Snažilky s nepravidelným cyklom

katrin91
26. dec 2017

Ahojte. Tak sme sa s priateľom rozhodli,že prišiel čas na naše prvé bábo. Tak na Vianoce sme už šli na ostro 😀 čo má trápi je skôr fakt ,že mám veľmi nepravidelné cykly a sú aj dlhé. Majú v priemere 35-40 dni. Jedna gynekologička mi kedysi povedala,že to nie je potreba riešiť, že sa to upraví po pôrode. Môj gynekológ mi vravel ,že je bežné ,že študentky na výške, nemajú MS aj mesiac dva ,napríklad cez skúškové a podobne. Tak ma len zaujíma ,či je tu nejaká z vás,ktorá má taký nepravidelný cyklus ako ja a bábätko sa im predsa podarilo. Krásne sviatky prajem 😀

zaba21
26. dec 2017

Ja som mala nepravidelný cyklus od svojich 13 rokov a ako tak sa mi upravil až cca rok po narodení syna, ktorý je druhé dieťa v poradí. Nemala som žiadny problém otehotnieť ani v jednom prípade.

lindusss2016
26. dec 2017

Ahoj, ja som mala velmi.nepravidelny, zacalo to v 15, kedy sa prvykrat nedostavil pol roka, az po vyvolavacke. Ale bezne som mavala v dospelosti cyklus okolo 45-60 dni, no proste katastrofa. Po svadbe som otehotnela po roku, ale nebolo to ziadne snazenie v zmysle, ze som si.merala teplotu a sledovala plodne dni, proste som to nechala tak, ale sex sme mali.casto a len nechraneny. Po porode sa nic neupravilo, cyklus sa mi predlzil na cca 3 mesiace, ale hned po druhom som otehotnela zas 😀 takze si hlavne nenamyslaj, ze to kvoli tomu nepojde, drzim palce

nataliaen11
26. dec 2017

Ahoj ja mam tiez cyklus 35-40dni..snazime sa asi 4mesiac zatial nic..beriem aj vitaminy no zatial neuspesne...asi pol roka som mala pco ms som nemala aj pol roka teraz chvalabohu je aspon pravidelny ale dlhy..tak som zvedava kedy sa zadari 🙂

katicca
26. dec 2017

Ahoj, ja som nikdy nemala pravidelnu menstruaciu iba ked som brala antiku a tu som brala 10 rokov vkuse, potom rok nic- ten rok cyklus opat katastrofa bolestivy 30-45dnovy...a otehotnela som ako sa hovori na prvu supu. Po jednej menstruacii sme sli na to a od vtedy nechavali na nahodu a dalsia uz neprisla 🙂

lucia147852
26. dec 2017

Cykly 35-56dni. Babo na prvu supu 😂

26lenka6
26. dec 2017

Ja som mala velmi dlhe a nepravidelne cykly, casto bez ovulacie. Merala som si BT tak som videla ze sa stavalo, ze ovulaciu som ani nemala. Ale velmi mi pomohly kvapky mastodynon. Nedarilo sa nam 2,5roka,mala som zly hormonalny profil, manzel pomale spermie, jemu inak pomohli vitaminy zinkosel. Presne ako bolo pisane na letaciku od kvapiek ze sa ucinky dostavia po 3cykloch,tak aj bolo, 4ty cyklus som otehotnela. Mne to velmi pomohlo s upravou cyklu hned od zaciatku

jabuducanevesta
26. dec 2017

nam sa podaril drobcek na prvykrat 🙂 a to mam takisto taky dlhy cyklus ako ty a neupravil sa po porode 🙂)) drzim palce

katrin91
autor
26. dec 2017

Ďakujem vám dievčatá za milé a povzbudzujúce slová.. 😉 ja sa bojím ,že to budem priveľmi prežívať,lebo bábo chceme už dlhšie a veľmi veľmi sa budem tešiť ak sa nám to hneď podarí..takže budem veľmi sklamaná zakaždým ,keď mrcha príde....a to mi na psychike neprida. Zatiaľ si nejdem rátať ani plodné a neplodne dní,jednoducho to zatiaľ nechám úplne na prírodu. 😉

jany149
26. dec 2017

@katrin91 ja som nikdy nemala pravidelný cyklus, väčšinou 29-35dni, a keď som mala svoje dni tak takým "štýlom"že som "farbila"aj týždeň, až potom som mala pár dní silné krvácanie a kým mi to celé skončilo, boli aj 2tyzdne, tak som si myslela, že keď budeme chcieť baby, tak to nepôjde tak ľahko. A čuduj sa svete, obe deti ako sa hovorí "na prvý šup". Takže neboj a pozitívne mysli🙂držím palce

petra9517
26. dec 2017

@katrin91 ja mam pravidelný 28 dňový cyklus, a už skoro rok snaženia , a stále nič 😖😢

peppita
26. dec 2017

ja som musela brat duphaston, na upravu,bez neho to neslo

katrin91
autor
27. dec 2017

@peppita ja by som sa rada vyhla momentálne všetkým takýmto "tvrdým" liekom alebo ako to nazvať. Pred Vianocami som začala brať kyselinu listovú. Hádam pomôže. Ak aj nie, ublížiť neublíži. 😉

katrin91
autor
27. dec 2017

@26lenka6 čo sú to za kvapky? Sú na predpis? Zatiaľ nechcem nič také riešiť, uvidíme ako to samo pôjde,počkáme pár mesiacov,možno sa zadarí. Ale to čakanie je neúprosné. 😁😁😁 A to sme len teraz so snažilkovanim začali 😊

