Ahojte zienky, zaujima ma, ci je tu niekto kto si prechadza podobnou zivotnou etapou ako my. Vo februari som potratila, teraz este cakam na kontrolu u doktora a verim ze po nej sa budeme moct opat pustit do dalsieho planovania tehotenstva.
Je na tom niekto podobne? 🙂
Napadlo mi, ze by sme sa tu mohli spolu podporovat a tak. Podobne fora tu uz sice su, ale nenasla som nic, co by bolo aktualne 🙂
@blen ahoj ja som sa vycistila bez kyretu, koncom februara to bolo a s doktorom som to vlastne este nestihla konzultovat ze kedy mozeme skusat znova, len sestricka mi povedala ze tie 3mes sa odporuca pockat...tak zatial cakame,.ale verim ze na konci mesiaca mi dr povie ze mozeme skusat...
A ano presne, ja si to uz teraz hovorim, ze sa budem isto hrozne bat cele dalsie tehotenstvo, ale inak nez to "risknut" a otehotniet znova to asi neprejde... Na jednu stranu sa hrozne tesim ale tiez sa bojim no...snazim sa nepripustat si, ze by sa to stalo zase... 😕
Ja uz teda jednu dceru mam tak mozno aj to mi dava taku nadej, ze uz som predsa raz dieta vynosila, tak ten potrat bol len chyba v matrixe...v tom to je pre mna asi lahsie nez pre zeny ktore este dieta nemaju no 😔
Ja som tiež koncom februára, ale vyčistila som sa sama, doktorka mi povedala že máme počkať prvú ms a možné sa snažiť ❤️ už mám po prvej ms, a som zvedavá čo to bude,
@m_isk_a ahoj.... Ach to je otazka... Tazko ale drzim ti prsty.... Ako Sa ty citis a ako odporucam lekar... Ja som koncom Januara v 17t porodila, no chlapcek zomrel... Skoro to bolo, tehu v kuse som krvacala... Po ivf... Mam menopauzu tak bojim Sa ako dalej... Kazdopadne podla tvojho srdca a cistej hlavy
@blen ahaa no vidis to, teba to nepodporuje v tom pocite, ze proste to tvoje telo dokaze a potrat bol len chyba v systeme? 🙂 Budeme si drzat palce ze dalsie tehotenstvo pride coskoro a dopadne krasne 🙂
@ivver hej? No vidis to, mne sestricka povedala ze tie tri mesiace...a ja by som do toho uz asi aj sla (akurat mam od potratu prvu ms.), Ale bojim sa ze by sa na mna u doktora skaredo pozerali keby som tam prisla tak skoro zas tehotna 😃 ale to ja som v tomto taka trochu blba no...keby mi povedali to co tebe tak sa snazime tiez hned ked by skoncila ms 😃
@martrle tak to ma mrzi, ja som bola v 10tt ale babatko sa prestalo vyvijat uz niekedy v 6tt...ale hovorim si ze cim neskor sa to stane, tym to musi byt horsie a tazsie 😔 ale verim ze aj napriek vsetkemu sa aj ty raz budes tesit z babatka ❤️
@lubka261 no to mas vlastne pravdu, ze ten strach bude asi pokracovat aj po porode...to je zaujimava skusenost...ale super ze to zvladas! 👍
v auguste 2019 som bola na kyrete, sestricka v nemocnici povedala ze jedna MS a mozme sa snazit, lekar vravel cakat 3mesiace. no ja som potrebovala vyse pol roka, nie fyzicky, ale psychicky. to je ta tazsia cast..... telo sa da do poriadku skor....
Ahooj ja som prvý krát potratila v októbri 2019 nutný kyret a teraz začiatkom februára som potratila spontánne. Prvá menštruácia už bola dnes mám 21dc a pozitívny ovulacny test tak sa posnažíme a uvidíme je tam strach ale túžba po bábätku je väčšia držím vám všetkým palce ❤️🌷
Ja som tiez teraz potratila a uz cakam menstruaciu a mozme sa snazit. Mala by prist o 3dni
@m_isk_a ahoj, ja som bola na kyrete vo februari 2020. Doktor mi kazal čakať 3 mesiace. Pockali sme a potom sme sa zacali snazit, ale nedarilo sa. Tak som si kupila ovulacne testy a 2 mesiace sme to skusali podla nich, a nakoniec sa zadarilo v auguste 😊 Teraz som uz v 9 mesiaci a velmi sa na synceka tesim.
Na zaciatku som sa stale bala, ci to vyjde. Nastastie ma to drzalo len par mesiacov a potom som to pustila z hlavy. Netreba sa zbytocne trapit tym, co by sa mohlo stat. Treba sa tesit 🙂
Ja som mala missed ab v novembri 2020, v marci sme sa začali znova snažiť (celkovo už je to rok, čo túžime po bábätku). V marci to nevyšlo, ale veľmi som sa na to sústredila, stále som počítala dní, bola som vo vnútornom napätí. Teraz sa snažím na to nemyslieť. Rozhodla som sa, že do leta schudnem 5 kíl, tak teraz sa sústredím na zdravé jedlo a pohyb, nech mam ešte pred tehotenstvom peknú postavu s plochým bruškom 😉 keď už naše bábo sa neponáhľa...
Teraz cítim ze som vo väčšej psychickej pohode, čo určite prispieva k úspešnosti. Taktiež beriem vitamíny, ale to asi každá žena, ktorá dlhšie túži po bábätku.
@willy185 aj si absolvovala nejaké vyšetrenia?
@m_isk_a ja som potratila dva krát naposledy 01/2021 predtým 06/2020 jedno dieťa už mám zistili mi genetickú poruchu v krvi takže pri ďalšom tehotenstve smer hematologia ..ale ešte sa nesnažíme čakám na výsledky a ešte vyšetrenie reprodukčnej imunológii..nechcem to nechať na náhodu chchem .zistit či som v poriadku ..inak vždy som otehotnela hneď na ďalší cyklus preto mám aj taký rešpekt pred tehotenstvom a radšej čakáme
V maji som potratila a v júli otehotnela. Necakala som 3 cykly, nemala som kyret. Vsetko klop klop bez problémov.
Ja som potratila bohužiaľ 2 krát... 😢 Ešte stále je to ťažké, ale iné mi už neostáva ako viera, že sa mi to raz podarí...pri obidvoch tehotenstvach som potratila v 1.trimestri a odvtedy som už bola dvakrat na hematológii, pretože prvé vyšetrenie sa mi zdalo nedostatocne a pri druhom mi zistili nejaké mutácie a alergiu na kravské mlieko, s čím som nikdy nemala problém...takže radim vám len myslieť pozitívne, aj keď u mňa je to dvojnásobne ťažké, no skúšam všetko možné...práca, cvičenie, starostlivosť o rastlinky, či nejaká iná činnosť... Určite to pomôže aspoň trošičku zahnať zlé myšlienky... Držme si palce ♥️🙏
Ahoj. Ja som mala missed v 10tt 8/2020. Vo februari 2021 spontanny v 7tt..teraz sa opat snazime..
@m_isk_a ahoj ja som tiez koncom februara potratila a doktor mi povedal ze sa mozme hned snazit ze nemusime na nic cakat. Na kyrete som nebola vycistila som sa sama no mam tak rozhadzany cyklus ze ani neviem kedy mam ovulaciu alebo dokonca menstruaciu... Stale spinim.. Par dni pauza tak 2 az 3 a znovu bud slabucke krvacanie alebo spinenie. Uz som s toho na nervy... Vraj mam nejake dve male cysticky... Teraz idem v stvrok k doktorovi tak sa s nim musim poradit nech nieco somnou robi lebo uz ma nebavi toto obdobie chceme sa znovu pokusit o babo a snad to uz vyjde... Jedno uz chvalabohu mame ale velmi chceme este jedno
Ahojte, ja som v júni 2020 potratila v 11tt, za 3 mesiace v septembri som ostala znovu tehotná, ale bohužiaľ mimomaternicové tehotenstvo, mam zobrany aj jeden vajcovod takže šanca je asi menšia.. Od nového roka sa zasa snažíme a zatiaľ nič.. Na podporu užívam kyselinu listovú a pijem alchemilkovy čaj.. Mame doma už jednu slečnu 6 ročnú tak o to je to ľahšie, ale veľmi túžim po dieťati.. Tak snáď sa podarí a všetko bude ok.. Držím vám všetkým palce nech si čím skôr nájdete vytúžené //
@sjuzan0211 ahoj, tak mne nakoniec dnes doktor povedal ze mam mimomaternicovw a zajtra ma objednal na laparoskopiu, tiez mi vezmu vajcovod a neviem a obavam sa co bude potom lebo velmi tuzime este po jednom dietatku
@dejna_ no ja som si len myslela ze som potratila ale to asi potrat nebol no maternica bola cista a stale mam problem ze spinim tak som sa u doktora postazovala ze uz ma to nebavi nosit stale vlozku a tak ma dokladne pozeral a zistil ze mam cistu a zvacseny vajecnik plny krvnych zrazenin. Uz som v nemocnici cakala som ze mi hned bez debat spravia laparoskopiu a vyberu to ale nie vraj mi dnes vezmu krv na hcg a v nedelu znovu a podla toho sa uvidi ze to budu sledovat a ze mozno mi to ani nebudu operovat... Nechapem tomu celwmu uz ani ja moj doktor povedal ze to musi ist von
@dejna_ no mam hcg 1060 teda vcera som mala, oni ma stale akoze sleduju zajtra mi este vezmu krv na porovnanie hcg a potom sa uvidi co dalej. Ono ja som bolesti velke uz mala pred velkou nocou, ledva som chodila aj teraz bolesti mam no su len mierne a obcasne... Neviem no ja tiez nie som lekar. Moj gynekolog povedal ze to vyzera na mimo a ze to musi ist von, on mi vravel ze si mysli ze mi to hned spravia ked pridem do nemocky ale veru zatial nevyzeraju ze maju v plane to vybrat. Uvidim zajtra budem mudrejsia no zac. Ach bozeinam mat volake bolesti, zatial slabe pichanie
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.