Ahojte babenky ja som úplne zúfalá pijem alchelmilkovy čaj beriem femibion snažíme sa už skoro dva roky a stále nevidím dve čiarky. Mala som minulý rok potrat dosť skorý len chceme bábo a ja som nešťastná. Zachvilku máme svadbu ja chcem mať aj rodinu. Myslíte že to mám už riešiť s dr?
Jasne chodte za Dr. Do roka sa to berie ako ,,normalne" a od roka uz to treba riesit s dr. Aspon mne to povedal ba gynde 🙂
Ja viem len prišla som ku ČR a on za je to má prísť tak to pride
Prepáčte povedal mi že ak to má prísť tak to pride
Ahoj, poznám pár, ktorý sa snažili dlho a nič a tiež im bolo povedané, že keď to má prísť, tak to príde. Nakoniec išli k inému odborníkovi, ktorý prejavil záujem to riešiť a zistilo sa, že majú obidvaja nejaký problém. Vyriešili ho a už majú zdravé krásne dieťatko...
@lucia1506 vymenit gynekologa v prvom rade. a partnera poslat do CAR na spermiogram. nie k urologovi, urologovia nemaju take kvalitne pristroje a skusenosti ako v centrach. vacsinou je to za poplatok cca 20-30€, ale mas to s istotou. u teba to chce hormonalny profil (estrogen, fsh, lh , progesteron, hormony stitnej zlazy, AMH) a vhod padne aj folikulometria (kontrola ultrazvukmi rastu folikulov a ci prebieha ovulacia). tieto 3 veci su zaklad, co zacnite riesit. je to najjednoduchsie a ziskate prehlad, ako na tom ste 🙂
Ahojte ja mám tiež problém otehotnieť . S partnerom sa snažíme už rok a antikoncepciu už neberiem rok a pol. Už sme išli aj do CAR s tým, že partner bol na 2 spermiogramoch, z toho prvý mal zly- pomalé spermie a druhý bol vraj dobrý. Ja som bola zatiaľ len na prvej konzultácii a robili mi hormonalny profil, ktorý neviem ani ako dopadol,lebo nás tam musím objednat, len doteraz nebolo kedy. Ale podľa môjho gynekológa som v poriadku.Problem môže byť asi v partnerovi.Veľmi sa trápim je to ťažké na psychiku, keď na ulici vidím stále samé tehotné a kociky.Túžim mať rodinu s deťmi a nechcem ísť na umelé oplodnenie.Chcem to prirodzene.Nechapem prečo je to tak ťažké.kedysi naši rodičia stým nemali problémy.tato doba je fakt ťažká.
@sandrita124 rodicia v prvom rade nezili v takej dobe, ako teraz my. vsade umeliny, rychlene ovocie, zelenina, antibiotika, antika, znecisteny vzduch a my s tym zijeme uz od malicka. k tomu uponahlany zivot, furt v robote, aby sme aspon na prezitie penazi mali.
a hned je neplodnost na svete. urcite si na tu konzultaciu zajdite cim skor, nech viete, kde problem je. a gynekolog nie je ten pravy, aby hodnotil, kde problem je...
@lucia1506 Jasne,ze to treba riesit,hladat pricinu.. Uz su to dva roky a ty si dost mlada na to,aby si mala problzmy s pocatim..aj ked v dnesnej dobe...
Niekedy je to ale len stresom v praci (nemusis si ani uvedomovat),niekedy tym,ze strasne chces...
Moja segra to tiez riesila.. Uz ma druheho partnera aj,s ktorym sa len.teraz zacali snazit,tak jej drzim.paste,kedze uz nie je najmladsia,bude mat 38r. A tebe tiez.
Ahojte babenky takže doktor mi robil testy a nedozrievaju mi vajíčka som na nervy. Povedal nech beriem inofolic combi a ak to nezabere tak centrum asistovanej reprodukcie. Ja som ho brala už dávnejšie ale žiadne zmeny som nepocitila
@lucia1506 ake vsetky vysetrenia ti spravil?
inofolic - ako dlho si ho brala a v akej davke? vydrz minimalne 3 mesiace a radsej cisty inositol (napr. znacka Swanson je fajn), k tomu Befoli (treba doplnit vsetky B vitaminy, nielen listovku), koenzym Q10 a Omega3 1000mg denne. vydrz 3 mesiace a uvidis. a
No inofolic som brala pol roka. Doktor povedal že už to musíme riešiť cez to centrum. Máme dohodnutý termín 12.7. neviem čo nás čaká dúfam že to nebude nič zle. Držte nám palceky
@lucia1506 prvu navstevu ti mozno spravi ultrazvuk, vezmu vam obom krv, mozno apravia spermiogram. alebo sa iba porozpravate a dohodnete si k vysetreniam nove terminy. do akeho centra idete?
Ideme do Martina že o 12:00 spravia chalanovi spermogram a potom budeme mať konzultáciu s lekarom
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lucia1506 po dvoch rokoch urcite k lekarovi.