Snažíme sa 8 mesiacov

natalia_r
5. okt 2018

Ahojte baby. Snazime sa o babatko uz 8 mesiacov s manzelom. Ale tak ze sledujem ovulku, plodne dni... Ja mam 32 a on ma 33. Kedy myslite, ze by sme mali ist ku doktorovi? Hovori sa, ze po roku snazenia, ale predsa nie sme uz najmladsi a nerada by som zbytocne aby mi utekal cas...Dakujem za akukolvek spravu.

lula313
5. okt 2018

@natalia_r mozes ist aj hneď a povedat, že už sa rok snažíte, tiež by som nestrácala čas. Inak môj muž v 39 splodil dieta(myslim to naše), takze veku sa až tak nebojte😉držím palce

zdencaaaa
5. okt 2018

My sme sa s manzelom snazili cca 7-8 mesiacov a isli sme k dr. Nas sa nikto nepytal kolko sa snazime ale ak sa ta bude pytat kludne povedz ze vyse roka. Moj muz bol na spermiogram a ja u svojej dr, ta ma vysetrila, odporucila mi brat Inofolic a merat si BT a ze po troch mesiacoch jej mam prist ukazat grafy. Ked som odchadzala tak mi este povedala ale ty prides skor ako za tri mesiace. Mala pravdu, dalsia MS sa nedostavila

veronika_e
5. okt 2018

@natalia_r chodte uz za doktorom. Zbytocne budete cakat

carrot_apple
5. okt 2018

my sme po troch mesiacoch bežali k doktorovi,ale to preto, že som krvácala mimo cyklu,ale kľudne by som mu povedala, že sa snažíme rok... :- )

anve
5. okt 2018

@natalia_r chod uz teraz,ja som sa s mojim doktorom rozpravala na preventivnej,ze sa chceme zacat snazit o babetko...tiez mam po 30tke a on mi povedal,ze ked sa budeme snazit pol roka a nic mam za nim prist😊Nam sa podarilo po 4 mesiacoch😉tak nestracaj cas

1aduliatko1
5. okt 2018

Nam prvy syncek trval 18 mesiacov. Asi po pol roku som sla k dr.Pichal mi pregnyl, brala som clostyl. Asi po roku a cosi sme boli v MT v centre na vysetrenie. Muz na spermiograme, brala som 4m.inofolik a podarilo sa. Druhy syncek sa podaril na druhy mesiac ako sme sa zacali snazit😂

asia83
5. okt 2018

@natalia_r Nesledujte nič, proste to robte kedy môžete. Ja som otehotnela 2-3 dni po skončení menštruácie. Myslíte, že podľa kalendára som vtedy mala ovuláciu? Nazdar.

natalia_r
autor
5. okt 2018

@asia83 to robime uz 8 mesiacov

evalin88
5. okt 2018

@zdencaaaa aj nam pomohol infolic.. tiez tak podobne

montemotherone
5. okt 2018

@natalia_r ak ste "mali čas" doteraz, načo sa ponáhľať? 😉 8 mesiacov je nič. Áno dnes sa hovorí 1 rok, lebo je to veľký biznis a repro centrá čakajú na ďalšie klientky a ich bubáky. Ešte pred pár rokmi to boli 2 roky. Aj to +-. Prihliadalo sa na zdravotný stav partnerov, ich pracovné zaťaženie. Skôr ako pôjdete k lekárovi, upravte si životosprávu, upracte život, upokojte sa a nájdite "priestor" pre príchod dieťaťa. A tým nemyslím vyčančanú detskú izbu a najnovší model kočíka. Nájdite priestor vo svojom srdci, vo svojom časo- priestore. Tam sa skrýva problém 99% ľudí s funkčnou neplodnosťou.

ja_bb
5. okt 2018

My 9m a kamoska poradila ovulacne testy. Podla sledovania ovu bola uplne inde,ako ukazali testy. vyslo hned na prvykrat. Skuste testy, ak nepomozu,tak rieste dalej.

natalia_r
autor
5. okt 2018

@ja_bb dakujem pekne, ale ovu testy si robim kazdy mesiac a skusame presne cez ovulaciu (aj pred)

natalia_r
autor
5. okt 2018
asia83
5. okt 2018

@natalia_r Bože, veď ste písali že si sledujete ovuláciu a plodné dni. Ja som písala, že to netreba tak sledovať a byť spolu pravidelne, každý deň či každý druhý deň. Tak asi to tak nerobíte, inak by ste nespomínali tú ovuláciu a plodné dni.

natalia_r
autor
5. okt 2018

@asia83 Ovulaciu sledujem, lebo vtedy je najvacsia pravdepodobnost otehotnenia, myslim, ze je to celkom logicke, samozrejme je to v unosnej miere, ze "nie len vtedy", ale pravidelne cely mesiac.

asia83
5. okt 2018

@natalia_r Tak treba písať jasne. Napísali ste, že sa snažíte o dieťa tak, že si sledujete ovuláciu, plodné dni. Tak keď aj mimo toho je "toto hento", tak vydržte ešte pár mesiacov a uvidíte. Prípadne dajte skontrolovať partnerove spermie. Čoraz viac mužov má zlý spermiogram.

natalia_r
autor
5. okt 2018

@lula313 Dakujem velmi pekne, u muza sa o vek nebojim, skor ja som na tom horsie taha mi uz na 32

natalia_r
autor
5. okt 2018

@zdencaaaa Co je to ten Inofolic, prosim? a ako vyzera vysetrenie? Dakujem pekne

natalia_r
autor
5. okt 2018

@veronika_e tiez si myslim..najradsej by som sla hned zajtra ved za to nic nedam :(

natalia_r
autor
5. okt 2018

@anve Dakujem pekne za info

natalia_r
autor
5. okt 2018

@asia83 predtym ste pisali, ze 99% neplodnosti je sposobena nedostatkom priestoru v srdci a casopriestore. Cize ten spermiogram je 1%? a co ak je zdravotny problem u zeny? Uz mi nejako nevychadza matematika.

asia83
5. okt 2018

@natalia_r Pane môj, kedy som ja toto písala? 😵😱 Prosím o presné informácie, moju citáciu a odkaz na ňu.

mishkamishka
5. okt 2018

@natalia_r inofolic je potravinovy doplnok, obsahuje inositol, zo skupiny vitaminov B, B8. Ja som sla k doktorke po 4 mesiacoch snazenia, nie na vysetrenie, ale pre radu. Mm uz ma hodne rokov, ovela ovela viac ako tvoj, ja mam 36. Dala nam inofolic pre mna 2x denne, jemu folandrol 1x denne brat. A sex kazde dva dni od 9 do 18 dna cyklu. Ovulku som tiez sledovala, povedala, az tak nesledovat, urobit si pohodu, dat si pohar vina... O mesiac som bola v tom, len som tak letela za nou jej podakovat, teraz som 7 mesiac.

montemotherone
5. okt 2018

@natalia_r neboj nič. Ja som po 1 dieťati, následne 2 potratoch spontánne otehotnela v 37 😉

wodanka
5. okt 2018

@natalia_r my sa snažíme už 10 rokov a stále nič...niekedy to proste nie je súdené...sadnite si spolu s manželom, preberte si ako dôležité to pre vás je, či ste ochotní žiť aj bez detí alebo či by vám nevadilo nemať vlastne biologické deti alebo dieta z darcovskych spermií resp. vajíčka a podľa toho robte následne kroky. Nevrhajte sa bezhlavo do nejakej "liečby". Viem o čom píšem, my sme stratili veľa rokov lebo sme sa ubrali nesprávnym smerom. Až keď sme si uvedomili, že nie je pre nás biologické dieta dôležité, sme našli svoje šťastie. Máme doma krásneho 10 mesačného chlapčeka, ktory prišiel k nám minuly rok ako vianočný darček. Mal vtedy 2 týždne a odvtedy je to naša láska ❤

anve
6. okt 2018

@natalia_r vobec sa veku neboj...ja mam 31 a tehotenstvo zvladam mozno lepsie ako 20rocne...drzim silno palceky...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre