Snažíme sa o bábätko, ale mám problémy so štítnou žľazou

kikuska56
29. máj 2022

Ahojte chcem sa opýtať mám problémy zo štítnou žľazou a mala som poslednú gynekologicku prehliadku na sone cystu 3 cm strašne sa snažíme s manželom o bábätko no už 3 mesiace sa nám nedarí ideme naplno zakaždým ťa pliaga príde načas mám každých 28 dní po 5-6 dní.mate niektorá skúsenosti? Ďakujem

anjelicek26
29. máj 2022

Tri mesiace je neskutocne malo na nejake premyslanie nad tym, ze preco..stitnu zlazu ak beries lieky neber do uvahy, to funguje ako ma.. cysta sa spravi s neprasknuteho folikulu, ak chces "tlacit na pilu" tak mozes zacat brat agnus castus proti cystam, ale ak je to jednorazovka, tak si rozhadzes mozno cyklus zbytocne... zdravy par sa kludne rok snazi, kym sa zadari, bohuzial tie "raz sa smyklo a mame babo" je po certoch malo...

kikuska56
autor
29. máj 2022

@anjelicek26 no nemala som nikdy problém s otehotnením nakoľko mám 2 malé deti ktoré sa podarilo počas plodných na prvýkrát tak preto som taká kadejaka ale či to náhodou nieje tým že cysta bráni priechodu vajíčka

anjelicek26
29. máj 2022

@kikuska56 cysta je sice na vajecniku, ale predsa nie vo vajcovode.. tiez som bola takto rozmaznana od starsich deti, uz ma to preslo 🤐

kikuska56
autor
29. máj 2022

@anjelicek26 ďakujem upokojili ste ma

54tinka54
29. máj 2022

@kikuska56 3 mesiace nie je dlhá doba, niekde som čítala že aj keď sú obaja partneri zdraví tak v jednom cykle je asi 20% šanca že sa to podarí. Takže zbytočne nestresuj, buď čo najviac v klude, to je tiež dôležité. A to že sa vám podarili dve deti na prvý šup - teraz to môže naozaj trvať dlhšie, predsa len plodnosť ženy rokmi klesá.
Držím palce nech sa zadarí čo najskôr. 🙂

alexandramb
29. máj 2022

@kikuska56 Ahoj, ja som riešila presne toto iste ako ty. Trikrát som otehotnela na prvý raz, žiaľ z toho len jedno tehotenstvo prišlo do konca. Od posledného rázu sme sa snažili, užívala som vitamíny, robila ovulacne testy, mužovi som naordinovala Macu a nič ,vyše 4 alebo 5 nič. Tak som si povedala a dosť, kúpila som si permanentku do fitka, chcela som si aj do solarka kúpiť, mužovi som povedala ze nech si dava pozor. Lebo už som to psychicky nezvládala ze každý mesiac to nevyšlo, ja som fakt skoro každý raz plakala na záchode keď to prišlo. Tak som si sama ja povedala ze teraz doeta nechcem, že vyskúšame po lete, alebo na dovolnke, že nech si užijeme leto. No a ako naschvál ďalšia menštruácia už neprišla. 🤣 Teraz som v 11tt, tešíme sa aj keď som si povedala ze december je jediný mesiac kedy nechcem rodit, tak to aj tak pekne vyšlo termínik na vianoce🤦‍♀️. No a to som chcela týmto všetkým povedať, že viem z vlastnej skúsenosti ze aj keď ti okolie povie , že tak na to nemyslí, že sa to proste nedá lebo ked žena velmi túži po bábätku, tak to nejde. Musíš si sama povedať ze teraz nie, nájsť si miesto toho nejakú inú záľubu, ja som len na to myslela každý mesiac, každý mesiac som počítala dní do ovulacie a potom zas do menštruácie a do mesiaca budeš isto mat dve čiarky. 😍 Ešte chcem povedať ze tiež mam zdravotné problémy a dr na gastre sa čudoval, že som otehotnela, pritom som to vôbec ani neplanovala aktuálne🤣.

gertys
29. máj 2022

Nechces skusit ovulacne testy alebo meranie bazalnej teploty? Mozno mas posunutu ovulaciu a ani o tom nevies. Mne to neslo tak som si kupila testy a zistila som ze ju mam o 4 dni posunutu. A to bol dovod dalsi mesiac uz ms neprisla

babydesire
31. máj 2022

@kikuska56 a bola si na endokrinologii ze sa pokusate o babatko ? Mne moja endo predpisala uzivat euthyrox lebo sme v blizkej dobe planovali dietatko...v dvoch tehu som ho uzivala. Inak som vez liecby.ak by sme znovu planovali tak by mi ho zasa zrejme predpisala.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre