Snažíme sa 6 mesiacov a stále nič. Čo nám pomôže?

19. aug 2024

Ahojte, poraďte prosím čo ste brali na otehotnenie príp. čo Vám odporučili lekári, snažíme sa už vyše pol roka:( brali sme už femibion,kys.list,materskú kašičku,zinkosel a pod..

mirkam3
19. aug 2024

Máte za sebou obaja aj nejaké súvisiace vyšetrenia? Aspoň hormonálny profil, AMH, spermiogram? Tam by som zacala…

really8
19. aug 2024

V prvom rade sa daj vysetrit. Zaklad spermiogram, amh, sledovanie ovulacie. A potom mozes skusat hocico. Kazdemu zabralo nieco ine. Vitaminy, cvicenie, kupele, bylinky….je toho tolko

autor
19. aug 2024

Chceli sme ísť k doktorovi,ale každý povedal, že až po roku sa s tým začnú zaoberať ..

fairyy
19. aug 2024

asi ste este pred 30tkou, pretoze nas uz riesili po polroku...vsetko hore vymenovane, ale viete ist aj samy... staci sa objednat do centra

bambulka711
19. aug 2024

Autorka, neviem, koľko máš rokov. Ale tak povedzte, že sa snažíte rok a rovno choďte do CAR. Ja som tak spravila po pol roku a dobre som sa rozhodla. Iba by som strácala čas 🙂

egonsk
19. aug 2024

dufam, ze nesulozite iba v ocakavanych plodnych dnoch, ale hocikedy a uvolnene, nemysliac na to, ze idete si spravit potomka ... psychika dokaze urobit velke divy totiz.

k47
19. aug 2024

Nepit alkohol (obaja), nefajcit (obaja), mat sex pred ovulaciou, nie az pocas.

cookie29
19. aug 2024

Snažíte sa LEN pol roka. Normalny zdravy pár otehotnie do roka-roka a pol. Pokial nemáte vysoký vek kľudne počkať aj dva roky. A čím viac sa budeš snažiť tým menšia šanca, psychika je svina.

@bambulka711 úžasná rada klamať lekára. A eventuálne začať do seba pchať hormóny a iné svinstva hoci by možno stačilo počkať 🤦‍♀️

autor
19. aug 2024

@egonsk to urcite nie 🙂
@k47 nefajcime,nepijeme a sulozime hocikedy az nato ,ze si sledujem medzi tym aj plodne dni🙂

autor
19. aug 2024

@cookie29 nesnažíme sa LEN pol roka ,píšem vyše pol roka čo môže znamenať aj skoro rok 🙂 a nehnevajte sa nemienim len tak premárniť dva roky života čakaním keď sa môžem obrátiť na lekársku pomoc a získať vytúžené dieťa aj skôr 🙂 ale keďže sa nesnažíme vyše roka tak som sa prišla informovať sem čo iným ženám,párom pomohlo🙂

autor
19. aug 2024

@fairyy áno ešte sme obidvaja pred 30 🙂

fairyy
19. aug 2024

tak zacnite ako baby radili spermiogram a amh... to sa viete objednat hocikam a o par dni dostanete vysledky...ak vsak zistite z tychto prvych vysetreni, ze ste ok ... skusala by som to prirodzene este nejaky cas... moj muz mal vysledky spermiogramu katastrofalne na hranici neplodnosti a aj tak som po 3och rokoch otehotnela prirodzene a prave som v 9tom mesiaci tehotenstva...

bambulka711
19. aug 2024

@cookie29 nestačilo, mám 38 rokov a 3 diagnózy. Platím si zdravotné poistenie, mám nárok na vyšetrenie. Nikto do človeka nepchá hormóny len tak bezdôvodne. Návšteva CAR automaticky neznamená hneď hormóny a IVF 🙈 my chodíme od januára a ešte sme sa poriadne nikam nedostali, lebo na všetky vyšetrenia sa čaká 3 mesiace. Budeme radi, ak do konca roka vôbec IVF stihneme.

cookie29
19. aug 2024

@bambulka711 lenže u Teba je vysoký vek. Takze to je dôvod na nečakanie okrem iného. Autorka svoj vek nepíše. V každom prípade klamať lekára nie je Dobry nápad.