leeshka
27. dec 2017

ja mavam cyklus od 25-30 a keby to beriem za cely zivot tak od 21 - 44...a to mam este neustalenu celiakiu a podvahu 7kg...a otehotnela som v druhom cykle, mesiac na to ako sme sa zacali snazit🙂

maminka1986
27. dec 2017

Nie je dobre ak mas dlhe a nepravidelné cykly málokedy je pri nich ovulacia
Ja som mala 40 aj 46 dnove
Zistene pco...cize anovulacne cykly bez ovulacie...
Najprv by ti msl gynekolog zistit ci ovulujes pomocou folikulometrie..aku mas krv teda hormony a horm.profil ...a hlavne ci tvoj muz je ok
Cykly sa ti sane neipravia a mozno ani po pprode ale to musis najprv otehu...ja som nemohla otehu mala som pco a boli sme na ivf.

26lenka6
27. dec 2017

@katrin91 nie, da sa to bezne kupit v lekarni, je to homeopaticky liek. Mrkni https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/mas...

26lenka6
27. dec 2017

@katrin91 pridala som zly link, tam je pisane ze je na lekarsky predpis ale aj krabicka je ina, ja som mala presne tento a nebol na predpis ale bezne dostupny https://www.najlekaren.eu/mastodynon-50ml-gtt-2

trashpanda
28. dec 2017

Cyklom sa vopred vôbec nestresuj, mne počas dospievania neprišiel menzes kľudne aj 10 mesiacov, potom sa to nejak po biede upravilo na 40-50 dní, hovorila som si, že kašľať sa s ochranou je pomaly aj tak zbytočné, že mňa čaká skôr opačný problém...otehotnela som úplne neplánovane a cez pharmatex (niekto musí byť tie 3% či koľko 😝). Takže hlavne žiadny stres, ja verím, že sa to tak udialo práve preto, lebo som sa o nič nesnažila. Keby som merala nejakú teplotu a brala celú lekáreň, robím to aj desať rokov. 😉 "Snažilkovanie" mi príde ako najlepšia antikoncepcia.

katkaluky89
28. dec 2017

ja mam nepravidelny stale a to uz mam 28 rokov..brala som duphaston ale neznasala som ho dobre teraz beriem tabletky Provera tak uvidime

arthemiis
28. dec 2017

Ja mam pco snazime sa pol roka beriem duphaston a stále nic :(

veja232
28. dec 2017

@katrin91

Ahoj ☺️ ja som mávala úplne rôzne cykly od 30-45..od februára som musela chodiť na vyvolávacky aby mi vôbec ms prišla. Od nového roka do septembra som mala ms 3x a predsa sa v septembri zadarilo 😊 tak držím palce 🙂

katrin91
autor
28. dec 2017

@veja232 gratulujem a verím ,že moje cykly nijako neovplyvnia moje pokusy otehotnieť. Podľa príznakov - dlhodobo si myslím,že mám aj ovuláciu. Ale idem sa objednať aj na gynekológiu,nech mi moja lekárka spraví podrobnejšie vyšetrenia. Pre istotu.

pe5ka1
24. jan 2018

Aloe Vera. Multi-maca upraví cyklus, pomôže otehotnieť

jabuducanevesta
25. jan 2018

ja 35 - 4O dnovy cyklus a synator sa podaril na prvy sup snazenia 🙂))

katrin91
autor
19. feb 2018

Tak sa podarilo 😊

saska697
20. feb 2018

Je tu niekto kocky?
Ja som mala odjakziva ms 2x do mesiaca. Dr. Mi nasadil HAK. Tu som brala vysse 2r. Pomohlo ale zacalo mi byvat zle na odpadnutie. Takze som ukoncila branie . Tak sme sa zacali pokusat o mimi. Vysse 2r sa nedarilo. Potom som mala zle vysledky na krcku dg.cin1. Podstupila som liecbu a zabralo tehu hned po liecbe a, potvrdene na kontrole. Po porode ms nabehla v pohode cykli boli taky zlaty stred. No po case zase zacala chodit ms 2x do mesiaca, ale ta ,,2ms,, nikdy nebyvala bolestiva. Tak dr. Ze by bolo vhodne nasadit hak. Len tu som odmietla v hociakej forme. Potom sa to klop klop sem tam opakovalo. Len cykli sa natiahli na 36,38,39,40dnove. Teraz som mala ms 31.12.2017-4.1.2018. Potom som na 16dc zacala slabo spinit sem.tam silnejsie trvalo to 11dni. Dalsiu ms som mala dostat 7.2. Spinenie same skoncilo 5.2. Ms zatial nikde je to 52dc. Medzi tym sme mali od poslednej ms niekolkokrat sexik. Tyzden po ocakavanej ms ma pobolievalo podbrusko ako ked ma prist ms. Trvalo to cca 4dni. Preslo to. Prsia ma este nebolia a ani neboleli ako pred ms. Dnes ma zase pobolieva podbrusko ale len na lavej strane. A po malej potrebe to prejde. A stale sa neviem dospat. A jest by som jedla stale a kysele ani nehovorim a stiplave tiez🤔😱😂.
Uz mi stoho mojho tela sibe. Raz tak raz inak.
Nemal niekto podobne problemy a priznaky pri druho tehu?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre