Pekný deň baby....Som po IVF, mám 3-ročnú dcérku , podarila sa na 4-tý pokus IVF v Heliose v Martine po 13-tich rokoch čakania. Vtedy som si povedala , je to vytúžené dieťa , jedno a dosť...Teraz však čím ďalej tým viac túžim po druhom dieťati. Chcem sa opýtať či máte skúsenosť niektorá , že či má zmysel čakať, že teraz otehotniem spontánne, alebo či mi neviete poradiť niečo na podporu otehotnenia. Rada by som to skúsila spontánne na IVF v žiadnom prípade nemám chuť...Ďakujem
no áno, len som chcela vedieť či sa podarilo niekomu potom spontánne, vravia , že sa to zvykne podariť. Vždy vraveli , že všetko je ok a predsa sa nedarilo...Tak rada by som to skúsila teraz , ak viete poradte čosi , čo brať vitamíny alebo tak, čo podporuje tehotenstvo, dík
@bozenka1 neviem ci ti mozem poradit ale moja sesternica sa snazila dlhe roky, bolivsade mozne, az raz v jednom specializovanom centre jeden lekar, mimochodom obidvaja boli v absolutnom poriadku, ten lekar im povedal chodte domov kupte si cervene vino, urobte si pekny vecer vo dvojici, a nemyslite na to! sesterka do mesiaca otehotnela, vravela ale ze sa musela opit aby nemyslela na oplodnenie, proste si len uzivali milovania 😀 tak to je taka vesela historka, skuste🙂 zacni brat kyselinu listovu, ukludni sa, nemysli na to a ako vravim nikdy nevies mozno sa to podari 😉 drzim palce
Dievčata,môžete mi prosim Vas poradit?Gynekologicka mi diagnostikovala endometriozu,ale to nie je ten problem.Chceme mat s priatelom babo,ale on ma vazektomiu.Chcem sa opytať,či sa da aj v takomto pripade urobiť umele oplodnenie?DAKUJEM PEKNE ZA ODPOVEDE.
Ahoj.Moja sestra bola na IVF,nemohli mať druhé bábo-ona mala policystické vaječníky a muž mal málo spermií,na druhý pokus sa to podarilo a majú 3,5 ročnú dceru.Gynekolog po šestonedelí sestre povedal že antikoncepciu nepotrebuje lebo im sa prirodzene s ich diagnozami nepodarí otehotnieť.A oni si pozor ani nedavali že ved načo ked sú vlastne neplodný.A pred 2 týždňami sestra zistila že je tehotná,bola aj u gynekologa a on sa ani tomu nečudoval len sestre zahlásil že vidíte ide to aj prirodzene a zrazu jej ponúka sterilizáciu ked to bude už tretie.Takže určite sa to dá a hlavne že vy ste v poriadku.
Dakujem velmi pekne za povzbudenie,ale su to už dva roky čo sa sanžime a nič. ☹
@blanka12 ,,dakujem za podporu,bola som u gynekologičky a ta povedala,že mam Endometriozu.Len problem,je ten,že priateľ ma vazektomiu,tak môžem akurat tak snivať,že otehotniem.Chcela by som ist na umele oplodnenie,ale že vraj to v takomto pripade poisťovna nepreplaca.Tak neviem čo dalej.Priateľ ma už dosť dlho vazektomiu,tak aj keby si dal odstarnit tu vazektomiu,tak je mala pravdepodobnosť,že by sa mi podarilo otehotnieť, ☹
@bozenka1 - ja mám tiež prvé dieťa z IVF. My sme sa snazili 1,5 roka, ked vo veku 31 rokov zrazu cysta, operácia, vzali mi jeden vaječník, diagnóza endometrióza. Šli sme do heliosu mesiac po operácii, aby nebolo málo mm zistili 100% patologické spermie. Vraj pri jeho diagnóze by mala 100% zdravá žena cca 5% šancu otehotnieť prirodzene. 10 mesiacov po operácii nám vyšlo 1.IVF, máme syna. Hneď po pôrode, keď sa už dalo, som tajne dúfala, že budem jedna z tých, čo sa im podarí otehotnieť počas šestonedelia 😉. Figu borovú....Takmer 2 roky sme skúšali prirodzene, nakoniec sme skúsili 2. IVF, pretože z 1.IVF sme mali len jediné embryo a nič zamrazené. Tiež nám vyšlo, síce až KET, ale už som v 6.mesiaci. Takže my sme ten prípad, čo sa prirodzene k bábätku nedopracujú ☹
@bozenka1 ahoj.. aj ja mam syna(5) z 2.ivf- narodil sa po 7 rokoch manzelstva a 12 rokoch snazenia ...vtedy som si hovorila "boze daj mi aspon jedno jedine dietatko a uz nikdy nic viac nebudem chciet".. a on mi ho dal a ja som si stale nedala pokoj..3.ivf-nic, 4.ivf-dvojicky, ale v 7.tt odisli do nebicka, ket- nic......no a teraz sa buduci cyklus chystam na 5.ivf=nedam si pokoj!!!!! ja chcem este aspon jedno babo. o prirodzenom otehotneni uz absolutne nerozmyslam...ak sa to nepodarili po 17 rokoch. tak uz nikdy
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ty musis poznat svoj zdr. stav .....absolvovala si IVF asi z dakeho dovodu ......tazko ti odpovieme ci je u teba moznost spontanne otehotniet....
🙂