Ahojte. Som tu nová na MK. S manželom sme sa rozhodli, že od leta sa začneme snažiť o bábätko 🙂. Máte ešte niektorá takéto plány?
@kiwi12 Aj myyyyyyyyyyyyy 😉
@asistentka89 supeeeer, tesim sa ze sa tu niekto ozval. 🙂 Aj sa uz nejako pripravujes na materstvo?
@kiwi12 Aj ja sa teším,že sa niekto taký našiel 😉 Ja sa zatiaľ nejako extra nepripravujem,ale od mája plánujem užívať kyselinu listovú.A ty?
@asistentka89 Ani zatiaľ nijako extra a tiež plánujem potom brať kyselinu listovú 🙂 medzitým si tu na MK čítam všetko možné aj nemožné 🙂
@kiwi12 😀 Tak to sme sa nasli,ja tak isto
Prave nabadam este nejake baby v skupine Prvorodicky,nech este niektora prispeje svojim pribehom z prveho porodu 🙂
@asistentka89
@kiwi12 aj my planujeme od leta vhupnut do snazenia naplno ak sa nam nepritrafi skor... 😉
@puffu chi chi,Tak ta s kiwi srdecne vitame medzi nami 😉
@kiwi12 aj my 🙂
@asistentka89 no, ale niekedy si hovorim, ze by som nemala az tolko toho citat, hlavne v skupine snazilky... 😀 ale tak uz viem aspon vsetky skratky co sa tu pouzivaju ako mm, tt a pod. 😀
@puffu @zuzana_j23 caute baby 🙂
@kiwi12 pozri,nejako sme to rozbehli 😀
@zuzana_j23 vitaj 😉
@kiwi12 presne,ja sa zas bojim,aby som potom nezacinala kazdu vetu: "...ale na MK pisali ... "na druhej strane som sa tu aj vela naucila.
@puffu @zuzana_j23 baby a vy sa uz nejako pripravujete?
@asistentka89
@kiwi12 ja stale este zvazujem ci zacat brat vitaminy alebo nie, jedavame pomerne zdravo, ja som skor za nebratie ale muz ma nabada ze nech len berieme lebo to neuskodi iba ak pomoze tak neviem .. uvidime.. momentalne mam na to kazdy tyzden iny nazor tak uvidim neskor..ale najradsej by som bola kebyze nas tehotenstvo prekvapi a nebude ho potrebne nejako riesit.. 😀
@asistentka89 podla mna je dobre veci citat, ale treba brat ich s rezervou a utvorit si nejaky vlastny pohlad na vec..ja som sa zacala napriklad viac sledovat, kedy mam ovu, kedy migrenu, kedy ms a konecne po tolkych rokoch viem kedy dostanem ms kedze mi predtym hrozne skakala a teraz viem ze ms dostanem 16-17dni po ovu
@puffu to je jasne,samozrejme mam aj ja svoj vlastny nazor a co sa mi nepaci radsej ignorujem.Ja som myslela skor to,zze mam uz nejake kamosky co su uz maminy a ked oni hovoria nejake zazitky a nove poznatky s drobcami,tak si hned spomeniem,ze ved ja som citala na MK toto a hento
.. 😀 Ja napriklad kym som nevysadila HAK tak som ani nevedela,kedy mam ovulku a ako sa prejavuje.
@asistentka89 no super sa to tu rozbehlo 🙂
@asistentka89 ja som hak brala asi 2-3mesiace ked som mala 18r a potom ma to prestalo nejako bavit, kedze ja nie som velmi tabletkova a radsej som sa zmierila s nepravidelnou ms ako s hak a posledne 2-3roky som vedela vzdy kedy mam ovu len kedy ms dojde nie..:D ale konecne aj to uz viem..
inak aj v mojom okoli sa to ztehotnieva.. a dokonca mam v okoli 2-3 osobky ktore planuju tiez podobne zacat so snazenim tak dufam ze sa nam to aj podari..🙂 bolo by to super..
@kiwi12 ja uz par rokov beriem vitamin c a rybi olej a preventivne aj zelezo lebo som chudokrvna ale tak uvidim este ci zacnem alebo nie ale skor asi ano kedze aj muz chce zacat brat a tu v uk je taky 3mesacny balicek pre neho a pre nu tak asi kupime toto..tiez tam je kys.listva, omega3oil atd tak asi tym nepokazim nic..
@puffu hmmm,ja som HAK vysadila pred 7 mesiacmi po viac ako 8 rokoch nepretrziteho uzivania...
@asistentka89 ak ti to vyhovovalo tak to je super, mne to celkovo nesadlo hoci ma moj lekar presviedcal ze to je lepsie na ms ak hak brat budem.. ale ja som naozaj velmi antitabletkova .. a ms sa ti rozbehla po vysadeni v pohode po takejto dlhej dobe uzivania?
@puffu ja som mala od zaciatku HAK s najnizsim obsahom hormonov a nikdy som s nou nemala ziadne problemy.Ale ako hovorim,za 8 rokov bolo toho uz dost a vlastne az po vysadeni som zistila,ako sa mi prejavuje ovulka a kedy ju vlastne mam.Dmam.Dost sa mi aj pokazila od vtedy plet,aale to nie je nic pre co by som skakala z balkona... 😀 A teraz som rada,ze som uz s uzivanim skoncila.Budem len dufat,ze to dlhodobe uzivanie nebude mat nejaky vplyv na pocatie...
@asistentka89 ja si myslim ze s tym problem nebude.. keby to malo take nejake dosledky z dlhodobeho uzivania tak by ti to nedovolili tak dlhodobo uzivat.. alebo by bolo celkovo okolo toho vacsie halo kebyze to ma nejaky vazny dopad na buduce tehotenstvo.. treba mysliet pozitivne..🙂
ja si pamatam ked som to brala ze mi hrozne zacali rast prsia..:D akoze ja vtedy utla zienka s vahou 47kg a kosiky D, strasne som sa hanbila chodit v obtiahnutych veciach lebo som sa necitila sama pohodlne, nastastie po vysadeni sa vratili do povodnej velkosti..:D skoda ze to ostatne okolo mna neostalo na tych 47kg..:D
@kiwi12 @asistentka89 @puffu baby ja som brala HAK rok a pol a minuli rok v maji som vysadila lebo som zrazu posledny polrok brania zacala mat migreny a ked som vysadila tak to prestalo... inak ja som brala softinelle co vraj nizkohormnalna...a ked som prisla do danska a bola som u lekarky si predpisat nove balenie tak mi povedala ze jaku silnu beriem oni tu maju nejaku stupnicu od 1 (najnizsia) po 5 a ze ta je na stupnici 4... a inak mne sa zvacsili prsia ked som vysadila hak..:D no a inak rozmyslam nad kyselinou listovou..ale v podstate jem dost zeleniny..taze neviem ze co... a inak sa nepripravujem nijak len sa strasne tesiim :D a cvicim a zdravo jem aby som potom tiez velmi nepribrala
@zuzana_j23 si v zahranici? my sme 7rokov v uk a pomaly sa chystame na navrat domov, najskor chceme otehotniet v uk a potom ss pred porodim vratit nastalo domov .. len na tie papierovacky sa vobec netesime..a ty v dansku planujes ostat alebo sa vraciate tiez na sr?
@puffu ano som v dansku tu studujem a pracujem aj priatel a chceme sa urcite vratit na slovensko mozno po skole mozno este neskor..uvidime... A nechces radsej porodit v UK tak sa vratit na slovensko? co som zatial citala tak radsej sa zeny tlacia rodit v zahranici...
@zuzana_j23 mozno kebyze som v inom state tak tu ostanem, ale uk nas ako krajina nejako neoslovila a sme tu uz dost dlho a to aby sme sa s tou krajinou stotoznili ci tu chceme ostat alebo odist...a podla mna v uk maju hrozne zdravotnictvo, rodit by som tu nerodila, nozme kebyze som niekde v inom state tak sa domov nehrnieme, neviem..
ale my sme aj dostali od zamestnavatela ponuku pred niekolkymi rokmi ze ak chceme deti tak kludne mozeme/sme opatrovatelia a byvanie s nasou klientkou/ a mozeme tu kludne ostat ale ja sa nechcem detit s opaterou este o niekoho...teraz makame uz niekolko rokov 24hodin 7dni v tyzdni okrem dovoleniek ktore mame a potom sa chcem venovat iba detom a rodine niekolko rokov, nikomu inemu...mozno kebyze mame normalnejsiu pracu, zijeme sami tak to beriem vsetko uplne inak a mozno by sme sa domov nevratili..tazko povedat...ale my sme prisli do uk s tym ze tu chceme zarobit a odist, preto sme ani nehradali inu pracu kedze sme planovo na tom celkom fajn a neplatime ubytko ani stravu co je velke plus pre nas...a vy ste tam uz ako dlho?
@puffu chapem ta uplne. my sme tu 2 roky.. a preto chceme skor babo lebo potom po skole chcem rovno do prace ist taze mi to vyhovuje pocas skoly mat. dam si rok individualne. tu aj tak len rok je materska. a po skole uvidime ci ostaneme alebo sa vratime na sk ale zatial sa chceme vratit. Trochu mam aj strach ze sama tu budem na dieta atd. ale urcite to zvladnem 🙂
@zuzana_j23 podla mna je clovek tvor prisposobivy a vie kazdu situaciu zvladnut lepsie ako si na zaciatku myslel, ja budem na zaciatku tiez na deti mozno sama lebo ak sa pracovne podari muzovi uplatnit kde by chcel tak bude musiet ist na 10mesiacov do skoly a bude tam musiet byt od pondelka do piatku, ja si chcem tiez spravit vs popri materskej..ak sa dobre zadeli cas, bude aj muz pomahat s detmi tak sa da vsetko zvladnut..my mame vyhodu tu ze svokrovci byvaju iba 5min autom od nas takze ak bude nutne tak budu deti strazit oni...
urcite to zvladnes..🙂 aj tie zeny ktore maju doma rodinu ktora im pomaha tak maju urcite take dni ked si aj poplacu a citia sa uplne neschopne,ze nic nestihaju atd...
ale tak ja taketo tazsie dni beriem tak ze ziadna burka netrva vecne...🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@kiwi12 odporucam skupinu snazilky... najdes tam kopec snaziliek a vela tipov... 😉