Ahojte.
V skratke - s priatelom sa pokusame o babatko. Takmer 7 rokov som brala HAK - na upravenie cyklu, kedze menstruaciu som bez vyvolavaciek, alebo hormonov nedostavala vobec, alebo velmi nepravidelne. Vysadila som ju pred 2 mesiacmi, a ako som sa obavala - menstruacia sa nedostavila. Ja viem, ze je este pomerne skoro riesit taketo veci, ale bola som u gynekologa, ktory mi povedal, ze - samozrejme - bez menstruacie otehotniet nemozem. Nasledoval klasicky postup - vyvolavacka - dostanem to do 7-14 dni, ak nie, ukazat sa znova a nasadit hormony. Na skusku 3 mesiace, potom sa uvidi. Do hormonov som znova nechcela ist, kedze som z nich prvykrat nielen pribrala takmer 8 kg, ale tie vykyvy nalad boli neznesitelne aj pre mna samu, nieto este pre okolie. Moja otazka, pre baby, ktore zazili podobnu situaciu - prosim vas pomohla vam ,,liecba” spomenuta vyssie, podarilo sa vam potom otehotniet, alebo je to treba riesit inak? Pripadne, ak mate nieco, co pomohlo vam, dajte vediet.
Vopred dakujem.
@hildicapupu skús včeliu materskú kašicku a tabletky agnucaston na úpravu cyklu držím palce aby to pomohlo.Bez menštruácie je fakt ťažké otehotnieť
Nasať si inofolic nie je najlacnejší ale pomáha pri správnom fungovaní vaječníkov. Tiež alchemilka je taky maly zázrak na tieto naše zenske veci. Bola som na tom podobne a po roku od vyradenia HAK a bez menzesu mi Dr dala inofolic a duphaston tabletky. Po nasadení som do 3 mesiacoch otehotnela . Držím palce
@simoonecka myovarian je lacnejsia verzia inofolicu,stoji 12,60€ za 30 sackove balenie a mali aj akciu 2+1 balenia,treba sa spytat v lekarni. Efekt to ma rovnaky,len je to cesky vyrobca,nie taliansky
Dakujem vam vsetkym velmi pekne za odpovede, rady a prianie, urcite vyskusam, dufame ze to pomoze 🙂
@hildicapupu mam 170 cm a 54 kg, ale s nepravidelnym menzesom, ako som spomenula, som mala problemy odkedy som dostala. Mam 24 rokov, prvykrat som mala v 14 a potom od 17 tabletky.
Sestra mala ten istý problém brala femigard a do 3 mesiacov sa jej fakt upravila čo bol aj doktor prekvapený a na ďalší mesiac otehotnela plus brala inofolic a píla alchemikovy čaj 🙂 myslím ze by ti femigard mohol pomôcť čo poznám žienky tak im to dosť popomáhalo
@simoonecka ahojky ja som nemavala bez hormonov vo forme tabletiek a vyvolavaciek ms vobec..teraz som po druhom ivf tehotna ale kebyze nie som tak ms nemam bez tabletiek vobec ☹ ak nemas ms tak mas pravdepodobne pcos ale nesom gynko u mna to tak bolo ,pisem moj pripad 😉 ☹ ja som prvykrat ms slabu dostala v 15tich ..potom pol roka nic a potom dve mesiace vkuse naco ma poslala obvodna k gynkovi ktory mi ju hned zastavil..kedze som bola neskusena a nevedela som ako to je s ms a nemala som sa koho opytat (zli rodicia,este horsi spoluziaci a o rodinnych vztahoch ani nehovorim ☹ ) tak som nevedela ze ms nema trvat dva mesiace :-O bola som stale bleda bolo mi zle a stmievalo sa mi pred ocami tak som sla k obvodnej lebo somnsa bala ☹ a ta ma poslala ako som pisala za gynkom hned ... od zastavenia ms som uz nikdy sama ms nedostala a lekar rovno po roku vyvolavaciek napisal pcos ☹ neustale cele roky pichania injekcii do svalu aby som dostala ms a chodit k nemu kazdy mesiac a ked nedosla ani po vyvolavacke tak dvakrat do mesiaca ma nebavilo ☹ po par rokoch liecenia neuspesneho u gynka ma poslali na ivf kde sa pcos potvrdilo takze gynko mal pravdu ☹ skusal aj clostylbegyt aj pregnyl aj norethristeron a aj lsk+chromopertubacia dokonca ma chcel poslat na driling vajecnikov co som odmietla :-O nakoniec presviedcanie na hak to som nechcela vobec tak po par rokoch vyvolavaciek uz som ich zacala odmietat lebo na bokoch som nevedela ani spat ☹ bola potom nasadena provera 3x2tbl v mesiaci a prisla a nakoniec duphaston 3x2tbl a ms dosla 🙂 teraz druhe ivf nam vyslo ale aj manzel mal zle spermie..inak tvoj manzel je ako na tom? Bol na spermiograme? Lebo dneska maju chlapi rovnaky podiel na neplodnosti ako zeny ☹ ja som brala aj inofolic ale ms som dostala len prvy krat a to z inofolic combi ktory je na pcos a dokonca mi obycajne praskove alebo tabletkove inofolic ani nezabrali na nic ziaden efekt nemali -len ten combi aj ked len raz som mala sama ms ..druhy mesiac brania uz nic ziadna ms nedosla tak som opat musela nasadit duphaston je lepsi a nepriberam z neho ako z provery..urcite zajdi za gynekologom lebo pichat vyvolavacky kazdy mesiac ked si pisala ze tvoje vajecniky nikdy nefungovali bez hak normalne tak nie je dobre a bez ms nebudes mat deticky ☹ mne nepomohlo prakticky na to aby som mala normalnu ms nic ..aby som ju dostala ..lebo ak ti nedorastu vajicka do urcitej velkosti a nemas ani ovulku tak proste ms nebude 🙂 tak to vysvetlili v car mne 🙂 ....nepomohlo nic ani vitaminy ,bola som stihla ..inak my sme s manzelom cez 8 rokov a snazili sme sa o babo 6rokov ☹ ale nastastie existuje ivf to mi pomohlo k vytuzenemu babenku 🙂 mozno to nebude tvoj problem ale urcite pokial nemas ms opytala by som sa lekara ohladom pcos a manzela poslala na spermiogram 🙂 drzim prsteky 🙂
@simoonecka ja som otehotnela bez liecby s menstruaciou 2 krat do roka. 5 mesiacov som ju nemala pred otehotnenim. Ked som povedala datum poslednej menstruacie, doktorka povedala, ze to tehotenstvo byt nemoze. A to mi predtym 10 rokov tvrdili, ze uz tehotna byt nemozem.
@simoonecka gynex-prípravok, pozri si informácie 🙂 neboj, bude dobre, aj ja som dlhodobo užívala antikoncepciu. Alebo kurz hormonalna joga Mirka Bartošová, super vec, cvičím ju doma 🙂
@simoonecka skus si vypytat letrozol ja som bez menzesu a bez ovulacie bola vyse roka. Teraz som v 23 tt. Drzim ti palce
@simoonecka inofolic som brala rom a nepomohol, su to len vitaminy...
@daniella30 rok
Presne to isté som riešila pred 15rokmi.Teraz mám 3deti a najstaršia 14ročná už v pohode menstruuje.Najpravdepodobnejesie je,že u tebe nedochádza k ovulácie.Vajicko rastie,ale nedorastie vstrebe sa a celý cyklus sa opakuje.Potrebujes lieky na vyvolanie ovulácie.Držim palce .Ja som brala klostilbegit.
DAKUJEM, STE UZASNE! ❤ vyskusam, dam vediet 🙂
@renab tiez podobne. Menstruacia 4-5x do roka maximalne a otehotnela som na prvu supu a to pri oboch detoch
@simoonecka ahoj... nevieš preco ja mam nepravidelnú MS a ja som ju nemala uz vyše pol roka. Myslíš že by som mala navštíviť gynekológa? Ďakujem
@trojnasobnamama ahoj... nevieš preco ja mam nepravidelnú MS a ja som ju nemala uz vyše pol roka. Myslíš že by som mala navštíviť gynekológa? Ďakujem
@brissp01 urcite.A tiez nech ťa vyšetri endokrinolog.S najväcsou pravdepodobnostou su za tym tvoje hormony.treba to vysetrit.
Ahoj, podobný problém som mala aj ja. Nepravidelná menštruácia, dostala som ju raz za 6 mesiacov alebo vôbec, tiež len po vyvolavačke. Nasadili mi HAK, po 5 rokoch som už antiku nechcela jesť tak mi nasadili progesterón. Keď som sa rozhodla že chcem dieťatko pchali do mňa brutálne veľa liekov, nič sa nedarilo, nakoniec sme museli podstúpiť umelé oplodnenie. Ja som ale mala aj syndróm polycystických vaječníkov.
@trojnasobnamama je to vážne? Môže byť za tým niečo zlé?? Aj keď sa snažíme o bábätko?
@brissp01 nebude to nic vazne určite.Napis mi spravu popisem ti podrobnejsie.
@trojnasobnamama ďakujem veľmi pekne za info a dakujem ešte raz moc za pomoc a radu.. píšem 😊
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@simoonecka skus nasadit vitaminy, aka je tvoja normalna vaha k vyske? nie si moc chuda? papaj vela zeleniny a ovocia, zelezo doplnaj, cervene vinko, bohuzial dva mes. je este skoro to mas pravdu