Snažilkovanie po vysadení antikoncepcie

lutziy
15. dec 2012

Mile mamicky. Chcela by som vas poprosit o radu alebo vase skusenosti... koncom tohto mesiaca chcem prestat uzivat antikoncepciu a potom planujeme dietatko. Je podla vas lepsie pockat nejaky cas po jej vysadi, nech sa moje telo da do poriadku a az potom sa zacat snazit? Alebo je uplne v poriadku snazit sa hned? Ja osobne chcem pockat aspon 3 mesiace, poradit sa s doktorkou o nejakych vitaminoch a tak...co vy na to?

zuzi0911
15. dec 2012

@lutziy ahoj tak ka som otehotnela hned po vysadeni.niekde sa hovori je lepsie pockat myslim 3-6 mesiacou a niekde ti povedia ze netreba.skus sa poradit s dr.ale aj tak nestane sa nic babatku ani tebe 🙂

lutziy
autor
15. dec 2012

@zuzi0911 naposledymi povedala ze ked doberiem tabletky tak mi predpise kyselinu listovu... ze to treba zacat brat uz nieco pred tym ako sa zacneme snazit...

sabina1975
15. dec 2012

ja som hak uzivala 16 rokov v kuse vo februari som vysadila a v juli som otehotnela telo vie kedy pride ten vhodny cas

zuzi0911
15. dec 2012

@lutziy ja som neuzivala ani predtym ani pocas tehu ziadne vitamiy a male su uplne zdrave.

andrejta
15. dec 2012

@lutziy neviem koľko máš rokov, ale nečakaj, aby si potom nemusela čakať pridlho 😖 ... vlastná skúsenosť

lutziy
autor
15. dec 2012

@andrejta mam 20.. samozrejme pocuvam ako je to malo..ale mame vlastne byvanie, auto, obaja pracujeme.. takze len nech sa to podari.. 😅

anjelik2509
15. dec 2012

ja som užívala HAK 3 roky, po svadbe som ju vysadila a asi dva-tri mesiace sme si dávali pozor, že nech sa mi telo troška dostane do normálu a potom sme začali pracovať na bábatku...Emka sa podarila po 3 mesiacoch...A ako som vysadila tabletky, začala som si kupovať Calibrum Baby plan, to je pre budúce maminky, obsahuje všetko, čo budúca maminka potrebuje pre otehotnenie...😉
Inak, aj ja chcem od nového roka vysadiť antikoncepciu, a možno aj to druhé mimi bude 😉

dominikkaaa
15. dec 2012

@lutziy ja som uzivala HAK asi 5 rokov a doktor mi povedal ze by bolo vhodne pockat tak 3 mesiace, ale zacali sme snazilkovat asi po viac ako polroku a uzivala som vitaminy Femibion800 asi dva mesiace pred otehotnenim
prajem nech sa coskoro podari 🙂 🙂 🙂

uhnakova
15. dec 2012

Podla mna dost zalezi na tom, ako dlho si antikoncepciu brala a ako si ju znasala. Urcite je rozdiel, ked niekto ma tabletky nejaky rok - dva a niekto 10 rokov. Citala som, ze po dlhodobom uzivani antikoncepcie je vhodne cca 6 mesiacov cakat s tehotenstvom kvoli statisticky vyznamne vyssej pravdepodobnosti vyvojovych vad plodu. Ina studia hovori zase o tom, ze po dlhodobom uzivani HAK sa menstruacny cyklus obnovi aj tak najskor po 6-9 mesiacoch. Ja som brala antikoncepciu 9 rokov, po vysadeni sme sa zacali snazit az treti mesiac a podarilo sa nam az po 9 mesiacoch snazenia, cize po 11 mesiacoch od vysadenia HAK.

lutziy
autor
15. dec 2012

@dominikkaaa dakujem 🙂
@uhnakova beriem ju uz piaty rok.. a znasam ju v pohode az nato ze uz pol roka mi hrozne padaju vlasy, nic mi na to nepomaha, tak si myslim ze by to mohlo byt aj od tej antikoncepcie 😖

uhnakova
15. dec 2012

@lutziy padanie vlasov moze byt od antikoncepcie. Aj mne posledne dva roky uzivania strasne padali. Ale potesim ta, ak otehotnies, tak padat uplne prestanu 🙂. Ku koncu tehotenstva som uz nevycesala denne takmer ani vlasok. Bohuzial po porode sa to rapidne zhorsilo, myslela som, ze pridem o vlasy uplne 🙂. Ale teraz po pol roku je to uz pomerne v pohode.

lutziy
autor
15. dec 2012

@uhnakova dufam ze sa to naozaj zlepsi lebo uz mam o polovicu vlasov menej...a nepomohlo ani ked som zmenila antikoncepciu...

andrejta
15. dec 2012

@lutziy ak po tom túžiš, tak ti veľmi držím palce. Keby som vedela, koľko bude trvať cesta za bábom mne, tak začnem tiež v dvadsiatke 😀

lucindaa7
27. dec 2012

žienky pridám aj ja svoju skusensot..ja som vysadila pred emsiacom tabeltky a doktor teda 2 mi poedali že vébec netreba nech at telo odychovat. 6e kldune možeme hned a že je tasm povysadeni vysie riziko otehotnenia ako keby sme cakali.... uvidime ako sa to nám podari...a ci sa už aj náhodou nepodarilo...držím palceky vsektým

katka708
28. jan 2013

my sme tiež teraz začali. tabletky som dobrala 10.1. a teraz sme začali skúšať šťastie. najskôr sme chceli počkať aspon 3 mesiace ale niekde som čítala, že keď hned začneme, je vyššia šanca na dvojičky (a po tom presne túžime) ale aj tak neverím že by to mohlo vyjsť. antikoncepciu som užívala 7 rokov, predtým som nemala celkom pravidelný cyklus takže pochybujem že som sa teraz trafila do plodných dní. predpokladám že 2-3 mesiace bude trvať kým sa mi ustáli cyklus..... ale necháme sa prekvapiť, za 2 týždne budem vedieť viac 😀
K doktorovi som objednaná až o mesiac tak dúfam, že ma nevyhreší že sme začali hneď po vysadení, ....

mariar
28. jan 2013

Ja som užívala tabletky 8 rokov a minulý rok v septembri som ich vysadila, chcela som počkať aspoň pol roka, no doktor mi povedal, že nemusím, kedže som užívala nízkoHA. Snažilkovať sme sa začali až od včera.Tak dúfame, že sa nám podarí

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre