Snažíme sa o bábätko. Môžem brať kyselinu listovú?

1medvedik1
30. dec 2020

Ahojte, skúsenejšie prosím poradíte? Začali sme sa snažím o bábätko, zatiaľ len druhý mesiac. Mám pred menzesom, 12dpo, test negatívny. Objednala som si kyselinu listovú, má mi dnes prísť. Môžem ju začať už od dnes brať? Alebo od prvého dňa cyklu? Nič sa nestane keby beriem od dnes?
Pripadne, viete mi ešte poradiť čo s ňou môžem brať? Napr. môžem súčasne s kyselinou piť alchemilkový čaj? Alebo macu peruansku? Alebo pupalkovy olej?
Nechám si poradiť. Ďakujem vám.

martinaju
30. dec 2020

@1medvedik1 kludne môžeš hneď a môžeš kupovať aj prenatálne vitamíny. Bylinky skôr podla problému. Alchemilka dosť zvyšuje sliznicu čo nemusí byť až tak dobré ak ju máš normalnu alebo vyššiu.

1medvedik1
autor
30. dec 2020

@martinaju ďakujem za odpoveď 🙂 s tou alchemilkou teraz neviem.. Pijem ju viac mesiacov, no tak poriadne dva mesiace, to znamená pol litra ráno a pol litra večer. A menzes mi meškáva tak že musím ísť na 45 deň cyklu na vyvolávačku. Žeby z tej alchemilky sa mi deje toto.. Idem skúsiť pozrieť na internete či to môže byť z toho. Ďakujem za radu.

martinaju
30. dec 2020

@1medvedik1 bylinky mozu rozhadzat cyklus. Treba davat pozor alechemilka sa po ovulacii uz nesmie pit kvôli možnému tehotenstvu. Snažíte sa keatučko kup len prenatalne vitaminy ak by to nešlo tak potom nasad nejaké bylinky. Idealne skonzultuj s niekym kto s tym ma aky taky prehlad.

1medvedik1
autor
30. dec 2020

@martinaju ďakujem ešte raz.

jackie17
30. dec 2020

@1medvedik1 alchemilku pi len počas menštruácie. Potom nie, až ďalší cyklus.

ivka21
30. dec 2020

Kyselina listová by sa mala brat ešte pred otehotnenim.

dagmar13
30. dec 2020

@1medvedik1 ja som pila alchemilku tak isto ako ty+kotvicnik zemný a kyselinu....

peta2202
31. dec 2020

kyselinu listovu mozes brat uz pocas snazenia, ked sme sa my snazili, tak som si Femibion kupila, obsahuje aj kyselinu listovu, ale aj ine vitaminy, ktore ani zdaleka nie su menej dolezite jak tato kyselina 😉

1medvedik1
autor
1. jan 2021

@jackie17
@ivka21
@dagmar13
@peta2202
Ďakujem Vám za rady. Alchemilku pijem cca do ovulácie. Teraz čakám menzes tak začnem piť asi znova. Kyselinu som teda začala včera brať 😉

peta2202
3. jan 2021

@1medvedik1 len nezabudni, ze aj ine vitaminy su podstatne. Nielen kyselina listova, lebo prave na tej castokrat staviame a pritom su aj ine nemenej dolezite vitaminy, ktore sa pri snazeni odporucaju.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre