Snažíme sa o bábätko od leta 2021

veron2811
9. mar 2022

Zdravím, ženy, s priateľom sa snažíme o mimi už od leta minulého roka. Zatiaľ však bezúspešne. Mám 28, priateľ 33, chodím na pravidelné PP, podľa lekárky je všetko v poriadku, dala mi užívať Inofolic, aj priateľ je doplnky. Raz mi aj vyšiel test s jemnou druhou čiarkou, no za dva dni prišla m. Je to také frustrujúce, veľmi túžime po bábätku... Ale takých je náš tu asi viac... Máme začať riešiť nejaké vyšetrenia, alebo je ešte skoro... Ďakujem za každý komentár.

diamond007
9. mar 2022

@veron2811 podľa mňa skoro. Chce to dovolenku😉

veron2811
autor
9. mar 2022

@diamond007 je pravda, že momentálne sme obaja v strese, práca, bývanie a tak... Možno by fakt trebalo len vypnúť na chvíľku, ďakujem za názor. ❤️

lucijalucy
9. mar 2022

Po roku snaženia išiel môj partner aspoň na spermiogram. Tam sa zistila možná príčina, tak nám poradili čo ako. Absolvoval to pre vlastný pokoj že je všetko ok. Je to na každom ako sa rozhodne 😊 Držím palce 🍀

veron2811
autor
9. mar 2022

@lucijalucy veď aj môj premýšľa, či by to nebolo dobre na také niečo zájsť, či nie je chyba niekde u neho, ďakujem. ❤️

lucijalucy
9. mar 2022

@veron2811 u nás to bolo ozaj len tak pre nás pokoj vnútorný a nakoniec pomohlo. Uvidíte. Preberte to s partnerom a akokoľvek bude, bude dobre. 🤗

modro_zelena
9. mar 2022

Kým sa dostanete k nejakým vyšetreniam a procedúram, možno skús merať bazalnu teplotu, spoznať svoj cyklus a možno zistis že sa snažíte úplne v nevhodných dňoch…. Mne sa pri meraní BT podarilo otehotnieť na prvýkrát. Len si to treba naštudovať, nestojí to nič…

nika0204
9. mar 2022

@veron2811 ahoj my sme sa sice nesnazili, skor to beriem ze nedavali sme si pozor 😂ale zas manzel chodil casto na sluzobly cize nemozem povedat ze to bolo takto cely cas od maja minuleho roka a otehotnela som az v novembri,tiez som rozmyslala ci je vsetko ok ale ono je to asi nornalne u niekoho..talze si nyslim ze nevesaj este hlavu🙂)ale urcite aj ja som planovala akonahle to bude flhsie ze rok aj nieco isla by slm na vysetrenia

veron2811
autor
9. mar 2022

@lucijalucy a koľko ste sa snažili, kým ste šli na testy, prosím ťa ? Ďakujem. 😇

veron2811
autor
9. mar 2022

@modro_zelena ďakujem pekne, skúsim si o tom niečo načítať a uvidíme. ❤️

veron2811
autor
9. mar 2022

@nika0204 ďakujem veľmi dobre ❤️😇

anjelicek26
9. mar 2022

Ten spermiogram je rozumne ist, ty sa mozes aj na hlavu stavat, ked plavcici nerobia svoju robotu... ak mas priatela rozumneho, tak k tomu urologovi nebude mat problem zajst...

lucijalucy
9. mar 2022

@veron2811 u nás to bolo tiež niečo vyše roka. Ale ja som užívala lieky od gynekológa cca 7 mesiacov a to už nám bolo všetkým zvláštne, že stále nič. Tak išiel partner na spermiogram a zistilo sa, že nemá dostatok spermií morfologicky v poriadku. Potom sme zmenili životosprávu, brali výživové doplnky a po 4 mesiacoch sa zadarilo.

54tinka54
9. mar 2022

@veron2811 skús partnerovi nasadiť tento výživový doplnok.. ja som brala kyselinu listovú a pila som sypaný čaj z alchemilky vždy do 14teho dňa cyklu (potom už nie, kvôli možnej ovulácii). Po troch mesiacoch som bola tehu 🙂

veron2811
autor
9. mar 2022

@anjelicek26 ďakujem. 😇

veron2811
autor
9. mar 2022

@lucijalucy ďakujem za radu. ❤️

veron2811
autor
9. mar 2022

@54tinka54 mne lekárka dala pre partnera Syrel, o tom si čo myslíš? A prosím ťa, prečo sa nemá piť počas ovu alchemilka? Ďakujem. 😇

gabika4
9. mar 2022

@veron2811 my sme s manželom brali obaja kyselinu listovú aj vitamín D...ja som pila ešte alchemilku a brala tehotenské vitamíny aj mimo tehu 🙂...ak chcete niečo absolvovať, tak by som skúsila na vašom mieste reprodukčnú imunologiu a možno vyšetrenie na endokrinológii (žena)...ale ešte to nie je rok, takže to je asi skoro na podobné vyšetrenia...treba len pokoj a mať dostatok vitamínov 😉 inak tú alchemilku niekto pije iba do ovulácie...inak vraj ak niekto nemá pravidelnú menštruáciu tak sa pije v druhej časti menštruáčneho cyklu...ja by som skúsila len do ovulácie a potom po menštruácii, teda ak to skúšate, ak nie, tak pokojne celý cyklus 🙂

drakaria
9. mar 2022

@veron2811 ja osobne som za to aby sa to riešilo ....snažíme sa podobne dlho a už ideme do gyncare..jednoducho vek aj iné faktory mi nedovolia nechať to na verím v boha ..ja mám rada veci pod kontrolou a keď niečo je v čom je problém chcem to riešiť čím skôr..okrem toho je to frustrujúce každý mesiac dostať menzes a nič ..takže smelo do toho 🙂🙂

54tinka54
9. mar 2022

@veron2811 neviem sa dočítať akú dávku selénu ten syrel obsahuje, bude to asi ale viac ako ten zinok+selén.. veď keď doberie syrel môže pre zmenu skúsiť to čo som ti poslala 🙂
Tu na MK väčšinou tak zienky radili, že pri snažení sa má piť do ovulky, presné dôvody si už nepamätám, keď tak pohladaj je tu toho dosť 🙂

veron2811
autor
9. mar 2022

@gabika4 ďakujem krásne za rady 😇❤️

veron2811
autor
9. mar 2022

@drakaria veď to, tiež si myslím, ze je najvyšší čas na mimi, a to sklamanie keď robím test... Stále nad tým premýšľam a zožieram sa.. 😔 Ďakujem. ❤️

veron2811
autor
9. mar 2022

@54tinka54 ešte raz veľká vďaka, skúsime potom tom syreli tieto druhé vitamíny. ❤️❤️

nely1704
9. mar 2022

@veron2811 len hlavne nepanikár, nemáš vôbec vysoký vek, norma je snažiť sa o dieťa aj rok. Niekto čaká dlhé roky ☺️ veľa šťastia 🌸

veron2811
autor
9. mar 2022

@nely1704 ďakujem ti, si zlatá. 😇🍀

adrbat
9. mar 2022

@veron2811 Po roku snaženia mal manžel urobený spermiogram, ja som chodila na sledovanie ovu - 3 cykly, nasadený duphaston (to bolo ako prvé) na úpravu dĺžky cyklu a hormonálny profil - ten mi vyšiel zle a trebalo ísť k endokrinologovi, ktorý mi dal lieky a hneď ten cyklus sa nám podarilo. Ja mám 28 a manžel 29r.

veron2811
autor
9. mar 2022

@adrbat ďakujem krásne. ❤️

lienka_9
10. mar 2022

@veron2811 este skoro, my sme sa snažili od októbra 2019 a teraz v januári sme boli na prvom a chvalabohu úspešnom ivf. Keď tak po roku rieš vyšetrenia ako hematologia, reprodukcna imunologia, genetika, endokrinokogia, laparoskopia a prefuk ☺️ ja mám 28 a muž 29. Treba spraviť spermiogram, doplnky som brala inofolic, gynex, alchemilku vitamín D, C a muz bral folandrol, macu, Tribulus, zinok a koenzým Q10 ( to sú overené doplnky na zlepšenie spermiogramu, ktoré u nás 120% zabrali). Lenže za problémom môže byť viac faktorov, ako napr. Nerovnováha hormónov, vysoký prolaktin, pco, inzulinova rezistencia a hlavne u muža kvalita spermií. Ten spermiogram si môžete dať spraviť aj skôr. My sme si ho dali po vyše pol roku

tana85
10. mar 2022

CAR by som zatial neriesila, oni aj tak vsetkych hned tlacia do ivf, aj ked je to zbytocne. presla som si tymto tiez, my sme sa prveho dietata dockali po takmer 3 rokoch. ale meranie bazalnej teploty je zaklad, zistis o sebe vela. a nie len spermiogram. ale aj fragmentaciu by som dala vysetrit. inak sme podstupili uplne vsetko, co pise lienka_9. niekedy je to len vecou nahody lebo nic vyznamne nezistili. druhe dieta sa podarilo na druhy mesiac, co mi nabehol cyklus po kojeni, velky sok lebo sme to vobec neplanovali. a na rady typu hlavne klud, netlac na to, chodte na dovolenku - to som bola uz alergicka. ked je tuzba, tak aj mesiac je dlho

rhodesian
10. mar 2022

Moja teta s ujom sa snažili viac ako 4 roky.
Nakoniec pomohlo keď sa snažiť prestali, odišli na dovolenku, nemysleli na nič iné a užívali si len jeden druhého. Sesternica je "dovolenkove dieta" 🤭
Možno skús len na to prestať myslieť aj keď je to ťažké, viac si užívať partnera a spoločné intímne chvíľky v smere vlastného potešenia a nemyslieť na to aby hlavne z toho bolo bábätko. Aj nám sa po dlhšej dobe a 2x potrate podarilo keď sme si to po rodinnej oslave v dobrej nálade "užili jak zajačiky " 🤣 a už chystám pomaly tašku do porodnice.
Držím palce, hlavne žiaden stres ❤

veron2811
autor
10. mar 2022

@lienka_9 ďakujem 😇

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre