Snažilkovanie - vaše príbehy

30. sep 2020

Ahoj, mam 23 rokov a cca od jula tohto roka sme zacali snazit sa o babo. Ze ak by sa podarilo tak by sme boli radi. Nikdy som si nemyslela ze budeme mat problem alebo nieco a nehovorim ze bozechran mame problem nejaky. Ale povedzte mi vase pribehy ako ste sa dlho snazili a tak. Ja som si myslela ze preboha prvy krat nechraneny sex tak hned som tehotna 😀 ale MS ma vyviedla z omylu 😀 uz je to treti cyklus co nic, teraz cakam ci mi 3.10 pride Ms

lucinka1988
30. sep 2020

3 mesiace je strašne málo na robenie záverov. Ja som 1x otehotnela do 2,5 mesiaca- úspešne. Potom 2x do 3 mesiacov- neúspešne. A tretíkrát hneď na prvý krát- úspešne.

raddkka
30. sep 2020

Hlavne to chce neriešiť. Ja som bola zle nastavená. Mám zlú genetiku, bála som sa, že bude dlho trvať, než sa podarí a že ak sa podarí, nemusí to dopadnúť dobre. Veľmi som na partnera tlačila. Ale keď cca v marci zahlásil, že skúsme to, zrazu mi preplo, že ja ešte asi nechcem mimi 🙂 Od vtedy som to neriešila. Povedala som si, že keď sa podarí budem rada. Keď zatiaľ nie, nevadí, aspoň si to v hlave usporiadam. Podarilo sa v máji a zatiaľ mám v brušku úplne zdravého chlapčeka. Takže fakt hlavne neriešiť, pokiaľ to netrvá rok a viac a stále sa nedarí 🙂 držím palce.

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. sep 2020

@sandra151 drzim palce

autor
30. sep 2020

@lucinka1988 ano viem nerobim zavery len ma to prekvapilo, ze cely zivot si davam bacha zeby som neotehotnela ked nechcem a teraz ked aj by som bola rada ze nonstop bez zabran tak nic .

veronikaa006
30. sep 2020

snažíme sa už cez 2 roky :(

barus26
30. sep 2020

mala som 20 keď sme sa začali snažiť, tiež som si myslela že jeden krát sa nebudeme chrániť a v momente som tehotná. Ale nie, trvalo to 2,5 roka kým som otehotnela, rodiť buďme ako 23 ročná 😊

vve
30. sep 2020

Joj moja ja som si tiez toto "naivne " myslela. Az z toho bol rok a pol. Presne ako ty nechceli verit sme a neverili sme ze by sme mali nejaky problem ved nasi rodicia nemali ziadne problemy. A co sa stalo? Sli sme na spermiogram na odporúčanie mojho gynekologa a vysiel velmi zly. Nasledne pátranie zistili sme ze ma varikokelu uz ma aj po operacii a ideme sa snazit nanovo. Tak snad do roka sa zadari. Su rozne pribehy a rozne dovody preco sa nedari. Chod ries. Len hlupy obycajny spermiogram za par eur vam ukaze aspon tu chlapsku stranu a za to nic nedate. Cim skor sa riesia problemy tym skor mozete ma5 mimco alebo umele oplodnenie. To teraz nestrasim. Moze to byt len blbost nahoda a na 4.ty cyklus sa vam zadari. Vela stastia

blen
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. sep 2020

@vve este stale som vo faze ze to nejak neriesim, cakam na prekvapenie kazdym mesiacom ze ostanem ze wau ze sa zadarilo. Len sa bojim ze fakt by to trvalo 7,8,9,10...12 mesiacov a uz by som sa velmi bala ... teraz sa milujeme preto ze mame chut normalka a ked sa zadari bude to surprise, ale kebyze nic nic nic bojim sa aj toho ze sa odcudzime no...

amelie2017
30. sep 2020

@raddkka ahoj, mozem sa opytat aky mas problem s genetikou? Kludne aj do spravy, ak nechces verejne.

bejlamizikova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
raddkka
30. sep 2020

@amelie2017 v pohode. Mám vrodený syndróm V Leiden. Nie je to nič vážne, ak sa sleduje. Spôsobuje to opakované potraty v prvých týždňoch tehotenstva, a ak o tom žena nevie a neberie heparín, môže to vytvoriť mikrozrazeniny krvi v pupočníku a zabiť bábätko kedykoľvek počas tehotenstva. Ja som na fraxiparíne odo dňa, keď som mala pozitívny tehotenský test. Ešte v ten deň mi prepísala injekcie a večer som si pichla. Ak by som tak neurobila je 70% šanca, že by sa plod nedožil ďalšieho týždňa

amelie2017
30. sep 2020

@raddkka dakujem. Mne nahodne po narodeni dcerky zistili translokaciu 13. a 14. genu, tiez sposobuje potraty, len liecba na to nie je. Bud to vyjde alebo nie. Pred malou som mala 2 biochemicke, teraz sa snazime o 2. Je tam aj vyssie riziko roznych genetickych poruch, syndromov. Mnoho zien malo dieta az v Care, kde sa vyberali zdrave vajicka. Pri prvom som neriesila, lebo som nevedela, teraz sa bojim. Dr mi kazal, ze hned ako otehotniem, mam ho kontaktovat, ze sa budu robit testy, ak vobec dojdem do daneho tuzdna, len teraz sme sa stahovali, k nemu uz ist nemozem a k novemu sa caka aj vyse roka 😏.

raddkka
30. sep 2020

@amelie2017 to ma mrzí. Ja som tiež išla s tehotenstvom k novej doktorke. Pár mesiacov predtým som sa presťahovala po svadbe a neriešila som ešte zmenu lekára. Mala som šťastie, hneď prvá, ktorú mi kamarátka poradila ma zobrala, ako novú pacientku ešte v ten deň, keď som jej volala, že si hľadám lekára, som tehotná a mám ten syndróm. Ešte v ten deň ma vyšetrila a dala lieky. Kamarátka k nej chodí tiež a má podobný problém, ako ja. Tak som šla na istotu, že bude vedieť, čo so mnou. Ale nemusela ma prijať. Fakt som mala šťastie.

amelie2017
30. sep 2020

@raddkka tak to je super, ozaj si mala stastie. Ja idem ku novej gubekologicke 5.10. Tak jej spomeniem hned moj problem a snad sa jej podari vybavit mi termin skor. Ja som sa sice prestahovala v ramci statu, ale zijem v Spain a k staremu dr by som musela letiet

kofilka33
30. sep 2020

3 mesiace je fakt krátky čas.Ked som mala 32 som si povedala,že už by bol najvyšší čas mať dieťa .V decembri budem mať 38 a ešte stále nič.Zadarilo sa nám len raz a aj to skončilo ako mimomaternicové tehotenstvo.A tak by sme už chceli mimčo.

mamelka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miskanathan
1. okt 2020

@bejlamizikova pozitivny. Gratulujem 🌷

nikola545
1. okt 2020

Ja som otehotnela hneď prvý krát prvý mesiac keď sme sa začali snažiť ale neúspešne. Potom sme sa snažili 3 rokyyyy a nedarílo sa nám až teraz sa nám to podarilo momentálne som len v 10tt dúfam že všetko dobre dopadne❤️ aj vám držím palce nech ste co najskôr rodicia

christinka1
18. dec 2020

Ahoj... Prvé dieťa som už chcela v 22... S priateľom sme išli stále naplno a nič a podarilo sa až v 24, keď som to ani nečakala, nechcela alebo ako to povedať...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre