Snažíme sa o dieťa, ale mám problém s krvácaním

zuzana123457
29. sep 2021

ahojte, už rok sa snažíme o bábätko ale stále mam problém s krvácaním, gyn. mi predpísala dupfastonu ktorý zabral tak na 2 mes. a potom som zase začala krvácať, krvacam aj 20dni brala som aj Noretisteron na zastavenie, ten mi zastavil, nasadila som po MC duphaston ale potom som zase začala krvácať, takto je to už rok dookola, neviem co môže byt príčinou, má niekto skúsenosť?

janetinka27
29. sep 2021

@zuzana123457 ahoj, aj ja som to tak mala niekolko rokov, dokola som brala duphaston a potom zasa norethisteron na zastavenie. zistili ti pricinu? mas nizky progesteron? mavas ovulaciu alebo nie? a ak ano, zistili ti nedostatocnost zlteho telieska? otazkou je aj tvoj vek.

ja ti napisem moj pripad, ale ty sa do toho stavu nedostanes, lebo mne sa to vyvijalo roky a ja som nevedela, co s tym: mne nic nepomahalo na to, ale vtedy este som mala obycajnu gyn, nemala ani sono, to bolo fakt 15-19 rokov dozadu. ja som prestala lieky brat asi po 3 rokoch takejto liecby, rokmi sa potom cyklus ako-tak ustalil, sice dlhy a aj krvacanie pomerne dlhe. ale vtedy som este nevedela, ake je to nebezpecne, ked sa neuziva progesteron. ono vlastne sa ta sliznica v maternici moze postupne rokmi menit, meni sa jej kvalita. vznika hyperplazia, teda je sliznica nadmerne hruba. po dalsich rokoch mozu prist atypie a potom aj horsie.

mne na hyperplaziu nasadili progesteron, ale mala som strasne dlhe silne krvacania z toho. ale zasa sliznica sa znizila a zmizli atypie. mne dr odporucala vnutromaternicove teliesko, ktore drzi na uzde sliznicu a tym padom sa vyrazne znizuje riziko nezelanych zmien na sliznici, no zaroven sluzi ako antikoncepcia, takze tehotenstvo sa riesit neda.

nechcela som ta tym strasit, iba som ti chcela povedat, ze riesenia su, ale treba to poriadne sledovat a prebrat s dobrou gyn.

ja som sa prihlasila do jedneho kurzu, je to sledovanie hlienu, plodnych a neplodnych dni. vyhodnocuje sa to s lektorkou cez skype. lektorka spolupracuje s gyn. ja som tam prihlasena zatial par tyzdnov, takze som vo faze ucenia sa a sledovania. lebo ak chceme este babo, tak nemozeme brat duphaston len tak rovno na 16. den cyklu. lebo nevieme, kedy ovulacia realne prebehla. pretoze progesteron moze ovulaciu zablokovat a v tom cykle zena neotehotnie (a takto ju moze blokovat dlhodobo, lebo zena nevie, ze ovulaciu este nemala). na tomto skoleni nas ucia zistit, kedy mame ovulaciu a az po nej v cykle nasadia progesteron. robia sa zo zaciatku aj krvne testy niekolkokrat do mesiaca, kde sleduju hormony a porovnavaju to s udajmi zo sledovania hlienu.

ja som uz nevedela, ako inak to riesit, lebo ziadny doktor sa nezaujima o kazdy jednotlivy den cyklu, aby nieco vyhodnocoval, riesil a na zaklade toho liecil. este je moznost ivf, ale to sme nechceli. a je aj moznost nasadenia clostilbegytu, pojdes na meranie folikulov, nasadia ti ovitrelle (alebo nieco podobne) a naplanuju styk (alebo inseminaciu). my sme to takto vyskusali raz s planovanym stykom, ale nam to nevyslo, ja som vtedy tu sliznicu mala stale zlu.

drzim ti palce a neboj, vsetko sa vyriesi, ja viem, ze je to otrasne, ja by som o krvacani mohla pisat knihy receptov pre drakulu :D

neviem co vsetko si uz podstupila, ake vysetrenia, nakoniec moze byt u teba malicky problem a vsetko bude ok, ja som ti tu rozpisala moj pripad, kde ja s tym bojujem uz roky a ty sa do takej fazy nemusis vobec dostat. pretoze o tom vies uz teraz (ja som o tom roky netusila) a aj liecba je uz niekde uplne inde.

slniecko8888
30. sep 2021

@zuzana123457 mam rovnaky problem, uz treti rok riesim krvacanie/spinenie mimo MS. Brala som rozne lieky a zatial nic nezabralo na 100%. Aktualne beriem Duphaston od 14-28 DC a to 2-0-2 tbl denne. Pokrocila som v tom ze nekrvacam od polovice cyklu ale tento cyklus az od 25DC som zacala. Cykly mavam 31dnove. Mam sa znovu objednat k kekarke. Robila mi HP na 3DC a vysledky boli ok a vraj je zbytocne dalej robit HP 🤷‍♀️ Raz sa mi podarilo otehotniet ale v 3M som potratila. Jedna znama mi odporucala pit imelo a potom kvapky z imela ale zatial ho beriem len tyzden tak uvidime co to spravi

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre