine sa dvojcata nevyskytovali siroko daleko nikde a on je z jednovajecnych dvojcat, ani on ani jeho brat nemaju dvojcata.
Tak ako pise @mirka17. Dvojvajecne, znamena uvolnit 2 (pripadne viac) vajicok pocas ovulacie.
Zvacsa je to dedicne, zo strany zeny. Ale nemusi, viacnasobna ovulacia moze byt sposobena aj hormonalnymi vykyvami, castejsie v neskorsom veku zeny.
Jednovajecne dvojicky, je nahoda, v prirode bezna aj u zvierat, ale vynimocna 🙂
Muzi s tym nemaju nic spolocne. Sme to my kto riadime kolko spermii prijmeme 🙂
@evittam povedala by som ze dedicnost moze hrat ulohu pri dvojvajecnych dvojcatach, cize moze sa dedit hormonala dispozicia k viacnasobnej ovulacii pocas cyklu. U jednovajecnych kde sa pri vyvoji rozdeli vajicko v nejakom stadiu delenia na dve identicke jedince, je to skor o nahode...i ked co je vlastne "nahoda" ze??? vsetko ma svoju pricinu, aj ked ju nepozname.
@ivuska09 pravdepodobnost je tam, ze dvojicky mozes mat, hlavne ak mate v rodine.
ja mam doma dvojicky, predo mnou nikto v rodine nemal. a teraz ma aj moja sestra, takze u nas to bolo zrejme generacie nejak prekryte , a naraz my obe sme pocali dvojicky. posledne mala moja praprababka dvojicky... ale to boli dvoja chlapci, takze kedze sa to dedi po zenskej linii, tak to neznamenalo nic.
ja som z dvojiciek, mam este bratov - dvojicky, aj babka (mamina mama) mala dvojicky.. (vsetko dvojvajecne) a ja dvojicky nemam ani sestra nie.
ahojte, sama mám dvojičky, niekde som čítala, že dvojičky (ak teda nie sú z umelého oplodnenia, ale prirodzene), sa dedia po otcovej línii... To znamená, že ak máš partnera z dvojičiek, je vysokopravdepodobné, že ich budeš mať aj ty 🙂
Ty, ako žena ich nemusíš mať, ani Tvoji potomkovia ich nemusia podediť.
Moja prababka bola z dvojičiek a aj sestry mala dvojičky...Potom v celej rodine dlho nikto nič až ja teraz čakám dvojvajecne dvojičky, chlapcov. Manželova starká tiež čakala dvojičky, ale prišla o ne. Ja viem tiež tak, že to len na žene závisí. Susedov však máme čo sú dvaja bratia dvojičky a jeden z nič ma dievčatá dvojičky. Takže ťažko povedať 😉
Kamoska je z dvojciat (chlapec a dievca). Ona ma dvojicky a jej brasko-dvojca ma jedno dieta...
Mam v sirokom pribuzenstve identicke dvojicky a jedna z dvojiciek ma tiez identicke dvojicky dievcata. Viem, ze to ale neznamena, ze aj jednovajecne. Nikdy som sa nepytala, ake su naozaj. Dvojvajecne su pravdepodobnejsie.
@katrin po otcovi sa nededi nic, ved chlap vyprodukuje x spermii na ml ejakulatu, kym zena pocas ovulacie moze viac vajicok, ale vacsinou dozreje len jedno. takze zalezi to len a len na zene. chlap s tym nema nic spolocne. pokial by sa ovulaciou uvolnilo 5-6 vajicoch, tak chlap by mohol oplodnit vsetky, ale aj ked by sa potrhal, pri jednom uvolnenom vajku ziadne dvojicky nesplodi. 😉
Svagrine sú dvojčatá a jedna z nich má deti dvojičky 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ivuska09 mať dvojvaječné dvojičky, znamená mať dvojitú ovuláciu. Väčšina žien ma počas života dvojitú ovuláciu, teda že sa uvolnia 2 vajíčka, ale u žien v ktorých sú dvojičky v rodine, je táto viacnásobna ovulácia častejšia, ako u iných žien, teda aj pravdepodobnosť mať dvojičky sa zvyšuje, teda pokiaľ si v správnom čase na správnom mieste. Osobne ti ale môžem povedať z vlastných skúsenosti, že nepoznám dvojičky, ktoré mali dvojičky, skôr poznám že sa narodili dvojičky ob-generáciu, aj v mojom prípade je to tak, moja babka mala dvojičky, a ja ako vnučka mam dvojičky, aj moja sesternica má dvojičky, môj známy má dvojčatká dievčatká, a potom má ešte jedno dievčatko, a čuduj sa svete, to dievčatko ktoré nie je z dvojčiať ma dvojičky 🙂, a tak by som mohla pokračovať.