@autorka ja len čítam s porozumením. Píšeš vyše pol roka. Keby to bolo oveľa viac napíšeš skoro rok, necelý rok a podobne a keby slo o mesiac tak to sa dá vydržať, objednať k DR na september … takze ja len čítam čo je napisane. A ja sa nehnevám. Ja vám rozumiem a relativizujem. Nehnevajte sa ale na prvé dieťa sme čakali nejakých 14 rokov…. Takze Nezľahčujem vaše pocity len hovorím že je to krátko a v takomto štádiu pokial nič nenaznačuje iné problémy (SOPK, endometrioza a pod) je lepšie netlacit na pílu.

mimuska328
19. aug 2024

Tie vitaminy treba brať aspoň 3 mesiace vkuse aby bol nejaký výsledok. My sme sa po 2 rokoch až dočkali ze sa podarilo. Muž bral poctivo fertiduo, Macu q kotvicnik. Ja som tiež nejaké vitamíny brala. Ale je to naozaj pravda ze zdravý par je v poriadku keď sa až rok snaží stále je to v pohode. Skúsili ste nejaký gel na podporu spermii ? Môžu byť pomalšie alebo môžeš mať problém s hlienom v krčku a nemajú sa ako dostať ku vajíčku

autor
19. aug 2024

@mimuska328 áno skúšali sme 🙂 mala som už aj biochemicke🙂

mimuska328
19. aug 2024

To je aspoň fajn ze vieš ze nemáš problém otehotnieť. Ten spermiogram si viete spraviť aj AMH q HP ale keď aj pôjdete do centra tak oni ti spravia len základné vyšetrenie a budú hneď tlačiť do ivf s tým rátaj. Na vyšetrenia ťa pošlú až keď by boli neúspešne vklady a keďže naše zdravotníctvo je totálne v riti a mame malo doktorov tak ta nevezmu pokiaľ nemáš 2 a viac potratov za sebou ale potvrdene nie že biochemicke

bambulka711
19. aug 2024

@mimuska328 ja sa v tomto musím CAR zastať, u nás IVF bola naozaj až posledná možnosť. Vôbec netlačili. A vyšetrenia sme hneď riešili, vôbec nemali problém dať nám výmenné lístky 🤷

mimuska328
19. aug 2024

@bambulka711 ja som si vyšetrenia obehala pred CAR lebo som mala potraty q hneď ako sme tam prišli nás tlačili do ivf. Môjmu mužovi povedali ze nemôže mať dieťa prirodzenou cestou kvôli spermiogramu a nakoniec som v ten mesiac ostala prirodzene tehotná( a nie jasne že som ho nepodlieha nikdy)

fairyy
19. aug 2024

@bambulka711 nas tiez tlacili do ivf od prvej sekundy... vsetky vysetrenia boli vydupane nami

bambulka711
19. aug 2024

@mimuska328
@fairyy tak ma mrzí dievčatá, že máte takú skúsenosť. Ja som teda asi mala šťastie, že najprv sme skúšali prirodzenejšie metódy a až teraz na moje želanie ideme do IVF.

fairyy
19. aug 2024

@bambulka711 drzim palce nech vsetko dobre dopadne 🤞😊

masandra
19. aug 2024

Skúste diskoreu hunatu (wild yam), vyrovnáva hormóny, je to úžasné pre ženy a veľa ženám sa podarilo otehotnieť práve vďaka tejto bylinke. Niekto tomu nemusí veriť, no ja by som skúsila všetko možné pre to urobiť🙂

mirkam3
19. aug 2024

@bambulka711 my podobne ako u vás - nik nás do IVF automaticky netlačil (aj keď nám bolo jasne, že sa mu asi nevyhneme). Vyslovene mám odporúčali xy vyšetrení kým navrhnú presnú liečbu. Každopádne, držali sme sa ich rád, síce sme si na OPU a vklad nakoniec kvoli tomu chvilu počkali, avšak hneď prvý pokus vyšiel 💙, takze nemenila by som absolútne nic. Asi veľmi záleží, komu sa pár nakoniec zveri do rúk…

bambulka711
19. aug 2024

@mirkam3 asi ani. Krásne, že sa vám takto hneď podarilo. Snáď aj nám sa pošťastí ❤️

machulka13
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre