Som tehu, aj keď som mala menzes?

carinka888
1. dec 2020

Mile snažilky... Už som sem písala pred nedávnom, ze pocas ovu krvacam... to krvacanie neustupilo....26.10 sme posledny krat mali s muzom styk. V novembri vol chory takhe sme nemalk kedy.... 11.11 my dosla menstruacia a od 25.11 cca spinim az do dnes 1.12... dnes ma napdlo ( lebo mi pisala kamoska) ze ci nemozem byt tehotna. ja si vracim urxite nie ved ako kedy mala som menzes... a baby.. urobila som si digitalny test na ktorom vyslo ze som tehotna 1-2 ( v reali to je 3-4 tyzden) . Je to mozne? Mozem byt tehu aj kes som mala menzes? Bol to digitalny cleablu test drahsi!

anjelicek26
1. dec 2020

Vzhľadom na krvácanie, nízke hcg (aj keď prítomné).. Šla by som čo najrýchlejšie na sono, či je v maternici alebo mimo.

carinka888
autor
1. dec 2020

@anjelicek26 bolesti nemam len v krizoch, a to spinenie..:( v piatok mozem is najskor ku gynekologovi

anjelicek26
1. dec 2020

@carinka888 ak by bolo babo uchytene vo vaječníku, tak spinis a bolesť je len tesne pred tým, než by praskol. Ja by som spravila ráno ďalší test a ak bude pozitívny, tak na pohotovosť. Zajtra je ešte len streda. Držím palce. Ja som takto prišla takmer o kamosku, zrazu začala masívne krvácať.

carinka888
autor
1. dec 2020

@anjelicek26 ja som volala sestricke povedala mi ze nemam panikarit, klud objedna ma na piatok... samozrejme ze som v strese ale hadam kym nemam bolesti by to nemalo byt nebezpecne ci?? No rozhodnem sa rano

petamich
1. dec 2020

@carinka888 no s tym mimomaternicovym je to presne tak, ze to nie je, ze boli ma 10 dni a stupnuje sa to, proste to zrazu pride, vajecnik praskne, brusna dutina plna krvi a vybavene - ked mali u mna podozrenie, kontroloval ma kazde dva dni a povedal, ze sa nema pohnut z domu a keby nieco okamzite volat sanitku tak neviem 🤷‍♀️ kazdopadne ale nebola by si prva, ktora mala MS a cakala babo 🤞🏻 tak nech to dobre dopadne!

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikoletka1986
2. dec 2020

@carinka888 tiez ta nechcem strasit ale mala som to rovnako. Menzes, pozutivny test a spinenie. Skoncila som v nemocnici s mimomaternicovym tehotenstvom. Ale drzim palce, aby to nebol tvoj pripad.daj vediet 🙏🏻

karin04
2. dec 2020

@carinka888 drzim palce 🍀daj potom vediet

amelie2017
2. dec 2020

Ja som mala ovulaciu 24.10. a som uz v 8. tyzdni, podla mna, ak ide o zdrave tehotenstvo, uz by ti malo ukazat 3+. Radsej by som necakala a sla k dr. uz dnes. Vela stastia.

amelie2017
2. dec 2020

Takto mi ukazal test uz 6.11.

amelie2017
2. dec 2020

Inak este je moznost, ze to bolo biochemicke tehu. Ja sol tak mala prve, dostala som ms, ale po par dnoch som zacala spinit, testy pozitivne, ale plod sa neuchytil, hcg klesalo pomaly, este po 2 tyzdnoch som mala pozitivny test. A spinila/cistila som sa mesiac.

sparkling
2. dec 2020

@anjelicek26 pravda, tiez som to takto mala. Prislo krvacanie, potom zrazu prestalo, potom zas krvacanie, spravila som test a bum mimomaternicove. A nic ma nebolelo veru.

mamelka
2. dec 2020

@carinka888 neskúšala si aj iny test? Daj vediet ako si dopadla

petradenis
2. dec 2020

Ja pri prvom tehu som mala menzes, čiže by ma ani nenapadlo, že som v tom. To bolo tak, že v auguste som na bratovej svadbe mala ešte aj alwaysky so sebou,nadávala že zrovna teraz. Ale je pravda, že to nebolo ako klasický menzes,skôr také slabé ružové tuším. Netušila som, že tancujeme už dvojmo 🙂. No a ešte som potom nastúpila do práce,aj nadčasy sa veľa robili. Jedla som veľa a zanedlho aj bol problém zapnúť gate. V septembri mi nedošiel menzes a až vtedy mi cvaklo že "aha". Nakoniec na sone mi doktor zahlásil, že som už v 11+2 😲. Čiže prvý trimester bol za mnou ani neviem ako.
Ale v každom prípade,je namieste návšteva gyndoša,nech skontroluje či je všetko ok. Každý organizmus je iný. Držím palce

miskamia1
6. dec 2020

Ahoj, ako si dopadla?

carinka888
autor
7. dec 2020

@miskamia1 nooo brali mi hcg krv zajtra budu vysledky.. lenze od soboty som krvacala do dnes aj zrazeninky tam boli.. lenze test mi furt ukazuje pozitivny a dokonca silnejsie ciarky ako minuly tyzden... ja sa tak bojim dufam ze to neni mimomaternicove alebo nieco take ..:( bolesti nemam len v sobotu ma bolelo brucho tak menstruacne a hlava... ine priznaky vymyzli... tak neviem

janasz06
7. dec 2020

@carinka888 ja by som na tvojom mieste sla na pohotovost

miskamia1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamich
7. dec 2020

@carinka888 mohlo to byt biochemicke, vajicko sa oplodnilo ale dobre neuhniezdilo, mne tiez test tmavol a zacala som spinit, HCG kleslo, zacala som krvacat a pekne to s MS odislo, lahko sa to hovori ale klud, biochemicke je relativne caste, niekedy si ho ani nevsimneme, lebo menzes nemeska alebo meska 1-2 dni a potom pride kusik silnejsi a niekedy zial ked meska dlhsie a snazi sa uhniezdit, vyjdu krasne ciarky, tmavnu a napokon

evica01
7. dec 2020

Co znamena na tom teste 1-2?
Tyzden?
To meria aj hcg?
Co to nevymyslia 🤔

petamich
7. dec 2020

@evica01 ano 🙂 je to digitalny ClearBlue test a okrem si/nie si tehotna v pripade, ze si ukaze aj hodnotu HCG premenenu na tyzdne od oplodnenia ukazuje 1-2, 2-3 a 3+
ja som nim rada testovala, lebo je pekne jednoznacny, na druhej strane ma ale nizsiu citlivost a je aj drahsi

evica01
7. dec 2020

@petamich zaujimave. Dakujem. Som objavila ameriku prave 🙂

zuzana111984
7. dec 2020

@carinka888 nehnevaj sa, ale musím ťa zvoziť, prečo si šla na krv až dnes a prečo ťa rovno urgentne nevyšetrili? Už minulý týždeň ti baby odporúčali ísť. Ty sa nemôžeš orientovať len podľa ms, ale podľa posledného sexu, teda možného oplodnenia, ak to naozaj bolo 26.10., tak dnes začínaš 9tt, na sone by videli uz všetko, prečo ťa preboha nevyšetrili? Povedala si im, že posledny styk bo pred 6timi týždňami? Si tehotná a krvácaš...už by som sedela na pohotovosti a žiadala vyšetriť. Bože, držim palce, nech je to len vynimočný tehotenský menzes a nie MMT 🙏

carinka888
autor
8. dec 2020

@zuzana111984 no robim vsetko preto aby dobre bolo.. 10 krat volam lekarovi ten mi furt da termin a na HCG ziaden ultrazvuk.. vsetko som mu vysvetlila ako to je a on ze otehotniet som mohla tesne pred 1 menstr. Dnes mi oznamil ze mam HCG 15 co je dost malo a ze na dalsie hcg vo stvrtok.. ale j´trazvuk mi neourobi nechapem preco! Dnes ked dojde manzel z prace asi idem na pohotovost lebo ja toto psychicky uz neznesiem....

petradenis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamich
8. dec 2020

@carinka888 no pretoze ak je HCG do 1000 na ultrazvuku nic neuvidi :( mohol by skontrolovat vajecniky ale z ultrazvuku sa napr. mimomaternicove tazko identifikuje ak vobec, preto ti obden berie HCG aby vedel ci stupa alebo klesa ak klesa tak pride MS ak stupa treba cakat alebo vyvratit MMT ale teda mna lekar pozrel, ked som riesila nieco podobne, ved to je to najmenej

zuzana111984
8. dec 2020

@petamich veď, práve, to by ho zabilo ju pozrieť? ja to nechápem, veď mu povedala, že styk bol pred vyše mesiacom, nizke hcg, môže mať vak bez plodu, to by videl, alebo MTT, to by nevidel, ale mohol poslať do memocnice, mne to tak zistili, v nemocnici mali lepšie sono, dvaja lekari a primar ma pozerali a našli v ľavom vajcovode

zuzana111984
8. dec 2020

@carinka888 bože, je mi lúto, že ťa takto odfláka, musíš byť v strese, ja som bolo pred rokmi na tom ako ty, sex na konci augusta, potom muž mesiac v prahe, keď prišiel ja 2 tyždne hrozne chora na antibiotikach, ms som mala od sexu 2 krat, treti neprišiel, testy pozitivne, to už bol oktober, bežala som ku gyn., že som brala antibiotika a som tehotna, hcg nizke, ale urobil sono, nic nevidel, najskor ma presviedčal, že som urcite otehotnela neskor (akoze bez sexu???), jednoducho som si trvala na svojom, že nie, poslal ma na príjem, tam mi primár našiel MTT v ľavom vajcovode..stačila laparoskopia a za 2 týždne som už bola v robote. Švagriná nevedela, praskol jej vajcovod a skoro zomrela, mala vnútorné krvácanie, rozrezana cez pol brucha.

zuzana111984
8. dec 2020

@carinka888 nechcela som ťa strašiť, je to už na tebe, či počkáš do štvrtka, ak je nieco zle, uz s tym nic nespravíš, len si sleduj belest, ak by začala, tak ihneď smer pohotovost.

petamich
8. dec 2020

@zuzana111984 no ja si tiez myslim, ze prilis vyckava, akoze na jednej strane chapem ale na druhej strane uz ked tam bola na HCG odber mal to skontrolovat 2 min. aj s obliekanim a vybavene, hrozne ako obcas ti lekari laxne ku vsetkemu pristupuju akoby sme boli kusy, najhorsie je, ze kym chodis k lekarovi 1x za rok na prehliadku ani nevies co je zac, zistis az ked mas problem aky vlastne je

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre